22.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iTunes και το Apple Music έρχονται στο Windows Store φέτος

    windows_2017-may-11

    Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft παρουσίασε μια νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος με την ονομασία Windows 10 S. Η ιδιαιτερότητα του είναι πως τρέχει μόνο λογισμικό που βρίσκεται και έχει γίνει λήψη από το Windows Store – Αυτό σήμαινε πως εφαρμογές όπως το iTunes ή το Google Chrome δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

    Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε πως η Apple δουλεύει ήδη έτσι ώστε να φέρει το iTunes στο Windows Store.

    Μάλιστα αυτή η νέα έκδοση του iTunes θα γίνει διαθέσιμη μέχρι το τέλος του χρόνου προσφέροντας και πλήρη υποστήριξη για το Apple Music και τον συγχρονισμό iOS συσκευών.

    Το iTunes ξεκίνησε την ύπαρξη του στα Windows το 2003 πίσω στην εποχή του iPod.

    Για την Microsoft η ενίσχυση του Windows Store είναι ένα μεγάλο στοίχημα και το θέλει πάρα πολύ ενώ από την άλλη πλευρά η Apple θέλει να διατηρήσει την πλήρη υποστήριξη των iOS συσκευών της σε όλα τα PC και Laptop της αγοράς.

    Στην σημερινή αυτή ανακοίνωση υπάρχει και ένα μελανό σημείο. Πολλοί χρήστες του macOS ελπίζαμε πως η Apple πολύ σύντομα θα “έσπαγε” το iTunes λογισμικό σε επιμέρους έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εμπειρία του χρήστη –  αντικειμενικά το iTunes είναι ένα παρά πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και η προσάρτηση του Apple Music σε αυτό έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσχρηστα.

    Η σημερινή ανακοίνωση της Microsoft όμως δείχνει πως η Apple δεν είναι έτοιμη ακόμη για ένα τέτοιο βήμα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles