13.6 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Η Apple φέρνει απέναντι της τους προγραμματιστές που χρειάζεται για να κάνει το Vision Pro επιτυχημένο

  Η «κακόβουλη συμμόρφωση» της Apple με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρώπης (DMA) όπως έχει πλέον χαρακτηριστεί από πολλούς καίει τις γέφυρες με τους ίδιους τους ανθρώπους που χρειάζεται η εταιρεία για να κάνει το Vision Pro επιτυχημένο, υποστηρίζει ένα νέο άρθρο.

  Το άρθρο υποδηλώνει ότι η τρέχουσα αγορά του Vision Pro είναι τόσο μικρή που οι προγραμματιστές μπορούν να αντέξουν οικονομικά να την αγνοήσουν – ή ακόμα και να εξασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές τους για iPad δεν μπορούν να εκτελεστούν σε αυτήν – κάτι που είναι πιο πιθανό να κάνουν αν θυμώσουν με τη συμπεριφορά της Apple εναντίον τους …

  Το DMA είναι ένα κομμάτι αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που απευθύνεται σε εταιρείες τεχνολογίας. Στόχος είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο, αφαιρώντας ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που κατέχουν οι τεχνολογικοί γίγαντες.

  Η σκέψη είναι ότι όταν κάποιος φτάσει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος στην αγορά, μπορεί να χρησιμοποιήσει εν συνεχεία αποτελεσματικά την κυριαρχία του στην αγορά για να δυσκολέψει πολύ τις μικρότερες εταιρείες να ανταγωνιστούν και να επιβάλει αθέμιτους όρους.

  Το App Store της Apple κατηγορήθηκε για αυτό, επειδή το κατάστημα ήταν το μόνο μέρος που ένας προγραμματιστής μπορούσε να πουλήσει μια εφαρμογή για iPhone και έτσι αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν με οποιουσδήποτε όρους επέλεγε να επιβάλει η Apple.

  Η ΕΕ αποφάσισε ότι η Apple πρέπει να επιτρέψει τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να επιτρέψει στους προγραμματιστές να εξαιρεθούν από το επίσημο αυτό App Store της Apple αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

  Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επέτρεπε πράγματι το κατάστημα εφαρμογών τρίτων, αλλά με ορισμένες εξαιρετικά σκληρές απαιτήσεις που θα καθιστούσαν αδύνατο για τους περισσότερους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα – και επίσης θα διασφάλιζε ότι όποιος επέλεγε να πουλήσει την εφαρμογή του μέσω ενός ανταγωνιστικού καταστήματος πιθανότατα θα έβγαζε μικρότερο κέρδος.

  Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία έχει δεχθεί σοβαρά πυρά για τους όρους που επέλεξε να επιβάλει. Η Coalition for App Fairness – μια ομολογουμένως ομάδα που χρηματοδοτείται από την Epic Games, το Spotify και άλλους – είπε ότι τα σχέδια της Apple ήταν “μια ξεδιάντροπη προσβολή” για τους προγραμματιστές και τους νομοθέτες που.

  Το Spotify είπε ότι η Apple ενεργεί σαν να μην ισχύουν οι κανόνες για την εταιρεία.

  Η Apple δεν είναι συνεπής. Ενώ συμπεριφέρονται άσχημα για χρόνια, αυτό οδηγεί το επίπεδο της αλαζονείας σε ένα εντελώς νέο μέρος. Με το ψεύτικο πρόσχημα της συμμόρφωσης και των παραχωρήσεων, προβάλλουν ένα νέο σχέδιο που είναι μια πλήρης και ολοκληρωτική φάρσα. Ουσιαστικά, ο παλιός φόρος κατέστη απαράδεκτος βάσει του DMA, έτσι δημιούργησαν έναν νέο που μεταμφιέζεται ως συμμόρφωση με το νόμο.

  Το Macworld είναι το τελευταίο που επιτέθηκε στην απάντηση της Apple στο DMA, περιγράφοντάς το ως «κακόβουλη συμμόρφωση». Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος τηρεί το γράμμα του τι απαιτείται, αλλά το κάνει εσκεμμένα με τρόπο που έχει σκοπό να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

  Οι νέες αλλαγές στο iOS App Store στην ΕΕ, για συμμόρφωση με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ανακοινώθηκαν και αποτελούν μέρος του iOS 17.4 (σε beta τώρα, θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Μάρτιο). Η περιγραφή τους από την Apple ακούγεται σαν καλά νέα – χαμηλότερες προμήθειες και παρόμοια – αλλά πολλοί προγραμματιστές αποκαλούν τις αλλαγές ως κύρια τάξη συμμόρφωσης με κακόβουλη χρήση. Στην πραγματικότητα, οι νέοι όροι της Apple αναφέρονται ως ένα από τα παραδείγματα κακόβουλης συμμόρφωσης στην καταχώριση της Wikipedia […] Ας πούμε απλώς ότι φαίνεται ξεκάθαρο ότι η Apple κάνει όσο το δυνατόν πιο ακατάλληλη τη χρήση οτιδήποτε άλλο εκτός από το App Store. Με τους ισχύοντες όρους, μια εφαρμογή με 5 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες πωλήσεις (στην ΕΕ) θα πληρώνει περίπου 46.000 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τους νέους όρους, αυτό εκρήγνυται έως και πάνω από 197.000 € το μήνα και ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε το App Store ή την επεξεργασία πληρωμών της Apple, θα πληρώνετε πάνω από 166.000 € το μήνα!

  Το Vision Pro χρειάζεται καλή θέληση από κάθε προγραμματιστή. Χρειάζεται οι προγραμματιστές να πάρουν μια ευκαιρία σε αυτό, να δημιουργήσουν τις εφαρμογές που κάνουν τη συσκευή επιθυμητή. Δεν είναι ώρα για ύβρις. Ήρθε η ώρα για την Apple να λυγίσει προς τα πίσω για τους προγραμματιστές, κάνοντας τις πλατφόρμες της (όλες τους – είναι ένα οικοσύστημα!) όσο το δυνατόν πιο επιθυμητές. Αν και κανένας από τους νέους όρους της ΕΕ δεν ισχύει για το Vision Pro, τουλάχιστον όχι ακόμη, εξακολουθούν να καίνε γέφυρες με τους ίδιους τους ανθρώπους που πρέπει να δημιουργήσουν εφαρμογές Vision Pro. Φαίνεται ότι είναι η χειρότερη δυνατή κίνηση.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.