Η Apple πρόσθεσε ένα νέο “Movement Disorder API” στην πλατφόρμα της ResearchKit που θα επιτρέπει στο Apple Watch να ελέγχει συνεχώς για συμπτώματα της ασθένειας Πάρκινσον.

Το νέο αυτό API θα δώσει στους προγραμματιστές την δυνατότητα να κάνουν παθητική καταγραφή μέσω για συμπτώματα αυτής της ασθένειας μέσω ενός Apple Watch που θα έχει εγκατεστημένο το watchOS 5.

Η καταγραφή αυτή θα αφορά δύο κοινά συμπτώματα της ασθένειας όπως το τρέμουλο του χεριού ακανόνιστα και χωρίς έλεγχο καθώς και την δυσκινησία τον άκρων του χρήστη.

Αυτοί την στιγμή οι γιατροί θα ζητούσαν από τον ασθενή και ενώ ήταν σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο να κάνει μια σειρά φυσικών διαγνωστικών τεστ για να γίνει αναγνώριση τόσο των συμπτωμάτων όσο και του σταδίου που βρίσκονται αυτά. Επίσης οι ασθενείς θα πρέπει να κρατούν ένα ημερολόγιο για όταν δεν είναι στην κλινική που θα πρέπει να καταγράφουν τα συμπτώματα τους.

Πλέον η παραπάνω διαδικασία γίνεται πιο αυτοματοποιημένη και φυσικά πιο εύκολη μέσω του νέου αυτού API και της χρήσης του Apple Watch.

Οι εφαρμογές που θα δημιουργηθούν με βάση αυτό θα μπορούν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των καταγραφών του Apple Watch μέσω γραφημάτων όσο στους ίδιους τους χρήστες όσο και στους γιατρούς με την δυνατότητα μάλιστα παρακολούθησης ημερήσιας και με καταγραφή ανά λεπτό.