14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η κάμερα του iPhone 14 Pro ανακινείται και δονείται σε εφαρμογές όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram για ορισμένους χρήστες

    Μετά την κυκλοφορία του iPhone 14 Pro και του iPhone 14 Pro Max, ορισμένοι πρώιμοι χρήστες των συσκευών παρατήρησαν ότι ο κύριος φακός της πίσω κάμερας δονείται ανεξέλεγκτα σε εφαρμογές τρίτων με λειτουργικότητα κάμερας, όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram, με αποτέλεσμα όλες οι λήψεις να είναι παραμορφωμένες. Το ζήτημα δεν φαίνεται να επηρεάζει την ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα.

    Το ζήτημα έχει αναφερθεί από χρήστες σε Twitter, Reddit, TikTok και από τότε που κυκλοφόρησαν τα μοντέλα iPhone 14 Pro την Παρασκευή, αλλά δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα ή ποια είναι η υποκείμενη αιτία. Ο κύριος φακός στα μοντέλα iPhone 14 Pro διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας με μετατόπιση αισθητήρα “δεύτερης γενιάς” και είναι πιθανό ο σταθεροποιητής να λειτουργεί έτσι λόγω σφάλματος λογισμικού, αλλά αυτό είναι απλώς εικασία.

    Ο YouTuber Luke Miani είπε ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα σε μία από τις μονάδες iPhone 14 Pro Max που δοκίμαζε. Ο Miani μοιράστηκε ένα βίντεο του προβλήματος που δείχνει τον κύριο φακό της συσκευής να δονείται ανεξέλεγκτα και είπε ότι το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα ο φακός να μην μπορεί να εστιάσει σωστά στην επόμενη χρήση, ακόμη και στην εφαρμογή Κάμερα. Ο Miani είπε ότι πήρε το iPhone σε ένα Apple Store και ήταν σε θέση να ανταλλάξει τη συσκευή με μια νέα.

    Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού, η Apple θα μπορούσε να εφαρμόσει μια επιδιόρθωση στην έκδοση beta του iOS 16.1. Επικοινωνήσαμε με την Apple ρωτώντας εάν γνωρίζει και/ή διερευνά το ζήτημα, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημά μας για σχολιασμό.

    Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, οι κάτοχοι iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα πρέπει να αποφεύγουν να ανοίγουν την κάμερα σε εφαρμογές όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram, εάν ανησυχούν για πιθανή ζημιά στο σύστημα της πίσω κάμερας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.