Το iPhone θα ήταν πρακτικά άθραυστο αν η οθόνη του είχε πάχος μόλις 1mm επιπλέον

0
1648

Αν και τα νεότερα iPhone έχουν γυαλί τόσο μπροστά όσο και πίσω θα ήταν πρακτικά άθραυστα αν είχαν λίγο μεγαλύτερο πάχος….

Αυτό ήταν το μήνυμα από τον γνωστό κατασκευή γυαλιού Corning.

“Αν το γυαλί στα νεότερα smartphones ήταν λίγο πιο παχύ θα ήταν πρακτικά άθραυστα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dave Young Corning marketing communications specialist σε πρόσφατο event.

Φυσικά σε ότι έχει να κάνει με την Apple το να κάνει ένα iPhone πιο παχύ είναι κάτι δύσκολο. Από το ντεμπούτο του πρώτου iPhone πίσω το 2007 που είχε γυαλί από την Corning, Gorilla Glass, η Apple σε κάθε νέα έκδοση έκανε όλο και πιο λεπτή την συσκευή. Έτσι φτάσαμε στο iPhone XS που έχει μόλις 7.7 mm πάχος σε σύγκριση με το πρώτο iPhone που είχε πάχος 11.7 mm.

Για να αποδείξει τα λεγόμενα της η Corning έβαλε δημοσιογράφους να σπάσουν μικρά τετράγωνα κομμάτια γυαλιού με ένα μεταλλικό εργαλείο. Το γυαλί αυτό όπως αναμενόταν έσπασε εύκολα, ενώ το ενισχυμένο άντεξε περισσότερο. Το κομμάτι όμως που είχε πάχος 1 mm περισσότερο και ήταν τύπου Gorilla Glass 6 επιβίωσε από ότι και αν του έριξαν οι δημοσιογράφοι.

Ο Young κατόπιν προχώρησε και σε ένα τεστ πτώσεις με τα ίδια τρία δείγματα. Εκ νέου το κανονικό γυαλί έσπασε εύκολα από πτώση 1 μέτρου, αλλά το ενισχυμένο Gorilla Glass 6 επιβίωσε.

Ο εκπρόσωπος της Corning ανέφερε πως τα πρώτα iPhone είχαν πάχος γυαλιού περί το 1 mm ενώ τα τελευταία μοντέλα έχουν ένα πάχος μεταξύ 0.45 mm και 0.55 mm πάχος.

Τα τελευταία iPhone έχουν και περισσότερες δυσκολίες γιατί το γυαλί τους πέρα από λεπτό είναι και εύκαμπτο. Σύμφωνα με το Young αν αυτό ήταν επιπλέον 0.5 mm πιο παχύ τότε θα ήταν πρακτικά άθραυστο.

Το Gorilla Glass χρησιμοποιείται από 6 εκατομμύρια συσκευές μέχρι σήμερα. Χρησιμοποιείται από το πρώτο iPhone μέχρι και στα τωρινά μοντέλα αν και Apple και Corning έχουν μια συμφωνία που τους κάνει να μην το επιβεβαιώνουν αυτό δημόσια.