19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η κριτική του Donald Trump για την πολιτική ασφαλείας της Apple

    apple-donald-trump-600

    Ο Donald Trump, υποψήφιος της δημοκρατικής παράταξης για τις βουλευτικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, έδωσε μια ομιλία πρόσφατα, μέσα στην οποία ανέφερε και το περιστατικό όπου η Apple έχει αρνηθεί να βοηθήσει το FBI, παρέχοντάς του δεδομένα από ένα iPhone 5C, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον Syed Farook το 2015 για τις επιθέσεις στο San Bernardino.

    (Διαβάστε εδώ το άρθρο μας με την ομιλία που έδωσε ο Tim Cook για το συγκεκριμένο θέμα)

    Ο Trump, ο οποίος έκανε εμφάνιση στο πρωινό κανάλι ειδήσεων Fox and Friends μόλις σήμερα το πρωί, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «συμφωνώ στο 100% με την απόφαση των δικαστηρίων» για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Politico. Κάτι άλλο το οποίο ανέφερε και έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η φράση «Ποια νομίζει πως είναι η Apple; Πρέπει να δώσουν πρόσβαση στη συσκευή».

    Χαρακτηριστικά, ανέφερε τα εξής:

    “I agree 100 percent with the courts. In that case, we should open it up.” […] “I think security, overall, we have to open it up and we have to use our heads. We have to use common sense,” Trump continued, echoing his recent common refrain. Somebody the other day called me a common-sense conservative. We have to use common sense.”

    Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, η Apple σήμερα μόλις δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στην οποία υποστηρίζει πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου η οποία θα απαιτεί από την εταιρεία να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του iOS η οποία θα παρακάμπτει αρκετά σημαντικά επίπεδα ασφαλείας, επιτρέποντας την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα του smartphone τα οποία θα βοηθήσουν στην έρευνα του FBI.

    O ίδιος ο Tim Cook ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είναι σοκαρισμένη και οργισμένη με τις επιθέσεις στο San Bernardino τον περασμένο Δεκέμβριο κι ενώ πιστεύει πως οι προθέσεις του FBI είναι καλές, ωστόσο υποστηρίζει πως η δημιουργία μιας «πίσω πόρτας» για το λογισμικό, η οποία θα ενισχύσει τις έρευνες και θα βοηθήσει στη λύση της υπόθεσης, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο και επικίνδυνο.

    Opposing this order is not something we take lightly. We feel we must speak up in the face of what we see as an overreach by the U.S. government.

    We are challenging the FBI’s demands with the deepest respect for American democracy and a love of our country. We believe it would be in the best interest of everyone to step back and consider the implications.

    While we believe the FBI’s intentions are good, it would be wrong for the government to force us to build a backdoor into our products. And ultimately, we fear that this demand would undermine the very freedoms and liberty our government is meant to protect.

    Η Apple συχνά έχει ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίξει την πολιτική για τη μη χρήση κρυφών τρόπων για την πολιτική κρυπτογράφησης. Τον Ιούνιο του 2015, ο Tim Cook έδωσε μια ομιλία στο Electronic Privacy Information Center’s Champions of Freedom για το πόσο σημαντικό είναι το απόρρητο του κάθε χρήστη, ενώ κατά καιρούς έχει δώσει κι άλλες ομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα.

    Παράλληλα, η Apple σταμάτησε να αποθηκεύει τα encryption keys στις συσκευές που «τρέχουν» σε iOS 8 ή μεταγενέστερο λογισμικό, καθιστώντας αδύνατο για την ίδια την εταιρεία να ξεκλειδώσει συσκευές και το περιεχόμενό τους, σε περίπτωση που η συσκευή είναι προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης. Το iOS άλλωστε, έχει και μια προαιρετική λειτουργία για τη χρήση του Touch ID, όπου σε περίπτωση που κάποιος πληκτρολογήσει 10 φορές λάθος κωδικό, μπορεί να διαγράψει όλα τα αρχεία της συσκευής.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως είχε γίνει μήνυση στην εταιρεία με σκοπό τον αποκλεισμό των πωλήσεων από την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκ σε περίπτωση που τα επίπεδα κρυπτογράφησης των συσκευών είναι τόσο ισχυρά. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο θέμα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles