11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Withings Body Scan Review: Αυτή είναι πιο premium έξυπνη ζυγαριά της αγοράς

  H Withings Body Scan θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες των σύγχρονων έξυπνων ζυγαριών. Έχει δυνατότητα Wi-Fi και Bluetooth, έχει ποιότητα κατασκευής και σχεδιασμό που την ξεχωρίζει, μια καθαρή οθόνη και μπορεί να παρέχει πιο εις βάθος ανάλυση της σωματικής σύστασης και της φυσικής ευεξίας του χρήστη.

  Όταν χρησιμοποιείται με την εφαρμογή Withings Health, η Withings Body Scan πέρα από το να σας παρέχει μια ανάλυση της σύστασης του σώματός σας, την αναλογία λίπους προς μυς προς οστά που συνθέτει το σώμα σας, μπορεί και να σας περιγράψει πού βρίσκονται οι μετρήσεις σας σε σύγκριση με υγιείς μέσους όρους.

  Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορεί να εντοπίσει τις τάσεις στις αλλαγές στις μετρήσεις σας με την πάροδο του χρόνου, ενημερώνοντας σας εάν παίρνετε ή χάνετε βάρος και πώς συγκρίνετε με τους μέσους όρους για την ηλικία και το φύλο σας.

  Για όσους χρειάζονται εξειδικευμένες μετρήσεις δεδομένων – για παράδειγμα, εάν είστε έγκυος ή αθλητής – η Withings Body Scan μπορεί να προσαρμόσει τις μεθόδους μέτρησής της ανάλογα, για να διασφαλίσει ότι οι μετρήσεις είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες, ενώ παραμένουν ασφαλείς και εντυπωσιακά αποτελεσματικές για τον χρήστη. Στη λειτουργία εγκυμοσύνης, θα σας πει το κατά προσέγγιση μέγεθος και το βάρος του μωρού σας ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεστε στην περίοδο της κύησης.

  Με μια ματιά:

  • Σύσταση σώματος: ποσοστό σωματικού λίπους %, σύσταση του σώματος σε νερό %, μυϊκή μάζα kg ή lb, οστική μάζα kg ή lb, δείκτης σπλαχνικού λίπους, βασικός μεταβολικός ρυθμός
  • Ακριβείς μετρήσεις βάρους, καθώς και μυϊκής και οστικής μάζας για κάθε σημείο του σώματος ξεχωριστά
  • Υγεία καρδιάς: ένδειξη της καρδιαγγειακής σας υγείας μέσω της αγγειακής ηλικίας, της ταχύτητας κυμάτων παλμού και της αρτηριακής πίεσης σε όρθια θέση
  • Withings ECG Monitor: ανίχνευση ηλεκτροκαρδιογραφήματος / AFib
  • Υγεία νευρικού συστήματος: μετρά και αξιολογεί την υγεία των νεύρων μέσω των ποδιών σας για να βοηθήσει στην ανίχνευση και παρακολούθηση των συμπτωμάτων της περιφερικής νευροπάθειας
  • Αυτόματη αναγνώριση και παρακολούθηση έως 8 ατόμων
  • Προσαρμοσμένες λειτουργίες: Athlete, Pregnancy, Baby και Eyes Closed
  • Αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων μέσω Wifi και Bluetooth μετά από κάθε μέτρηση
  • Πρόγνωση καιρού και ανάλυση ποιότητας αέρα
   Withings App.
  • Συνδεσιμότητα: Bluetooth, WiFi 802.11 b/g/n, συμβατό με WEP/WPA/WPA2
  • Συμβατότητα: κινητό ή tablet iOS 15 ή νεότερα και Android 10.0 ή νεότερα
  • Sensors: 4 σένσορες βάρους, εύρος τιμών 5-200 kg, ακρίβεια 50 g, μονάδες μέτρησης kg, lb, st lb, πατενταρισμένος ανιχνευτής θέσης σώματος, τεχνολογία Position ControlTM
  • Οθόνη: υψηλής ανάλυσης έγχρωμη LCD, 320 x 240 pixels
  • Αποθηκευτικός χώρος: απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος για μετρήσεις βάρους
  • Μπαταρία: επαναφορτιζόμενη Li-ion, μια φόρτιση αρκεί για περίπου 1 χρόνο
  • Διαστάσεις: 32,5 x 32,5 x 2,5 cm

  Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας παρακάτω με το unboxing και τις πρώτες μας εντυπώσεις:

  Όπως με όλα τα προϊόντα που προέρχονται από την Withings, η Withings Body Scan είναι αναμφίβολα μια κομψή και στιβαρή συσκευή. Μπορείτε να λάβετε την Withings Body Scan είτε σε λευκό είτε σε μαύρο χρώμα, και τα δύο διαθέτουν ελαφρύτερες λωρίδες σε όλη την κλίμακα που χρησιμοποιείται για την αποστολή μικρών ηλεκτρικών σημάτων μέσω του σώματός σας για τη συλλογή των μετρήσεων του σώματός σας.

  Η Withings Body Scan διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD 3,2 ιντσών, έχει μέγεθος 12,8 ίντσες τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος και απέχει μόνο 1,1 ίντσες από το πάτωμα χάρη στα εξαιρετικά λεπτά μαξιλαράκια βάσης που εκτείνονται κατά μήκος και στις δύο πλευρές. Αυτά βοηθούν επίσης να δώσουν στο Body Scan μια πολύ στιβαρή αίσθηση σε όλη τη βάση κατά τη λήψη μετρήσεων.

  Η συσκευή χρησιμοποιεί επίσης ένα σκληρυμένο γυαλί στο μπροστινό μέρος της ζυγαριάς και ζυγίζει περίπου 4,8 κιλά συνολικά, δίνοντας στη συσκευή μια εξαιρετική αίσθηση παρά το πλαστικό που χρησιμοποιείται στην κάτω πλευρά της ζυγαριάς. Χάρη στην πρόσοψη από σκληρυμένο γυαλί, καθώς και στη συνολική στιβαρότητα της κατασκευής της Withings Body Scan, η έξυπνη ζυγαριά μπορεί να χειριστεί βάρη έως και 200 κιλά, διατηρώντας ταυτόχρονα την εντυπωσιακή ακρίβεια ανάγνωσης βάρους 50 γραμ της συσκευής.

  Μερικά από τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Withings Body Scan περιστρέφονται γύρω από τη λαβή που λειτουργεί ως μία από τις βασικές βελτιώσεις σε σχέση με άλλες ζυγαριές σώματος της Withings. Η λαβή και η βάση της στην κλίμακα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο πλαστικό που χρησιμοποιείται σε όλη την υπόλοιπη συσκευή και χρησιμοποιούν ένα καλά πλεγμένο καλώδιο για τη σύνδεση του ενός με το άλλο.

  Η λαβή και το καλώδιο είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα όταν τα κρατάτε, ενώ δεν είναι τόσο ελαφριά ώστε να αισθάνονται φθηνά. Τα ηλεκτρόδια στη λαβή είναι επίσης κατάλληλα τοποθετημένα για να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στους αντίχειρές σας και στις δύο πλευρές.

  Δεδομένης της σημασίας της λαβής για τις βελτιωμένες μετρήσεις που μπορεί να παρέχει η Withings Body Scan, αυτά τα βήματα έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμη και σε τέτοιο βαθμό που, με την έξυπνη ζυγαριά σας, λαμβάνετε επίσης μια επιτοίχια βάση για τη λαβή σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να παλεύετε σκύβοντας για να το φτάσετε από την ίδια τη ζυγαριά, μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε στον τοίχο και να το χρησιμοποιήσετε από εκεί.

  Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε τη λαβή σας στον τοίχο, η Withings ζητά να τη ρυθμίσετε στην εφαρμογή για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή εξακολουθεί να δίνει όσο το δυνατόν ακριβέστερες μετρήσεις. Αυτή είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα.

  Τα χαρακτηριστικά της έξυπνης ζυγαριάς Withings Body Scan είναι εκεί που η συσκευή βγαίνει πραγματικά από μόνη της μπροστά και αφήνει πίσω κάθε ανταγωνισμό. Για να σας δώσουμε μια αίσθηση του πόσα κάνει το Body Scan ενώ βρίσκεστε στη ζυγαριά, δείτε όλα όσα μετράει η έξυπνη ζυγαριά σας ενώ βρίσκεστε σε αυτό το κομμάτι γυαλιού:

  • Βάρος
  • ΔΜΣ
  • Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
  • Μεταβολική Ηλικία
  • Ανάλυση τμηματικής σύστασης σώματος που περιλαμβάνει: Μυϊκή μάζα (σε πέντε ζώνες) Λίπος μάζα (σε πέντε ζώνες) Οστική μάζα Δείκτης Σπλαχνικού Λίπους Lean Mass Υδατική Μάζα
  • Υγεία των νεύρων
  • ΗΚΓ
  • Ταχύτητα παλμικού κύματος
  • Αγγειακή ηλικία
  • Παλμοί Καρδιάς

  Και αυτά είναι πριν από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να ενσωματώσετε στην εφαρμογή! Εάν ενσωματώσετε τις εφαρμογές σας Apple Health, Google Fit ή τις περισσότερες εφαρμογές γυμναστικής, η εφαρμογή Withings Health Mate μπορεί να γίνει κόμβος για τα πάντα, από την ηλικία των αγγείων μέχρι την ποιότητα του ύπνου σας, μπορείτε να διατηρήσετε όλα τα δεδομένα σας σε ένα μέρος και να τα χρησιμοποιήσετε για καλύτερα τις καθημερινές σας ρουτίνες, τις προπονήσεις, τον ύπνο, το φαγητό και τη μακροπρόθεσμη υγεία σας.

  Κατά τη δοκιμή της Withings Body Scan, οι μόνες δύο από τις πολλές μετρήσεις παραπάνω με τις οποίες δυσκολευτήκαμε ήταν η Ταχύτητα Παλμού και η Αγγειακή Ηλικία. Αυτές οι μετρήσεις απαιτούσαν μια ελαφρώς πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση μας γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μειωμένο όγκο δεδομένων σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

  Το να λαμβάνετε όλα αυτά τα δεδομένα είναι ένα πράγμα, η κατανόηση του είναι άλλο, και αυτός είναι ένας τομέας όπου, για άλλη μια φορά, η Withings παίρνει άριστα μέσω της εφαρμογής Health Mate. Μέσω της εφαρμογής, όχι μόνο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις προτεινόμενες ζώνες και να δείτε τα μέσα δεδομένα και τον τρόπο σύγκρισης με τον μέσο όρο σε κάθε μέτρηση, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε οδηγούς που εξηγούν τι σημαίνει κάθε μέτρηση, οπότε αν, ας πούμε, δεν κατανοήστε τι σημαίνει αγγειακή ηλικία, μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό που εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πού πρέπει να είναι και πώς μπορεί να βελτιωθεί.

  Εάν εργάζεστε με έναν εκπαιδευτή ή επαγγελματία υγείας, είστε επίσης τυχεροί, καθώς η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια κοινή αναφορά της υγείας σας που μπορείτε να δώσετε σε οποιονδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν.

  Κατευθείαν από το κουτί, η απλότητα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων Withings είναι τόσο παρούσα όσο ποτέ. Η ρύθμιση της συσκευής διαρκεί λίγα λεπτά μέσω της εφαρμογής Withings Health Mate. Εάν είστε νέοι στο Withings και δεν έχετε λογαριασμό, η ρύθμιση ενός λογαριασμού και η προετοιμασία της Withings Body Scan διαρκεί το πολύ 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, θα μπορείτε επίσης να εισάγετε δεδομένα υγείας από υπηρεσίες όπως το Apple Health ή το Google Fit, καθώς και να λαμβάνετε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τη νέα σας έξυπνη ζυγαριά και να θέσετε ορισμένους στόχους στην εφαρμογή.

  Υπάρχει μια ευρεία γκάμα οδηγών που διατίθενται για πρόσθετες λειτουργίες εντός της εφαρμογής, μερικά από τα οποία – η βαθμολογία βελτίωσης της υγείας με μια ματιά και η βιβλιοθήκη με περιεχόμενο προπόνησης/συνταγής/διαχείρισης υγείας– δυστυχώς είναι κλειδωμένα πίσω από μια συνδρομή Withings+ αλλά τίποτα από αυτά δεν επηρεάζει τη χρήση της ζυγαριάς με κανέναν τρόπο – παρόλα αυτά, θα ήταν ωραίο να το είχατε αφού ξοδέψετε τόσα πολλά σε μια έξυπνη ζυγαριά.

  Μόλις ρυθμιστεί η Withings Body Scan, η χρήση της όχι μόνο για την υγεία της δικής σας αλλά και της οικογένειάς σας είναι απλή. Η συσκευή μπορεί να υποστηρίξει έως και οκτώ προφίλ, τα οποία μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα. Εάν, ωστόσο, κάποιοι από εσάς έχουν παρόμοιο βάρος, η συσκευή εμφανίζει κάθε προφίλ ως λίστα, στην οποία μετακινείστε ισορροπώντας στο πόδι της κατεύθυνσης που θέλετε να κάνετε κύλιση, οπότε για να προχωρήσετε στη λίστα, απλά πρέπει να βάλετε το βάρος σας στο δεξί σας πόδι.

  Η διαδικασία για την επίτευξη των μετρήσεών σας διαρκεί περίπου ένα λεπτό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καταλαμβάνεται από ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Withings Body Scan, το ΗΚΓ 6 απαγωγών (ηχοκαρδιογράφημα). Το ΗΚΓ διαρκεί 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί και είναι ένας από τους βασικούς ευεργέτες της μοναδικής λαβής του Body Scan.

  Κάθε βήμα της διαδικασίας μέτρησης εμφανίζεται για εσάς στην οθόνη 3,2 ιντσών, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα κάθε δοκιμής καθώς συλλέγονται, καθώς και ορισμένες γενικές καθημερινές πληροφορίες, όπως ο καιρός και η ποιότητα του αέρα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα βήματα που δείχνει η Body Scan στην έξυπνη ζυγαριά μέσω της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι εάν, όπως είναι κατανοητό, δεν θέλετε να γνωρίζετε τον καιρό όταν ζυγίζετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε από τις διαφάνειες σας.

  Η οθόνη (και η συσκευή) ανταποκρίνονται αισθητά και η φωτεινή οθόνη LCD καθιστά εύκολο να δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Μόλις τελειώσετε, τα αποτελέσματά σας θα σας περιμένουν ήδη στην εφαρμογή Withings Health Mate, πράγμα που σημαίνει ότι είναι γρήγορη και απλή η πρόσβαση στα πιο εις βάθος δεδομένα χωρίς αναμονή. Συνολικά, η χρήση του Withings Body Scan είναι εξαιρετικά απλή, όλα όσα θέλετε να μάθετε μπορείτε να τα δείτε στην ίδια την έξυπνη ζυγαριά κατά τη διάρκεια της ζύγισης και πιο λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εφαρμογή μόλις τελειώσετε.

  Η ακρίβεια των μετρήσεων που λαμβάνονται είναι εξαιρετικά υψηλή, με το βάρος να έχει ακρίβεια έως και 50g χάρη στους τέσσερις αισθητήρες βάρους που είναι απλωμένοι σε όλη τη ζυγαριά, καθώς και με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ανίχνευσης θέσης και τεχνολογία «Position Control».

  Οι δυνατότητες τμηματικής σύνθεσης σώματος της Body Scan είναι εξίσου εντυπωσιακές χάρη στην τεχνολογία πολλαπλών συχνοτήτων BIA (ανάλυση βιοηλεκτρικής σύνθετης αντίστασης) της συσκευής, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν σε θέση να παρέχει σταθερά αποτελέσματα σε πέντε διαφορετικά τμήματα του σώματος.

  Η Withings Body Scan είναι ιδανική για έναν αφοσιωμένο λάτρη της φυσικής κατάστασης που θέλει να βελτιώσει όσα γνωρίζει για τη συνολική του ευεξία. Η Withings Body Scan μπορεί να προσφέρει μια τεράστια γκάμα μετρήσεων, αλλά και μια ποικιλία μαθημάτων για να διασφαλίσει ότι όχι μόνο αξιοποιείτε στο έπακρο τις προπονήσεις και τις καθημερινές σας ρουτίνες. Με άνεση είναι αυτή την στιγμή αντικειμενικά η καλύτερη έξυπνη ζυγαριά της αγοράς με το αντίστοιχο όμως κόστος που δεν είναι αμελητέο.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.