15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η TSMC ξεκίνησε την παραγωγή του Apple A11 chip για το iPhone 8

    Apple-A11-1

    Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από το Digitimes η TSMC επίσημα ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Apple A11 SoC – επεξεργαστή – που θα βρίσκετε στην καρδιά του iPhone 8. Αρχικά η μαζική παραγωγή είχε προγραμματιστεί τον Απρίλιο αλλά προβλήματα οδήγησαν την TSMC που θα είναι και ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για αυτό τον σκοπό να ξεκινήσει την παραγωγή αυτό το μήνα.

    Το A11 Chip αναμένεται να βρίσκεται και στην καρδιά των iPhone 7s που μέχρι στιγμής θα κυκλοφορήσουν δίπλα στο iPhone 8 και θα αποτελέσουν την συνέχεια των τωρινών μοντέλων χωρίς αλλαγές στον σχεδιασμό τους.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Apple σχεδίασε προσεκτικά τον νέο A11 επεξεργαστή και εν συνεχεία έδωσε αυτά τα σχέδια στην TSMC έτσι ώστε να μπορέσει να τον δημιουργήσει.

    Μέχρι και σήμερα αυτά τα custom σχέδια της Apple έχουν αποτελέσει την δύναμη ισχύος των iPhone στα benchmarks των επεξεργαστών με αποδόσεις που εντυπωσιάζουν κάθε χρόνο και που φέτος αναμένουμε κάτι αντίστοιχο.

    Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η TSMC στην τεχνολογία των 10nm για την παραγωγή αυτού του chip ξεπεράστηκαν και έτσι σύμφωνα με το δημοσίευμα η μαζική παραγωγή του έχει ξεκινήσει.

    Παραλλαγές αυτού του A11 επεξεργαστή κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστούν και σε επερχόμενες iPad εκδόσεις με ένα νέο 12.9 iPad Pro και ένα νέο 10.5 iPad Pro να είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για αυτόν τον επεξεργαστή.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles