Μετά την απειλή της Ινδίας να απαγορεύσει τα iPhone η Apple δέχτηκε την κυβερνητική anti-spam εφαρμογή στο App Store της

578

Η αρχή τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, TRAI, νωρίτερα αυτό τον χρόνο απείλησε πως θα απαγορεύσει τα iPhones στην χώρα αν η Apple δεν δεχόταν την κυβερνητική εφαρμογή του Do Not Disturb μέχρι τον Ιανούαριο του 2019.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple στην χώρα αυτή η Apple τελικά έκανε αποδεχτή αυτή την εφαρμογή και πλέον από σήμερα είναι διαθέσιμη στο App Store.

To όνομα της εφαρμογής είναι TRAI DND – Do Not Disturb, και προσπαθεί να βοηθήσει τους καταναλωτές στο να αποφύγουν κλήσεις και μηνύματα που δεν θέλουν, ένα φαινόμενο το οποίο έχει μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια στην χώρα της Ινδίας. Πολλές αναφορές κάνουν λόγο πως ο μέσος άνθρωπος στην Ινδία δέχεται 10 τέτοιες spam κλήσεις ή μηνύματα την ημέρα!!

Το πρόβλημα πριν 2 χρόνια σημείωσε κάποια πτώση με την κυκλοφορία αυτής της εφαρμογής που έγινε διαθέσιμη στο Google Play Store πίσω το 2016.

Η αρχική αυτή έκδοση της εφαρμογής είχε όμως απορριφθεί από την Apple για υποψίες καταπάτησης της ιδιωτικότητας των χρηστών. Αυτό γιατί υπήρχαν φήμες τουλάχιστον ότι η εφαρμογή κοινοποιούσε τις κλήσεις και τα μηνύματα των χρηστών σε Ινδικές αρχές.

Η TRAI DND εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για λήψη στο the App Store.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΤο iOS 12 είναι πλέον εγκατεστημένο στο 75% των συσκευών της Apple
Νεότερες ειδήσεις »Η Apple Music υπηρεσία έρχεται στα Amazon Echo ηχεία στις 17 Δεκεμβρίου
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.