15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η NASA στέλνει ένα iPad γύρω από το φεγγάρι για να βοηθήσει στη δοκιμή της Alexa στο διάστημα

    Η NASA πρόκειται να εκτοξεύσει τον νέο της πύραυλο στο φεγγάρι που ονομάζεται Space Launch System. Όπως αποδεικνύεται, θα εμπλακεί σημαντικό φορτίο από την Apple σε αυτή την αποστολή. Η SLS στέλνει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που ονομάζεται Orion στη Σελήνη σε μια μακρά αποστολή που ονομάζεται Artemis 1.

    Ο πρωταρχικός στόχος της αποστολής είναι να αποδείξει ότι ο νέος πύραυλος και το διαστημόπλοιο είναι ικανά να στείλουν αστροναύτες στο φεγγάρι σε μελλοντικές αποστολές. Ωστόσο, ένας λιγότερο γνωστός στόχος της NASA περιλαμβάνει τη χρήση ενός iPad για να βοηθήσει στη δοκιμή του φωνητικού βοηθού Alexa της Amazon στο Orion.

    Η NASA επιστρέφει στο φεγγάρι λοιπόν; Ναί! Για πρώτη φορά από τη λήξη του προγράμματος Apollo στα μέσα της δεκαετίας του ’70, οι ΗΠΑ έχουν ένα ενεργό πρόγραμμα για την σελήνη που ονομάζεται Artemis. Ενώ το πρόγραμμα Apollo επικεντρώθηκε στην εξερεύνηση του φεγγαριού, οι φιλοδοξίες του προγράμματος Artemis περιλαμβάνουν τη δημιουργία υποδομής για την υποστήριξη του μέλλοντος της εξερεύνησης της Σελήνης και του βαθέως διαστήματος.

    Εν αναμονή μιας επιτυχημένης αποστολής Artemis 1, η NASA σχεδιάζει να ξεκινήσει αποστολές με πλήρωμα ξεκινώντας με το Artemis 2 το 2024. Ένα χρόνο αργότερα, η διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει την πρώτη έγχρωμη γυναίκα και άτομο στην επιφάνεια του φεγγαριού.

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Artemis 1 προορίζεται κυρίως για την επίδειξη μιας εκτόξευσης πυραύλων SLS και τη δοκιμή της θερμικής ασπίδας του Orion κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Ένα λιγότερο δημοσιοποιημένο πείραμα που ονομάζεται Callisto θα δείξει πώς η τεχνολογία των καταναλωτών θα μπορούσε να ενσωματωθεί με μελλοντικά διαστημόπλοια.

    Το Amazon Alexa και το WebEx της Cisco θα χρησιμοποιηθούν για το τεχνολογικό demo. Ο στόχος είναι να καταδειχθεί πώς οι φωνητικές εντολές θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αστροναύτες ζουν και εργάζονται στο διάστημα. Η Lockheed Martin και η NASA συνεργάζονται με την Amazon και τη Cisco στο Callisto.

    Η δοκιμή της Alexa σε ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι είναι πιο δύσκολη από ό,τι στο σπίτι με ένα ηχείο Echo και το Wi-Fi σας όπως είναι λογικό. Η NASA εξηγεί σε μια ανάρτηση ιστολογίου από νωρίτερα φέτος:

    The industry-funded payload will be located on Orion’s center console and includes a tablet that will test Webex by Cisco video conferencing software to transmit video and audio from the Mission Control Center at Johnson, and custom-built hardware and software by Lockheed Martin and Amazon that will test Alexa, Amazon’s voice-based virtual assistant, to respond to the transmitted audio. […]

    Traveling in deep space, it would take too long for Alexa on Orion to use the cloud back on Earth, so Callisto will use NASA’s Deep Space Network and a local database aboard the spacecraft to communicate with Alexa and respond.

    Μια τέτοια δοκιμή θα ήταν πολύ πιο απλή στη διεξαγωγή εάν επέβαιναν αστροναύτες, αλλά το πρώτο ταξίδι του Ωρίωνα γύρω από το φεγγάρι είναι μη επανδρωμένο. Εκεί το iPad μπαίνει στην εξίσωση.

    Χρησιμοποιώντας το WebEx της Cisco, ένα Apple iPad θα λειτουργεί ως αστροναύτης που θα μιλά στην Alexa. (Τεχνικά υπάρχει ένα ομοίωμα αστροναύτη που ονομάζεται Moonikin Campos, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.) Δείτε πώς η NASA λέει ότι θα λειτουργήσει:

    Οι συμμετέχοντες θα βοηθήσουν στην επίδειξη θέτοντας μια ερώτηση στην Alexa ή παραδίδοντας μια εντολή εργασίας μπροστά από μια κονσόλα με κάμερα και μικρόφωνο. Οι εικόνες και οι φωνές τους θα μεταδοθούν από τον έλεγχο της αποστολής στο Orion, όπου το βίντεο των συμμετεχόντων θα εμφανίζεται στο tablet και θα παίζεται ήχος από το ηχείο και στη συνέχεια η Alexa θα καταγράφει τον ήχο και θα απαντά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.