11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Withings ScanWatch 2 Review: Η διαφορετικότητα του που μας κέρδισε

  Οι πωλήσεις smartwatch έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο Apple Watch. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, η ιδέα του να έχουν ένα gadget που “τραγουδάει και χορεύει στον καρπό τους”, να τους στέλνει ειδοποιήσεις όλη μέρα, να λειτουργεί σαν ένα mini smartphone στον καρπό, είναι αυτό που θεωρούν έναν ζωντανό εφιάλτη.

  Τι γίνεται λοιπόν αν προσεγγίσεις διαφορετικά τον όρο smartwatch; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να έχετε ένα ρολόι που μοιάζει και λειτουργεί σαν μηχανικό ρολόι, αλλά εξακολουθεί να έχει όλες τις δυνατότητες παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και της υγείας ενός smartwatch και υποστηρίζεται από μια πλατφόρμα εστιασμένη στην υγεία που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να γίνετε πιο υγιείς και όχι απλώς να κλείνετε τους κύκλους δραστηριότητάς σας;

  Εάν θέλετε ένα έξυπνο ρολόι που παρακολουθεί την υγεία σας, αλλά δεν μοιάζει με ένα κομμάτι τεχνολογίας στον καρπό σας, η επιλογή από τους συνήθεις ύποπτους είναι αρκετά δύσκολη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το Withings ScanWatch 2. Επιφανειακά, φαίνεται να είναι ένα αριστοκρατικό παραδοσιακό ρολόι, αλλά κρύβει κάποια εντυπωσιακή και εξαιρετικά ακριβή τεχνολογία παρακολούθησης της υγείας μέσα του.

  Τα υβριδικά έξυπνα ρολόγια γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ κανονικών και έξυπνων ρολογιών, συνδυάζοντας έναν βαθμό συνδεδεμένης λειτουργικότητας με παραδοσιακή εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά πολύ ελκυστικά σε όσους δεν θέλουν ένα ρολόι με πλήρη οθόνη αφής στον καρπό τους.

  Δείτε παρακάτω το βίντεο Unboxing μας όπου αναλύουμε λίγο και την αγορά ενός smartwatch καθώς και τον πρώτο μας σχολιασμός και εντυπώσεις:

  Το Withings ScanWatch 2 είναι ένα από τα πιο όμορφα υβρίδια που μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την στιγμή στην αγορά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ScanWatch 2 φαίνεται, έχει αίσθηση και φοριέται σαν ένα μη έξυπνο ρολόι.

  Η κάσα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, το καντράν είναι καλυμμένο με κρύσταλλο ζαφείρι, έχει βαθμολογία αντοχής στο νερό 5 ATM και υπάρχει μια κορώνα στη δεξιά πλευρά, αλλά όχι άλλα κουμπιά ή μέσα ελέγχου. Έχει μια οθόνη, η οποία βρίσκεται στο επάνω μισό του καντράν, αλλά δεν είναι πάντα ενεργή.

  Η οθόνη ανάβει όταν σηκώνετε τον καρπό σας ή πατάτε την κορώνα και δείχνει επίσης την ώρα. Και όταν περιστρέφετε την κορόνα εμφανίζει τον καρδιακό σας ρυθμό, τα βήματα, τους τρόπους προπόνησης, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, τη θερμοκρασία του δέρματος και άλλες λειτουργίες.

  Η οθόνη αυτή είναι φωτεινή και καθαρή, αλλά ποτέ παρεμβατική. Δεν είναι τόσο κρυμμένη όσο η οθόνη του Garmin Vivomove Trend, αλλά από απόσταση, δεν θα ήξερες πραγματικά ότι ήταν εκεί. Αυτό βοηθά στην περαιτέρω προώθηση της παραδοσιακής εμφάνισης ρολογιού του ScanWatch 2.

  Το ScanWatch 2 διαθέτει ένα πολύ μαλακό λουράκι σιλικόνης. Είναι ελαφρύ και πολύ ευέλικτο. Η εταιρεία φυσικά έχει μια σειρά από άλλα λουράκια bands που μπορείτε να προμηθευτείτε ξεχωριστά.

  Αριστοκρατικό, διακριτικό, άνετο και καλοφτιαγμένο, το ScanWatch 2 είναι ευχάριστο να το φοράτε κάθε μέρα. Ταιριάζει με τα πάντα, δεν φαίνεται ποτέ παράταιρο και σίγουρα δεν μοιάζει με κομμάτι τεχνολογίας. Δεν είναι φανερά σπορ και οι ανυψωμένοι δείκτες στο καντράν φαίνονται ακριβοί και τραβούν το φως ελκυστικά πάνω τους, ενώ έχουν μια επίστρωση από lume ώστε να μπορείτε να τους βλέπετε στο σκοτάδι.

  Το θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι έχει μια όμορφη γυαλάδα, η στεφάνη είναι λεπτή και η κορώνα έχει τέλειο μέγεθος για να περιστρέφεται εύκολα με την άκρη του δακτύλου σας. Το ScanWatch 2 είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο και απίστευτα κομψό ρολόι που χαίρομαι να φοράω όλη την ώρα, ανεξάρτητα από την έξυπνη τεχνολογία που κρύβεται μέσα του.

  Η μικροσκοπική οθόνη OLED σε κλίμακα του γκρι είναι μόλις 0,63 ίντσες και αντιπροσωπεύει τη μόνη πραγματικά ορατή τεχνολογική πτυχή του ScanWatch 2. Στο πίσω μέρος του ρολογιού — το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι — βρίσκεται ο επανασχεδιασμένος αισθητήρας καρδιακού παλμού πολλαπλών μήκων κύματος PPG της Withings και η Μονάδα TempTech 24/7 για μετρήσεις θερμοκρασίας σώματος.

  Το ρολόι διαθέτει επίσης επιταχυνσιόμετρο και υψόμετρο, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί σε σχέση με το αρχικό ScanWatch.

  Είναι ο τρόπος που συνεργάζονται αυτοί οι αισθητήρες που κάνει το ScanWatch 2 ξεχωριστό. Μετρώντας τη θερμοκρασία του δέρματος και του περιβάλλοντος, μαζί με τον καρδιακό ρυθμό και την κίνηση, μπορεί να παρέχει δεδομένα θερμοκρασίας σώματος 24/7. Αυτό είναι χρήσιμο για την κατανόηση της υγείας, της απόδοσης και της ανάρρωσης σας, καθώς και για πιο ακριβή και χρήσιμη παρακολούθηση της περιόδου.

  Το ScanWatch 2 μπορεί να παρέχει ηλεκτροκαρδιογράφημα και έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής. Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε μετρήσεις οξυγόνου στο αίμα.

  Θα σας ειδοποιήσει για χαμηλό ή υψηλό καρδιακό ρυθμό ηρεμίας και, στο μέλλον (μετά από ενημέρωση λογισμικού), για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.

  Υπάρχουν πολλές λειτουργίες προπόνησης, όλες οι οποίες είναι προσβάσιμες στο ρολόι, για παρακολούθηση. Κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης, το ScanWatch 2 χρησιμοποιεί τη μονάδα TempTech 24/7 για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματός σας και τη χωρίζει σε τρεις διαφορετικές ζώνες: Προθέρμανση, Απόδοση και Υπερθέρμανση.

  Αυτό είναι διαφορετικό από την πιο κοινή μέθοδο χρήσης του καρδιακού σας παλμού και η Withings ισχυρίζεται ότι είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε την κατάσταση της μέγιστης απόδοσης και όχι την υπερβολική προπόνηση. Τα δεδομένα θερμοκρασίας ενημερώνουν ένα γράφημα χρόνου ανάκτησης.

  Το Withings ScanWatch 2 συνδέεται με smartphone Android και iOS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Withings Health και μπορεί να συνδεθεί με τα Apple Health, Google Fit/Health Connect, Samsung Health, Strava, RunKeeper, Nest, IFTTT και MyFitnessPal.

  Η έναρξη μιας προπόνησης στο ScanWatch 2 μπορεί να χρειαστεί λίγο να την συνηθίσετε, καθώς πρέπει να κάνετε κύλιση στο μενού και στη συνέχεια να μετακινηθείτε στις λειτουργίες προπόνησης πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, είναι δυνατό να ρυθμίσετε ένα παρατεταμένο πάτημα της κορώνας για να ανοίξετε τη λειτουργία προπόνησης και να προσαρμόσετε τη λίστα των διαθέσιμων προπονήσεων, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο. Μου αρέσει το πώς η παύση και ο τερματισμός μιας προπόνησης απαιτεί επίσης ένα παρατεταμένο πάτημα της κορώνας, επομένως είναι απίθανο να το κάνετε τυχαία. Μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη να παραμένει ενεργή όταν προπονείστε ή να την απενεργοποιήσετε για εξοικονόμηση μπαταρίας.

  Έχει μια δυνατότητα αυτόματης παρακολούθησης προπόνησης, αλλά δεν εμφανίζει ειδοποίηση όπως στο Apple Watch ή στο Pixel Watch. Απλώς παρακολουθεί ό,τι πιστεύει ότι κάνετε, αφήνοντάς σας να το ανακαλύψετε στην εφαρμογή αργότερα.

  Παρακολουθήστε μια προπόνηση με μη αυτόματο τρόπο και η εφαρμογή εμφανίζει δεδομένα τοποθεσίας που σχετίζονται με το GPS, αλλαγές υψομέτρου, δεδομένα καρδιακών παλμών και ζώνες άσκησης, καθώς και ζώνες θερμοκρασίας που βασίζονται στη θερμοκρασία του σώματος σας. Σας δίνει επίσης μια βαθμολογία επιπέδου φυσικής κατάστασης και παρακολουθεί τις βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου.

  Αυτό που δεν κάνει το ScanWatch 2 είναι να σας πιέζει ατελείωτα να κάνετε περισσότερα ή ακόμα και να σας υπενθυμίζει να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε.

  Αυτό είναι όπου το ScanWatch 2 διαφέρει από ένα smartwatch με πλήρη οθόνη αφής. Είναι λιγότερο ενοχλητικό και αφήνει πολλά στον ίδιο τον χρήστη του. Είναι λιγότερο επικεντρωμένο στους στόχους και βασίζεται στην πρόταση αποστολών στην εφαρμογή αντί να σας ωθεί να κάνετε κάτι όπως να κάνετε περισσότερα βήματα. Διαπίστωσα ότι κοιτούσα λιγότερο το ρολόι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και απλώς έλεγξα τα στατιστικά μου αφού τελείωσα, κάτι που είναι διαφορετική προσέγγιση από ό,τι όταν ασκούμαι με το Apple Watch. Γενικά ένιωθα λιγότερο συνδεδεμένος το ScanWatch 2.

  Φορέστε το ScanWatch 2 στο κρεβάτι και ενεργοποιεί αυτόματα την παρακολούθηση ύπνου. Αυτό έχει λειτουργήσει τέλεια κάθε φορά για μένα και τα δεδομένα που παρέχει είναι εκτεταμένα και κατατοπιστικά. Η παρακολούθηση ύπνου είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά του σημεία.

  Το ScanWatch 2 έχει τη σωστή σχεδίαση και είναι γεμάτο με εντυπωσιακή τεχνολογία αισθητήρων. Δεν είναι πολύ σκληροπυρηνικό στην προσέγγισή του στη δραστηριότητα, η παρακολούθηση του ύπνου είναι εξαιρετική και — ως επί το πλείστον — η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης είναι σταθερή και με πολύ καλή ακρίβεια.

  Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του Scanwatch 2 είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με πλήρη φόρτιση – σύμφωνα με την Withings – μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ημέρες πριν χρειαστεί να φορτιστεί ξανά.

  Αυτό που βρήκα – με τις ειδοποιήσεις απενεργοποιημένες και σε πραγματικά ήσυχες μέρες χωρίς μη αυτόματη παρακολούθηση δραστηριότητας – ήταν ότι μπορούσε να διαρκέσει 24 ώρες χωρίς να χάσει καθόλου μπαταρία. Μερικές φορές μόλις 1-2 τοις εκατό.

  Έχει την δική του ιδιαίτερη βάση φόρτισης, δεν φορτίζει ασύρματα, αλλά τουλάχιστον η βάση χρησιμοποιεί μια γενική υποδοχή USB-C για να αποκτήσει ισχύ.

  Τα υβριδικά έξυπνα ρολόγια δεν είναι πολλά αυτές τις μέρες, επομένως είναι υπέροχο να βλέπουμε την Withings να κάνει ένα all-in για να δημιουργήσει ένα φανταστικό παράδειγμα. Έχει μια πανέμορφη σχεδίαση που όλοι θέλουμε και άφθονη τεχνολογία μέσα που είναι τόσο ακριβής που η FDA έχει δώσει την έγκρισή της σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που δεν έχει καν πάρει ούτε η Apple. Αυτό σας δίνει εμπιστοσύνη στα δεδομένα συνολικά και το να έχετε αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης σε μια συσκευή που παρακολουθεί την υγεία σας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

  Προσωπικά δεν περίμενα ότι θα έμενε εδώ και μια εβδομάδα το Apple Watch μου στο συρτάρι. Και ναι μου λείπουν κάποιες εύκολες ειδοποιήσεις όπως αυτές τους καιρού, οικίας κλπ, η δυνατότητα Apple Pay ή ακόμη και η ευκολία του να δεχτώ μια κλήση από το smartwatch. Πάρα αυτά η ηρεμία που μου έφερε, οι άριστες μετρήσεις του και ειδικά στην καταγραφή ύπνου και η αυτονομία του με κάνουν ανέλπιστα χαρούμενο που το έχω στον καρπό μου.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.