15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Το φημολογούμενο 802.11ay στάνταρ για το iPhone 12 μπορεί να είναι για τα Apple Glasses;

    Μια αναφορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε λόγο πως η σειρά του iPhone 12 θα υποστηρίζει ένα νέο WiFi στάνταρ και πιο συγκεκριμένα το 802.11ay. Αυτή η είδηση δημιούργησε εντύπωση μιας και τα χαρακτηριστικά για αυτό το στάνταρ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη και συνήθως η Apple περιμένει αρκετά πριν υιοθετήσει μια νέα τεχνολογία.

    Σήμερα λοιπόν διαβάζουμε πως αν επαληθευτεί η παραπάνω είδηση τελικά ίσως αυτή η απόφαση της Apple να έχει να κάνει με τα φημολογούμενα εδώ και πολύ καιρό Apple Glasses.

    O Jason Cross του MacWorld παρουσιάζει αναλυτικά την εξέλιξη των WiFi στάνταρ και καταλήγει πως το 802.11ay στάνταρ ακόμη δεν μπορεί για παράδειγμα να ξεπεράσει εμπόδια τοίχων στην μετάδοση ενός σήματος και έτσι αναρωτιέται τι όφελος θα είχε με την χρήση του ένα iPhone. Σίγουρα μια απάντηση είναι πως θα έχουμε ένα γρηγορότερο AirDrop κάτι ιδιαίτερα χρηστικό όταν ο χρήστης θέλει να στείλει μεγάλα αρχεία βίντεο μεταξύ Apple συσκευών. Ο ίδιος όμως πιστεύει πως πίσω από αυτό κρύβεται και το ενδιαφέρον της Apple για τα Apple Glasses.

    “Αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως το 802.11ay προσφέρει αρκετά υψηλό bandwidth και πολύ μικρή καθυστέρηση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποσταλούν δεδομένα σε υψηλή ανάλυση και υψηλό ρυθμό ανανέωσης σε οθόνες όπως αυτές που θα βρίσκαμε σε ένα σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.”

    “Η Apple εδώ και καιρό φημολογείται πως δουλεύει σε ένα τέτοιο σετ γυαλιών που θα προσφέρει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας και ακόμη και ψηφιακής πραγματικότητας. Όλη η επεξεργασία των δεδομένων σίγουρα μπορεί να γίνει στο ίδιο το AR/VR set αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει πως η συσκευή θα είναι πιο μεγάλη σε όγκο, πιο ακριβή στην κατασκευή της και με όχι τόσο καλή αυτονομία. Η εναλλακτική θέλει την συσκευή να επικοινωνεί για την επεξεργασία των δεδομένων της ας πούμε στο νέο σας iPhone 12 που σίγουρα θα έχει την επεξεργαστική ισχύ για κάτι τέτοιο ενώ το πρωτόκολλο 802.11ay θα είναι απαραίτητο για την υλοποίηση αυτή.”

    Παρά το γεγονός ότι οι φήμες θέλουν τα Apple Glasses να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά κάποια στιγμή μέχρι το 2023, έχει λογική η Apple να θέλει να τα κάνει συμβατά με όσες περισσότερες iPhone συσκευές μπορεί από τώρα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles