19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το iOS 13: Dark Mode, iPad βελτιώσεις, Sleep Mode, και πολλά ακόμη

    Είμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακρία από το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της Apple, WWDC. Ως είθισται η Apple θα παρουσιάσει στο Keynote αυτού του συνεδρίου τα νέα χαρακτηριστικά των λογισμικών της συμπεριλαμβανομένων των iOS 13, watchOS 6, macOS 10.15, και tvOS 13.

    Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε αρκετές αναφορές από το τι να περιμένουμε για τα iPhone και τα iPad.

    iOS 13 χαρακτηριστικά:

    Dark Mode |

    Οι χρήστες του iPhone και του iPad εδώ και πολλά χρόνια περιμένουν την έλευση του Dark Mode στο iOS και τελικά το iOS 13 θα φέρει αυτό χαρακτηριστικό σε όλους. Το 9to5Mac και το Bloomberg έχουν ήδη αναφέρει πως θα υπάρχει ένα Dark Mode σε όλες τις διεπαφές του συστήματος στο iOS 13. Το Mode αυτό θα είναι διαθέσιμο από τις Ρυθμίσεις αλλά και από το Κέντρο Ελέγχου με παρόμοιες αντιθέσεις χρωμάτων με αυτές που συναντούμε σήμερα στο Dark Mode του macOS.

    Ακριβώς τώρα πως θα μοιάζει είναι δύσκολο να πει κάποιος με σιγουριά αλλά έχουμε δει μια σειρά από concept βίντεο και εικόνες τα τελευταία χρόνια.

    Find My Friends + Find My iPhone ενοποίηση |

    Το iOS 13 θα φέρει επίσης μια μεγάλη αλλαγή στα χαρακτηριστικά των Find My Friends και Find My iPhone. To 9to5Mac ανέφερε πίσω τον Απρίλιο ότι η Apple θα ενωποιήσει αυτές τις δύο υπηρεσίες σε μια εφαρμογή. Η νέα αυτή εφαρμογή θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις τωρινές εφαρμογές αλλά σε μια ενοποιημένη διεπαφή.

    Η νέα εφαρμογή θα έχει επίσης και ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό, “Find Network” που θα επιτρέπει τον εντοπισμό των συσκευών ακόμη και αν δεν είναι συνδεμένες μέσω WiFi ή Cellular.

    iPad βελτιώσεις |

    Για τους χρήστης του iPad το iOS 13 θα φέρει επιτέλους υποστήριξη πολλαπλών παραθύρων. Αυτό θα σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να έχει πολλαπλά παράθυρα από την ίδια εφαρμογή ανοιχτά.

    Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί iPad χρήστες ήθελαν εδώ και πολύ καιρό και που θα δώσει στην εμπειρία του iPad μια πιο laptop αίσθηση.

    Το iOS 13 επίσης αναμένεται να φέρει υποστήριξη ποντικιού ως ένα χαρακτηριστικό Προσβασιμότητας. Αυτό θα επιτρέψει τους χρήστες να ελέγχουν το iPad με ένα Bluetooth ποντίκι. Πληροφορίες για αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες.

    Άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με μια νέα σχεδιαστική οπτική για την κεντρική οθόνη. Επίσης θα υπάρχουν νέα extensions που θα επιτρέψουν στο iPad να λειτουργεί ως μια εξωτερική οθόνη για το Mac.

    Τέλος το Safari στο iOS 13 αυτόματα θα ζητάει desktop εκδόσεις διαφόρων site αν το κρίνει απαραίτητο.

    Sleep Mode |

    Το Bloomberg ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως το iOS 13 θα έρθει με ένα νέο Sleep Mode. Όταν θα γίνεται ενεργοποίηση τότε αυτόματα θα έχουμε μια πιο σκοτεινή Οθόνη Κλειδώματος, ενεργοποίηση του Do Not Disturb, και σίγαση σε όλες τις ειδοποιήσεις. Επίσης θα ενσωματωθεί με τις εφαρμογές Bedtime και Clock.

    iOS 13 αναβαθμίσεις εφαρμογών |

    Η δημοφιλής αλλά παραμελειμένη εφαρμογή Reminder αναμένεται να δεχθεί έναν πολύ όμορφο ανασχεδιασμό στο iOS 13.

    Όσο αφορά την Health εφαρμογή αυτή θα φέρει νέα χαρακτηριστικά όπως σύνοψη ημέρας της υγείας του χρήστη, καθώς και καταγραφή νέων δεδομένων όπως το πόσο δυνατά ακούτε μουσική.

    Η Home εφαρμογή στο iOS 13 θα έχει βελτιωμένη υποστήριξη για κάμερες ασφαλείας καθώς και την δυνατότητα να δει κάποιος παλαιότερες καταγραφές. Η εφαρμογή Books θα αποκτήσει ένα νέο σύστημα επιβραβεύσεων.

    Το Safari θα αποκτήσει μια νέα διαχείριση λήψεων που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις λήψεις τους από ένα μόνο μέρος όπως στο macOS. Η εφαρμογή Files επίσης θα αναβαθμιστεί έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα με λογισμικό τρίτων.

    Ένα άλλο iOS 13 χαρακτηριστικό θα είναι πιο έξυπνη Mail εφαρμογή. Η νέα έκδοση θα μπορεί αυτόματα να οργανώνει τα μηνύματα σε κατηγορίες όπως marketing, ταξίδια, όχι σημαντικά και πολλά ακόμη ενώ σε όλες αυτές τις κατηγορίες θα υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης.

    iMessage αναβαθμίσεις |

    Σύμφωνα με το Bloomberg το iMessage στο iOS 13 θα δεχτεί προσθήκες παρόμοιες με αυτές που έχουμε στο WhatsApp επιτρέποντας τους χρήστες να βάζουν φωτογραφίες προφίλ και πολλά ακόμη.

    Screen Time βελτιώσεις |

    Κατά την διάρκεια της συνέτευξης του στο ABC την προηγούμενη εβδομάδα ο Tim Cook άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα έχουμε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Screen Time. Για παράδειγμα μάλλον θα δούμε μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους γονείς να βάζουν όρια για τις ποιες επαφές θα μπορούν να παιδία τους να επικοινωνήσουν και για πόσο διάστημα στην διάρκεια της ημέρας.

    iOS 13 tweaks διεπαφών |

    Στον τομέα της συνολικής διεπαφής του iOS 13 αναμένουμε διάφορα tweaks. Για παράδειγμα το 9to5Mac ανέφερε πως θα έχουμε επιτέλους αλλαγή στην διεπαφή της αυξομείωσης της έντασης.

    Επίσης μάλλον θα έχουμε ένα Undo χαρακτηριστικό με τους χρήστες να κάνουν μια συγκεκριμένη χειρονομία στο πληκτρολόγιο για αυτό τον σκοπό. Επίσης θα υπάρχουν και νέες χειρονομίες που θα επιτρέπουν την πολλαπλή επιλογή αντικειμένων από την οθόνη.

    Μεγάλες αλλαγές θα έχουμε και στον τομέα των γραμματοσειρών.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles