Jump to content
 • Last Replies

 • Our picks

  • Αυτά τα χαρακτηριστικά θα θέλαμε να δούμε στο Apple Watch Series 6
   Καταγραφή δεδομένων ύπνου

   Κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον μια φήμη που αναφέρει πως η Apple θα φέρει την καταγραφή δεδομένων ύπνου στο Apple Watch. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο τέτοιο αισθητήρα ή εφαρμογή της Apple για αυτό τον σκοπό.


   Έλεγχος Διαβήτη 

   Οι διαβητικοί στις μέρες μας είναι πάρα πολλοί δυστυχώς. Εν μέρει υπάρχουν αυτοματοποιημένες λύσεις στην αγορά όπως το One Drop Chrome που μετράει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η One Drop εφαρμογή είναι άριστη για καταμέτρηση αλλά έρχεται με ένα μειωνέκτημα όπως και οι υπόλοιπες συσκευές αυτή την στιγμή στην αγορά. Ο χρήστης θα πρέπει να τρυπήσει το δέρμα του για να κάνει τη μέτρηση.

   Το 2019 είχαμε μια αναφορά πως η Apple δούλευε στενά με την One Drop αλλά και με άλλες εταιρείες έτσι ώστε να προσφέρει έναν τρόπο μετρήσεων που δεν θα απαιτούσε το είδος της επαφής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με το τρύπημα του δέρματος. Σίγουρα ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στο Apple Watch θα έφερνε μεγάλη επανάσταση και θα ήταν απίστευτα εξυπηρετικό για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

   Καταγραφή επιπέδων οξυγόνου στο αίμα

   Τον Μάρτιο το 9to5Mac είχε αναφέρει πως στον πηγαίο κώδικα του iOS 14 υπήρχαν δείγματα που έδειχναν πως μια τέτοια λειτουργία έρχεται στο Apple Watch φέτος. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι μια αποκλειστικότητα των Apple Watch Series 6 ή θα έχει να κάνει με το λογισμικό και έτσι η Apple θα το φέρει και σε παλιότερα μοντέλα.

   Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σίγουρα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο Apple Watch και ναι…. η Fitbit συσκευές ήδη το περιλαμβάνουν.

   Watch Faces τρίτων 

   Κάθε έκδοση του watchOS έχει την τάση να φέρνει μια σειρά από νέα watch faces που αντικειμενικά είναι πιο όμορφα από τους προκατόχους τους. Το Apple Watch είναι μια συσκευή που έχει πολύ προσωπικό χαρακτήρα για τον κάθε χρήστη και έτσι είναι ώρα για την Apple να επιτρέψει σε προγραμματιστές τρίτων να παρουσιάσουν τα δικά τους watch faces.

    • Like
   • 1 reply
  • Διαρροή των iPhone 12 ονομάτων, οθόνης, αποθηκευτικού χώρου και τιμών | Βίντεο
   Ο γνωστός πλέον σε όλους μας Jon Prosser κοινοποίησε και νέες πληροφορίες για την επερχόμενη iPhone 12 σειρά συμπεριλαμβάνοντας τις επίσημες ονομασίες, την οθόνη, τους αποθηκευτικούς χώρους και τις τιμές για τα επερχόμενα 4 νέα μοντέλα που θα την απαρτίσουν.

   Σύμφωνα λοιπόν με τον Prosser, η Apple θα κυκλοφορήσει 4 νέα iPhones αργότερα μέσα στον χρόνο:

   5.4-ιντσών iPhone 12

   Super Retina display


   4GB RAM


   128GB και 256GB αποθηκευτικό χώρος


   Τιμολόγηση στα $649 και $749 αντίστοιχα


   Άλλες πληροφορίες: Σασί από αλουμίνιο, A14 επεξεργαστή, 5G, και διπλό σύστημα φακών   6.1-ιντσών iPhone 12 Max

   Super Retina display


   4GB RAM


   128GB και 256GB αποθηκευτικό χώρος


   Τιμολόγηση στα $749 και $849 αντίστοιχα


   Άλλες πληροφορίες: Σασί από αλουμίνιο, A14 επεξεργαστή, 5G, και διπλό σύστημα φακών   6.1-ιντσών iPhone 12 Pro

   Super Retina XDR display με 10-bit βάθος χρωμάτων


   6GB RAM


   128GB, 256GB, και 512GB αποθηκευτικού χώρος


   Τιμολόγηση στα $999, $1,099, και $1,299 αντίστοιχα


   Άλλες πληροφορίες: Σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, A14 επεξεργαστή, 5G, σύστημα 3 φακών με LiDAR αισθητήρα   6.7-ιντσών iPhone 12 Pro Max

   Super Retina XDR display με 10-bit βάθος χρωμάτων


   6GB RAM


   128GB, 256GB, και 512GB αποθηκευτικού χώρος


   Τιμολόγηση στα $1,099, $1,199, και $1,399, αντίστοιχα.


   Άλλες πληροφορίες: Σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, A14 επεξεργαστή, 5G, σύστημα 3 φακών με LiDAR αισθητήρα    

    
    • Like
   • 1 reply
  • Το 14άρι MacBook Pro θα λανσαριστεί μέσα στο 2021(;)
   Υπάρχουν αρκετές φήμες για την έλευση ενός 14.1 ιντσών MacBook Pro και πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν πως θα το βλέπαμε φέτος την Άνοιξη μιας και η αναβάθμιση του 13 ιντσών μοντέλου ήταν επικείμενη όπως και τελικά αποδείχθηκε. Το νέο 2020 MacBook Pro όμως ήρθε και δεν έφερε μεγαλύτερη οθόνη ούτε κάποια αλλαγή στην σχεδίαση του. 

   Ένας γνωστός leaker στο Twitter πιστεύει πως το 14 ιντσών μοντέλο θα κάνει την εμφάνιση του, αλλά του χρόνου τελικά.

   Ο @L0vetodream έχει δημοσιεύσει αρκετές διαρροές τον τελευταίο καιρό. Έχοντας σωστά προβλέψει τα iPad Pro, Magic Keyboard και iPhone SE λανσαρίσματα θεωρείται αν μη τι άλλο αξιόπιστος. Όπως σας είχαμε αναφέρει μάλιστα είχε υποδείξει και μια σειρά από νέα προϊόντα που περιλαμβάνουν από gaming χειριστήρια μέχρι iPads με Touch ID και μηδαμινά πλαίσια.

   Αν και η Apple δεν αντικατέστησε το 13 ιντσών με ένα 14 ιντσών MacBook Pro, είδαμε την εταιρεία να αντικαθιστά το 15 ιντσών με ένα 16 ιντσών MacBook Pro και έτσι όλοι πιστεύουμε πως ένα 14άρι Macbook δεν θα αργούσε. Υπάρχουν κάποιες εικασίες πως το 14 ιντσών μοντέλο θα δωθεί από την Apple αργότερα μέσα στο 2020 και, ίσως, με μια 14 ιντσών mini-LED οθόνη.

   Η αλήθεια είναι πως το νέο 13 ιντσών MacBook Pro δεν έχει τις καινοτομίες που έφερε το 16 ιντσών, πέρα από το Magic πληκτρολόγιο που ενσωματώνει. Φαίνεται σαν να ήθελε η Apple την απομάκρυνση των butterfly πληκτρολογίων το γρηγορότερο δυνατό και ήταν κάτι που το είχε πρωταρχικό στόχο.
    • Like
   • 0 replies
  • Το iPhone 12 Pro θα έχει ProMotion οθόνη, βελτιωμένο Face ID, 3x κάμερα ζουμ στο πίσω μέρος
   Ο Max Weinbach του EverythingApplePro τονίζει σήμερα πως το iPhone 12 θα έρθει με ProMotion οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Αν και μπορεί να μην έχουν και οι τέσσερις νέες iPhone 12 συσκευές που περιμένουμε αυτό το χαρακτηριστικό ο ίδιος πιστεύει πως αυτό θα ενσωματωθεί τουλάχιστον στα Pro μοντέλα των 6.1 και 6.7 ιντσών.

   Η συσκευή θα μπορεί να κάνει δυναμικά εναλλαγές μεταξύ των 60Hz και 120Hz έτσι ώστε να εξοικονομεί και ενέργεια. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το ProMotion σύστημα το οποίο έχει ενσωματώσει η Apple στα iPad Pro εδώ και χρόνια.

   Για την υποστήριξη αυτού του χαρακτηριστικού η μπαταρία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Έτσι, και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το 6.7 ιντσών iPhone 12 Pro Max θα ενσωματώσει μπαταρία μεγαλύτερη από 4400 mAH.

   Να θυμίσουμε πως η Apple είχε σταθεί ιδιαίτερα στην αυτονομία των iPhone 11 και iPhone 11 Pro και έτσι και φέτος θα θέλει να συνεχίσει αυτή την πολύ καλή διάρκεια ζωής των συσκευών φέρνοντας παράλληλα συμβατότητα με 5G δίκτυα.

   Ο Weinbach αναφέρει πως περιμένει και ένα βελτιωμένο Face ID πέρα από το γεγονός ότι σχεδιαστικά θα έχουμε μικρότερο notch. Επιπλέον πιστεύει πως το Face ID θα μπορεί να ξεκλειδώνει την συσκευή από περισσότερες γωνίες θέασης.

   Σε ότι αφορά την κάμερα η Apple, πιστεύει, ότι θα βελτιώσει τον φακό για ακόμη καλύτερη απόδοση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού με γρηγορότερη αυτόματη εστίαση και βελτιωμένο σταθεροποιητή. To Smart HDR επίσης θα αναβαθμιστεί για να μειώσει ακόμη περισσότερο τον θόρυβο των λήψεων σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Τέλος αναφέρει πως ο νέος LiDAR αισθητήρας θα δώσει ακόμη πιο εντυπωσιακές Portrait λήψεις ενώ στον τομέα του βίντεο το telephoto ζουμ θα αναβαθμιστεί από τα 2x στα 3x.
    • Like
   • 2 replies
  • 2020 iPad Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει ένα τετράγωνο άνοιγμα παρόμοιο με αυτό του iPhone 11
   Καθώς συνεχίζουμε να διαβάζουμε φήμες για μια νέα έκδοση της iPad Pro σειράς, σήμερα ο Ben Geskin κοινοποίησε μέσω Twitter μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν θήκες από την επερχόμενη συσκευή. Οι θήκες αντιγράφουν ουσιαστικά την CAD διαρροή που είχαμε πέρυσι και παρουσιάζουν ένα τετράγωνο άνοιγμα στο πίσω μέρος που δείχνει το νέο σύστημα φακών.

   Με βάση τις φωτογραφίες το τετράγωνο αυτό πλαίσιο είναι παρόμοιο με αυτό που έχουμε στα iPhone 11 Pro.

   Να υπενθυμίσουμε πως τα νέα iPad Pro αναμένεται να έχουν και αυτά ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος. Το iPhone 11 Pro έχει έναν telephoto, wide και ultra wide φακό ενώ τα νέα iPad Pro αναμένεται πως θα έχουν σε αυτό το σημείο το νέο 3D time of flight αισθητήρα βάθους.

    


    

   Ο αισθητήρας αυτός είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε στην εμπρόσθια TrueDepth camera στα νεότερα iPhone. Η διαφορά είναι πως μιας και θα βρίσκεται στο πίσω μέρος θα μπορεί να αναγνωρίζει βάθος μέχρι και 10 πόδια μακριά από το iPad.
    • Like
   • 2 replies
  • [Hardware] iPhone: Είναι τελικά αδιάβροχο; IP67 & IP68 Rating.
   Θα γνωρίζεις σίγουρα ότι τα νεότερα μοντέλα iPhone (iPhone 7 και μεταγενέστερα) έχουν πιστοποιήσεις IP67 & IP68 ανθεκτικότητας σε υγρό και σκόνη. Σίγουρα θα έχεις διαβάσει όμως και αναφορές χρηστών με χαλασμένα IP67& IP68 iPhones έπειτα από επαφή με υγρό ή ίσως να είσαι και ο ίδιος παθών.

    Τι πραγματικά σημαίνουν όμως αυτές οι πιστοποιήσεις, ποιές οι διαφορές τους και τι ισχύει τελικά με τα iPhone; Σε αυτό το thread θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα και θα ανταλλάξουμε απόψεις περί του θέματος.

   • 14 replies


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Επικοινωνία

Latest Blog News

×
×
 • Create New...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.