23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    ‘Λειτουργία χωρισμού’ – Πώς να κάνετε τις Φωτογραφίες να εμφανίζουν άτομα λιγότερο συχνά

    Η Apple πρόσθεσε μια λειτουργία στο iOS 16 που επιτρέπει στην εφαρμογή Φωτογραφίες να εμφανίζει ορισμένα άτομα, όπως έναν πρώην, λιγότερο συχνά — ή καθόλου. Δείτε πώς να κάνετε αυτή την ρύθμιση.

    Οι βιβλιοθήκες φωτογραφιών μπορούν να διογκωθούν πολύ γρήγορα με τα χρόνια. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να έχουμε δεκάδες ή εκατοντάδες gigabyte εικόνων που εκτείνονται σε μια δεκαετία.

    Και, σε αυτή τη δεκαετία, οι κοινωνικές ζωές μπορούν να αλλάξουν. Οι άνθρωποι μπορεί να χωρίσουν ή για κάποιο λόγο να μην θέλουν να έχουν καμία σχέση πλέον. Αλλά, εκτός και αν το πείτε αυτό στο iPhone σας, τότε ένα πρόσωπο ενός ατόμου που δεν θέλετε να δείτε για τους δικούς σας λόγους μπορεί να κάνει την εμφάνιση του.

    • Ανοίξτε μια φωτογραφία του ατόμου για να τη βλέπετε λιγότερο συχνά.
    • Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
    • Πατήστε Feature This Person Less στο κάτω μέρος του μενού.
    • Θα εμφανιστούν δύο επιλογές: Feature This Person Less ή Never Feature This Person.
    • Επιλέξτε ποια επιλογή θέλετε και πατήστε Επιβεβαίωση.

    Η επόμενη επιλογή είναι να εμφανίζονται άτομα λιγότερο στις Αναμνήσεις, κάτι που δεν θα τους κάνει να εμφανίζονται στο γραφικό στοιχείο Φωτογραφίες για την Αρχική οθόνη.

    • Στην καρτέλα Για εσάς στην εφαρμογή Φωτογραφίες, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω μέρος της μνήμης.
    • Πατήστε Feature Less.
    • Ανάλογα με τα περιεχόμενα της μνήμης, ενδέχεται να εμφανιστούν διαφορετικές επιλογές: Feature a Person Less, Feature This Place Less, Feature This Holiday Less, Feature This Day Less και Feature This Days Less.
    • Πατώντας Feature a Person Less θα εμφανιστούν λιγότερες φωτογραφίες τους στις αναμνήσεις.

    Τέλος, υπάρχει η επιλογή να κάνετε ένα άτομο να εμφανίζεται λιγότερο συχνά στο άλμπουμ People.

    • Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, πατήστε Άλμπουμ στο κάτω μέρος, ανοίξτε το άλμπουμ Άτομα, πατήστε το πρόσωπο ενός ατόμου για κατάργηση.
    • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση [όνομα] από άτομα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.