Είναι η αλήθεια πως πλέον υπάρχουν πολλά ασύρματα ηχεία πλέον στην αγορά, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για την υποστήριξη της μουσικής υπηρεσίας της Apple, Apple Music, η μόνη σας επιλογή μέχρι και σήμερα είναι το HomePod. Αυτό όμως θα αλλάξει μιας και επίσημα η Apple Music έρχεται και στα Echo ηχεία της Amazon.

H Amazon κοινοποίησε αυτά τα νέα στο blog της.

“Η μουσική ήταν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της Alexa και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι να σας ανακοινώσουμε πως η Apple Music υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις Echo συσκευές μας ξεκινώντας από τις 17 Δεκεμβρίου. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ρωτούν την Alexa να τους παίξει τα αγαπημένα τραγούδια, καλλιτέχνες και άλμπουμ ή εναλλακτικά κάποιο playlist από τους editors της Apple Music υπηρεσίας.”

Η δυνατότητα αυτή έρχεται ως ένα skill της Alexa. Μόλις γίνει διαθέσιμο ο χρήστης ενός Echo ασύρματου ηχείου θα μπορεί να προσθέσει και το Apple Music skill στην εφαρμογή της Alexa και κατόπιν να κάνει σύνδεση του λογαριασμού στην Apple Music υπηρεσία.

Η Amazon προσφέρει μια σειρά από Echo ηχεία από το Dot στο Echo Plus. Η Amazon δεν ανέφερε αν η Apple Music υπηρεσία θα δουλεύει και σε άλλα ηχεία τρίτων κατασκευαστών που είναι όμως συμβατά με την Alexa. Αν ισχύσει αυτό τότε τα νέα θα είναι πραγματικά φανταστικά.

Η απόφαση αυτή της Apple είναι ένα ακόμη πολύ καλό δείγμα ότι η εταιρεία δίνει μεγάλη βάση στις Υπηρεσίες της και τα κέρδη που φέρνουν. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Apple νοιάζεται περισσότερο για τις πωλήσεις Apple Music συνδρομών παρά για τις πωλήσεις του HomePod.