Saturday, May 18, 2024

Govee TV Backlight 3 Lite Review – Μοναδικός οπίσθιος φωτισμός τηλεόρασης και σε μια άριστη τιμή (promo έκπτωση)

Η Govee είναι από καιρό μια μάρκα που σχετίζεται με τον οικιακό φωτισμό. Στην πραγματικότητα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Govee έχει επανειλημμένα βελτιώσει τις διάφορες σειρές προϊόντων της, πιέζοντας πάντα στο να δημιουργήσει τον καλύτερο στην κατηγορία φωτισμό RGB και χωρίς μεγάλο κόστος για το τελικό καταναλωτή.

Το Govee TV Backlight 3 Lite στοχεύει να συνεχίσει αυτή την παράδοση με αυτή τη νέα έκδοση της σειράς Backlight TV.

Εξοπλισμένο με νέο RGBICW lightning, αναβαθμισμένη κάμερα fisheye και αυξημένη φωτεινότητα και βάθος χρώματος, το TV Backlight 3 Lite έχει σχεδιαστεί για να είναι η επόμενη εξέλιξη της εντυπωσιακής σειράς τους.

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε πολλά κιτ φωτισμού περιβάλλοντος, αλλά τα περισσότερα χρησιμοποιούν μια είσοδο HDMI για την ανάλυση του σήματος και την ακριβή αντιστοίχιση χρωμάτων. Αυτό μπορεί να περιορίσει τη συμβατότητα (συχνά δεν λειτουργεί με συστήματα 120 Hz ή μεταβλητή ανανέωση) και ενδεχομένως να δημιουργήσει καθυστέρηση καθώς περνάει το σήμα. Επίσης, δεν θα λειτουργεί με ενσωματωμένες εφαρμογές έξυπνης τηλεόρασης, καθώς αυτές δεν χρησιμοποιούν εξωτερικό σήμα HDMI.

Η λύση της Govee λοιπόν τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο. Το Govee TV Backlight 3 Lite χρησιμοποιεί μια κάμερα web στο πάνω μέρος της τηλεόρασης σας για να “παρακολουθήσει” τι υπάρχει στην οθόνη και να ταιριάξει τα LED με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατό τόσο με τις έξυπνες εφαρμογές της τηλεόρασης όσο και με τις εξωτερικές εισόδους—επειδή δεν χρειάζεται να εξετάσει κανένα σήμα, απλώς βλέπει τα πάντα στην οθόνη της τηλεόρασης, όπως και εσείς.

Δείτε παρακάτω το βίντεο Unboxing μας και τις πρώτες μας εντυπώσεις:

Τεχνικές προδιαγραφές

Model: H6099

Product Title: Govee TV Backlight 3 Lite

Suitable TV Sizes: 55-65 inches

Length: 3.6m/11.8ft 4 Sections

Light Colors: RGBICW

Camera: Single Camera

Lamp Beads: 30 LEDs/m

Ultra-thin TVs: Support

Control Methods: App, Control Box, Voice Control

App Connectivity: 2.4GHz Wi-Fi + Bluetooth

Voltage: 12 Volts

Wattage: 24 Watts

Special Features: 4 in 1 LED, Fisheye Correction, 15%-20% Faster New Chip

Έξυπνος σχεδιασμός, εύκολη εγκατάσταση

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προϊόντων Govee είναι ο έξυπνος σχεδιασμός τους. Όπως και με προηγούμενες εκδόσεις, από τα πρώτα πράγματα που παρατηρήσαμε είναι πως το Backlight 3 Lite είναι εξαιρετικά καλά σχεδιασμένο. Από την αρχή όλα είναι φτιαγμένα για ευκολία στη χρήση και ακόμα πιο εύκολη εγκατάσταση.

Τα LED RGBICW είναι τοποθετημένα σε μια ελαστική επίστρωση για να τα προστατεύουν από την περιττή φθορά. Στο πίσω μέρος της σειράς LED υπάρχει μια κολλητική ταινία που λειτουργεί ως σύστημα στερέωσης για τα LED. Η εγκατάσταση της ίδιας της φωτεινής λωρίδας είναι τόσο εύκολη όσο το αργό ξετύλιγμα της φωτεινής λωρίδας ενώ τραβάτε την προστατευτική επίστρωση από την αυτοκόλλητη ταινία.

Απλώς περάστε τα φώτα κατά μήκος των άκρων της τηλεόρασης και μέσα σε λίγα λεπτά τοποθετείται ολόκληρη η ταινία. Η Govee περιλαμβάνει επίσης μερικά εύχρηστα κλιπ που μπορούν να εφαρμοστούν στο επάνω μέρος των άκρων κάθε τμήματος της λωρίδας LED προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες να αρχίσει να ξεκολλάει μια λωρίδα κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θέλετε να σας συμβεί.

Όπως και η ελαφριά λωρίδα, τα κλιπ είναι εξοπλισμένα με ένα μικρό αυτοκόλλητο μαξιλαράκι. Μόλις εφαρμοστούν, τα κλιπ στερεώνουν σταθερά τα φώτα στη θέση τους.

Ενώ ορισμένες λύσεις της αγοράς αποτυγχάνουν στις στρογγυλεμένες γωνίες, με αποτέλεσμα κάμψεις που τραβούν την κόλλα και πιθανώς βλάπτουν τα LED, τα προμετρημένα σκέλη του Govee τα καταφέρνει άριστα.

Η κάμερα βρίσκεται στο επάνω μέρος της τηλεόρασης σας στο κεντρικό σημείο της οθόνης. Δεν απαιτείται κόλλα και, αντίθετα, μια μικρή επίστρωση από καουτσούκ περικλείει το στήριγμα στήριξης, κρατώντας τη σταθερά στη θέση της.

Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα που βασίζονταν σε μια αυτοκόλλητη ταινία. Ο νέος σχεδιασμός του Backlight 3 σημαίνει ότι αυτές οι ρυθμίσεις και για την κάμερα είναι απλές και δεν απαιτούν την εκ νέου στερέωση με αυτοκόλλητη ταινία της βάσης της κάμερας.

Τέλος, ένα χειριστήριο τοποθετείται στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και λειτουργεί τόσο ως επεξεργαστής για τη συσκευή όσο και ως ελεγκτής φωτισμού, εάν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε WiFi.

Μόλις συνδεθούν και ενεργοποιηθούν τα πάντα, η εφαρμογή Govee εντοπίζει αυτόματα τη νέα συσκευή και σας ρωτά αν θέλετε να τη συνδέσετε. Εάν έχετε ρυθμίσει την εφαρμογή με προηγούμενα φώτα, το νέο Backlight 3 θα ενταχθεί στην υπάρχουσα ρύθμιση ως νέα συσκευή.

Η βαθμονόμηση του Backlight 3 Lite είναι εξαιρετικά εύκολη. Όπως και οι προηγούμενες γενιές οπίσθιου φωτισμού Govee TV, το 3 Lite διαθέτει αυτοκόλλητους δείκτες που τοποθετούνται στις γωνίες και στο κάτω κέντρο της τηλεόρασης σας. Από το μενού βαθμονόμησης, η κάμερα θα τραβήξει μια εικόνα της τηλεόρασης και θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις παραμέτρους αυτών που παρακολουθεί η κάμερα. Μόλις ικανοποιηθείτε, απλώς επιλέξτε εντάξει και το Backlight 3 Lite είναι σε λειτουργία.

Πλούσια Χαρακτηριστικά

Ενώ η ρύθμιση του Backlight 3 Lite είναι απλή, δεν σημαίνει ότι το Lite στερείται λειτουργιών. Στην πραγματικότητα, το Backlight 3 Lite είναι γεμάτο με επιλογές και δυνατότητες που βοηθούν στην προσαρμογή της οπτικής σας εμπειρίας.

Ενώ η λειτουργία βίντεο σαρώνει και προσαρμόζει συνεχώς το χρώμα ώστε να ταιριάζει με την οθόνη, υπάρχουν πολλές άλλες λειτουργίες που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Η λειτουργία μουσικής θα συγχρονίσει τα χρώματα και τα εφέ φωτισμού με τον ρυθμό οποιασδήποτε μουσικής που παίζει στο δωμάτιο, ενώ η λειτουργία χρώματος επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο κάθε LED στη λωρίδα. Η λειτουργία σκηνής προσφέρει μια τεράστια γκάμα προκαθορισμένων συνδυασμών χρωμάτων και εφέ φωτός, συμπεριλαμβανομένων μερικών εμπνευσμένων από την κυκλοφορία του Aquaman 2 για παράδειγμα.

Αυτές οι συγκεκριμένες σκηνές είναι μοναδικές για το Backlight 3 Lite και προσφέρουν μερικές διασκεδαστικές επιλογές. Η λειτουργία DIY είναι ένα άλλο δημιουργικό μέρος των προσφορών Lite και σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τα φώτα να αντιδρούν και να αλλάζουν με βάση συγκεκριμένες εντολές.

Το Backlight 3 Lite περιλαμβάνει επίσης μια νέα λειτουργία ανίχνευσης μαύρης οθόνης που μπορεί επίσης να προσαρμοστεί. Ουσιαστικά μπορεί να ρυθμιστεί να σβήνει τα LED εάν η κάμερα εντοπίσει μαύρη οθόνη για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι μια ωραία ενημέρωση από τα προηγούμενα μοντέλα που απλά θα εξασθενούσε τον φωτισμό όταν δεν υπήρχε ενεργό οπτικό στοιχείο στην οθόνη.

Επιπλέον, το Lite μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε προκαθορισμένους χρονοδιακόπτες, επιτρέποντάς σας να προγραμματίσετε ακριβώς πότε θα χρησιμοποιηθούν τα φώτα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο.

Τέλος, το Backlight 3 Lite έρχεται με πλήρη φωνητικό έλεγχο χάρη στη βοήθεια της Google και την Alexa και είμαστε εν αναμονή για μια Matter ενημέρωση και χρήση του και από το HomeKit της Apple.

Ενώ η τεχνολογία RGBIC ήταν πάντα μέρος του οικοσυστήματος Govee, αυτή η πιο πρόσφατη έκδοση της τεχνολογίας έχει δει κάποιες βελτιώσεις.

Τι είναι η τεχνολογία RGBC;

Η σύντομη εκδοχή είναι ότι, σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία RGB (3 σε 1 LED, κόκκινο, πράσινο, μπλε φως) όπου όλα τα φώτα σε μία ταινία πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα, το RGBIC δίνει σε κάθε φως ένα ανεξάρτητο τσιπ ελέγχου. Αυτό επιτρέπει σε κάθε μεμονωμένο LED να ελέγχεται ανεξάρτητα, επιτρέποντας έναν πολύ πιο περίπλοκο και δημιουργικό έλεγχο φωτισμού.

Ενώ αυτή η τεχνολογία επέτρεψε στην Govee να δημιουργήσει απίστευτα προσαρμόσιμες λύσεις φωτισμού για τους καταναλωτές, η τεχνολογία RGB έχει περιορισμούς όσον αφορά τη φωτεινότητα των χρωμάτων και ακόμη και αγωνίζεται να παράγει ορισμένα χρώματα. Αυτό είναι όπου η συμπερίληψη του RGBICW (κόκκινο, πράσινο, μπλε ανεξάρτητο Chip + λευκό) συμβάλλει στην αύξηση του πήχη στον φωτισμό RGB. Συμπεριλαμβάνοντας τα τσιπ 4 σε 1 στη φωτεινή λωρίδα, το Govee μπορεί να παράγει πιο φωτεινές και πιο ακριβείς λύσεις φωτισμού ως προς το χρώμα.

Πώς ανατρέπεται όλο αυτό σε πραγματικές δοκιμές; Αρκετά αισθητά. Όταν έτρεχε το Baccklight 3 Lite έναντι της προηγούμενης γενιάς Dreamview T1, το Backlight 3 Lite ήταν ο ξεκάθαρος νικητής σε όλα τα επίπεδα. Ήταν και πιο φωτεινό και πρόσφερε μια πιο πλούσια χρωματική εμπειρία ενώ παρακολουθούσατε ταινίες και παίζετε παιχνίδια.

Μέρος αυτού οφείλεται στο προαναφερθέν RGBICW. Το άλλο μέρος αποδίδεται σε αυτό που ο Govee ονομάζει τεχνολογία Envisual, η οποία, όπως και τα φώτα, έχει αναβαθμιστεί. Η κάμερα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις αλλαγές σκηνής και προσφέρει έναν όμορφα πλούσιο χρωματικό συνδυασμό κάθε φορά. Το αποτέλεσμα είναι μια καθηλωτική, πλούσια εμπειρία θέασης.

Τελικές σκέψεις

Το Govee TV Backlight 3 Lite είναι μια σταθερή ενημέρωση για την ήδη εντυπωσιακή σειρά λωρίδων φωτός τηλεόρασης από την Govee. Ο ενημερωμένος έλεγχος κάμερας, η συμπερίληψη LED RGBICW και μια σουίτα λογισμικού πλούσιας σε δυνατότητες καθιστούν το 3 Lite μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλα φώτα Govee, όλα τυλιγμένα σε ένα πακέτο που ρυθμίζεται εύκολα, κάνει το Backlight 3 Lite ένα απίθανο για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τη ρύθμιση του σπιτιού τους.

Αν σας ενδιαφέρει δεν θα πρέπει να χάσετε την νέα προσφορά με έκπτωση 25%!!

Για να γίνει δικό σας με αυτή την έκπτωση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Govee TV Backlight 3 Lite For 55-65 inch TVs: ΜΟΝΟ ΣΤΑ 67.49€ 89.99€, 25% ΕΚΠΤΩΣΗ

Επιπλέον αγοράζοντας αποκλειστικά από τους παραπάνω συνδέσμους έχετε και τα εξής οφέλη:

– Ειδική Έκπτωση για Νέους Πελάτες. (Σημείωση: Οι πελάτες πρέπει να εγγραφούν στον ιστότοπό της Govee για να λάβουν τον κωδικό)

– Δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες.

– Ταχεία αποστολή. (Τα προϊόντα αποστέλλονται εντός 1 εργάσιμης ημέρας από την αγορά)

– Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. (Χωρίς ερωτήσεις)

– Υποστήριξη για “Αγοράστε τώρα. Πληρώστε αργότερα.” μέσω Klarna και Paypal. (Σημείωση: Σε επιλεγμένες χώρες )

‒ Υποστήριξη για το Apple Pay

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.