14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Να γιατί το εικονίδιο κατάστασης μπαταρίας του iPhone στο iOS 16 είναι τόσο αμφιλεγόμενο

    Στην τελευταία έκδοση beta του iOS 16, η Apple ενημέρωσε το εικονίδιο της μπαταρίας της γραμμής κατάστασης σε iPhone με Face ID για να εμφανίζει το ακριβές ποσοστό που απομένει και όχι απλώς μια οπτική αναπαράσταση του επιπέδου της μπαταρίας, και ενώ η αλλαγή έγινε ευπρόσδεκτη, ορισμένοι χρήστες είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί.

    Στο iOS 15 και παλαιότερες εκδόσεις, το ποσοστό της μπαταρίας δεν υπήρχε σε iPhone που διαθέτουν Face ID, λόγω της έλλειψης χώρου και στις δύο πλευρές της εγκοπής που φιλοξενεί το υλικό της κάμερας TrueDepth. Ο νέος σχεδιασμός προσθέτει το συγκεκριμένο επίπεδο μπαταρίας στο εικονίδιο της μπαταρίας, παρέχοντας μια καλύτερη ιδέα για την κατάσταση της μπαταρίας με μια ματιά.

    Στην πιο πρόσφατη σχεδίαση της Apple, το λευκό εικονίδιο μπαταρίας παραμένει πλήρως γεμάτο καθώς η στάθμη της μπαταρίας εξαντλείται σταδιακά. Όταν το ημιδιαφανές ποσοστό φτάσει στο 20% ή χαμηλότερο, το ένα πέμπτο του εικονιδίου της μπαταρίας γίνεται κόκκινο και το υπόλοιπο εικονίδιο γίνεται ημιδιαφανές, ενώ το ποσοστό αναστρέφεται σε λευκό.

    Η Apple φαίνεται να επέλεξε αυτήν την απότομη αλλαγή στο στυλ για να διασφαλίσει ότι ο κεντρικός αριθμός ποσοστού παραμένει ευανάγνωστος καθώς εξαντλείται η στάθμη της μπαταρίας.

    Ορισμένοι χρήστες διαφωνούν με αυτήν την προσέγγιση, ενώ άλλοι έχουν προτείνει τα δικά τους εναλλακτικά σχέδια για έναν δείκτη κατάστασης μπαταρίας με ποσοστιαία στάθμη.

    Ίσως η Apple να μην περίμενε ότι μια τόσο μικρή αλλαγή σχεδιασμού θα ήταν τόσο αμφιλεγόμενη ή ότι ορισμένοι χρήστες έχουν μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θέλουν να αντιπροσωπεύεται το επίπεδο μπαταρίας του iPhone τους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.