17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Θέλετε να δείτε αν το iPhone σας έχει γίνει hacked; Υπάρχει εφαρμογή για αυτό

    maxresdefault

    Μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα jailbroken iPhone που να περιέχει κακόβουλο λογισμικό και να καταγράφει όλες σας τις κινήσεις και εσείς να μην γνωρίζετε τίποτα για αυτό.

    Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να σας ακούγεται παράλογο, δυστυχώς συμβαίνει και μάλιστα συχνά και έτσι πρέπει να το γνωρίζετε ειδικά μάλιστα αγοράζετε μεταχειρισμένες συσκευές.

    Ευτυχώς από σήμερα μπορείτε να κάνετε λήψη μιας απλής εφαρμογής που άμεσα θα σας ειδοποιήσει αν το iPhone σας έχει γίνει hacked.

    Να τονίσουμε πως κανείς δεν μπορεί να κάνει jailbreak την συσκευή σας από απόσταση – πρέπει να έχουν φυσική πρόσβαση. Αλλά αν κάποτε χάσατε την συσκευή σας και σας επιστράφηκε ή αγοράσατε μια μεταχειρισμένη που ξεκινήσατε να την χρησιμοποιείτε χωρίς να κάνετε κάποιο restore στο λογισμικό της τότε μπορεί αυτή να είναι jailbroken χωρίς να το γνωρίζετε.

    Σύμφωνα με τον  Stefan Esser, ένας ερευνητή ασφαλείας που παλαιότερα δούλεψε πάνω στο jailbreak του iOS με το ψευδώνυμο i0n1c, το να κρύψει κάποιος το jailbreak σε ένα iPhone ή iPad είναι τόσο απλό όσο η διαγραφή ενός φακέλου.

    O Esser λοιπόν δημιούργησε μια εφαρμογή που άμεσα μπορεί να ανακαλύπτει το παραπάνω. Το όνομα αυτής είναι System and Security Info, και ελέγχει για όλες τις ανωμαλίες που μπορεί να υπάρχουν στο λογισμικό της συσκευής σας.

    Στιγμιότυπο 2016-05-10, 9.14.53 μμ

     

    Την εφαρμογή μπορείτε να την αγοράσετε σήμερα από το App Store στα 0,99 € εδώ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles