18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αισθητή μείωση των πωλήσεων του iPad με καταγραφή του μικρότερου ποσοστού πωλήσεων από το 2011

    Σύμφωνα με τα Ταιβανέζικο DigiTimes Research, η Apple θα πουλήσει 9,8 κεατομμύρια iPad το πρώτο τρίμηνο του 2016, ποσοστό το οποίο είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί από τότε που έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις του iPad 2, στα μέσα του 2011. Η έρευνα αναφέρει πως η Apple θα κατέχει το 21% των συνολικών tablet της αγοράς, ενώ την ακολουθεί η Samsung Electronics η οποία κατέχει το 14% της αγοράς.

    iPad-business

    Αν η πρόβλεψη των πωλήσεων αποδειχθεί σωστή και ακριβής, αυτό σημαίνει πως τα 9,8 εκατομμύρια πωλήσεων iPad αντιπροσωπεύουν μια μείωση της τάξεως του 39,1% από εξάμηνο σε εξάμηνο και μια μείωση της τάξεως του 20% για το αντίστοιχο εξάμηνο του περσινού έτους, βάση των πωλήσεων που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 (και ήταν γύρω στα 16,12 εκατομμύρια) και βάση των πωλήσεων που έγιναν στο πρώτο τρίμηνο του 2015 (και ήταν γύρω στα 12,62 εκατομμύρια).

    Αντίστοιχη μείωση των πωλήσεων της τάξεως κάτω των 10 εκατομμυρίων iPad έχει σημειωθεί άλλες έξι φορές από την Apple, με προτελευταία να σημειώνεται τον Ιούνιο του 2011. Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν χαμηλες πωλήσεις ήταν το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου 2015, όπου οι πωλήσεις των iPad ανήλθαν στα 9,88 εκατομμύρια. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι συνολικές πωλήσεις tablet έχουν μειωθεί αισθητά στην αγορά, με τις συνολικές πωλήσεις να εμφνίζουν μια μείωση της τάξεως του 10,1% μέσα στο 2015 σε σύγκριση με το 2014.

    idc_tablet_trend_4q15

    Οι πωλήσεις των iPad παρουσιάζουν αισθητή μείωση τια 8 συνεχόμενο τρίμηνο όσο περνάει ο καιρός, καθώς οι πελάτες της Apple δεν αναβαθμίζουν τις συσκευές tablet τόσο συχνά όσο αναβαθμίζουν τα smartphones τους. Επίσης, να αναφέρουμε πως η Apple απέφυγε να κυκλοφορήσει το iPad Air 3 τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και συνήθως ανανεώνει τη σειρά των iPad. Προτίμησε να εστιάσει περισσότερο τις προσπάθειές της στην κατασκευή και παρουσίαση του iPad Pro.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως μια αύξηση στις πωλήσεις των iPad να έρθει μετά τις 15 Μαρτίου, καθώς φήμες αναφέρουν πως η Apple ετοιμάζει την παρουσίαση του iPad Air 3, το οποίο και θα μπορέσει να οδηγήσει στις αυξήσεις των πωλήσεων σε σύγκριση με τα iPad Pro και iPad mini 4. Οι περισσότερες από αυτές τις πωλήσεις θα πέσουν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, επομένως δεν περιμένουμε κάποια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των iPad μέσα στο τρέχων τρίμηνο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles