20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο Steve Jobs μπορεί να επηρέασε το Apple Watch περισσότερο από όσο νομίζουμε

    Steve Jobs Introduces iCloud Storage System At Apple's Worldwide Developers Conference

    Το Apple Watch ήταν το πρώτο μεγάλο προϊόν της Apple που κυκλοφόρησε κάτω από την ηγεσία του Tim Cook, αυτό πιστεύαμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Σύμφωνα όμως με τον αναλυτή Tim Bajarin που είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και με βαθείες γνώσεις για την Apple το πρώτο smartwatch της εταιρείας ίσως επηρεάστηκε πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε από τον Steve Jobs.

    “Πρόσφατα πέρασα χρόνο με Apple executives που είχαν να κάνουν με την δημιουργία του Apple Watch. Τους ρώτησα να μου εξηγήσουν τα πραγματικά εφαλτήρια που είχαν και στόχους για την δημιουργία αυτής της συσκευής. Παρά το γεγονός ότι η Apple εστίασε στην μόδα και τον σχεδιασμό για να το παρουσιάσουν το κλειδί ή αν θέλετε η καρδία της δημιουργίας του ήταν διαφορετική.

    O Steve Jobs όπως γνωρίζουμε παρουσίασε καρκίνο στο πάγκρεας το 2004. Mετά από αυτό πέρασε πολύ μεγάλο χρόνο με γιατρούς και γενικότερα με το σύστημα υγείας μέχρι και το θάνατο του το 2011. Καθώς αυτό το δύσκολο του ταξίδι είχε σημαντική επιρροή στην προσωπικότητα του δεν μπορούσε να μην επηρεάσει και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple. Κατά την περίοδο αυτή ο Jobs αντιλήφθηκε πόσο δυσκίνητο και εκνευριστικό μπορεί να γίνει το σύστημα υγείας. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να φέρει μια ψηφιακή ιεράρχηση σε διάφορα τμήματα του συστήματος αυτού και ειδικά στον σύνδεσμο μεταξύ ασθενών και μετρήσεων και δεδομένων.

    Πιστεύω πως η Apple έχει στόχο μετά από αυτό να βελτιώσει και να αναβαθμίσει ολόκληρο το σύστημα υγείας για τους καταναλωτές της καθώς και για το ίδιο το σύστημα. Αυτός ήταν ένας στόχος που τους έδωσε ο Steve Jobs πριν πεθάνει.”

    Ο Bajarin παραδέχεται πως δεν είναι σίγουρος αν ο Steve Jobs πρόλαβε να δει τα πρώτα concepts του Apple Watch. Γνωρίζουμε και από τον Jony Ive πως η Apple ξεκίνησε σοβαρά την δουλειά πάνω στο Apple Watch μετά τον θάνατο του Jobs το 2011.

    Μπορεί λοιπόν η Apple να μην μπόρεσε να σώσει τον μεγάλο ηγέτη της αλλά ο θάνατος του μπορεί να αποτέλεσε την απαρχή για μια μεγάλη προσπάθεια βελτιώσεις και διευκόλυνσης στον τομέα υγείας και των συστημάτων αυτού που στο άμεσο μέλλον μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles