21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο Jony Ive μιλάει για τα νέα MacBook Pro και για πολλά ακόμη

    charlie-rose-jony-ive-interview-image-002

    Ο Jony Ive, Chief Design Officer της Apple έκανε ένα Q&A με τον CNET’s News Editor in Chief Connie Guglielmo μετά το “Hello again” Mac event. Ο Ive μίλησε για διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένων της σχεδίασης της Touch Bar των νέων MacBook Pro αναφέροντας πως είναι η αρχή για κάτι με πολύ ενδιαφέρον.

    Για την Touch Bar

    Για τα πρώτα σχέδια

    “Όταν ασχοληθήκαμε με κάθε σχέδιο για λίγο, μέρα με την μέρα, βρίσκαμε πράγματα που δεν τραβούσαν την προσοχή μας με αποτέλεσμα να προχωράμε στο επόμενο. Αυτό είναι κάτι και μια διαδικασία με την οποία ζούμε κατά την διάρκεια δημιουργίας πρωτοτύπων. Το σημαντικό είναι να έχεις ένα πρωτότυπο που να έχει την φιλοσοφία έτσι ώστε να σε κάνει να αναρωτηθείς σοβαρά για την ιδέα και το κατά πόσο αυτή μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά.”

    Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν ένα χαρακτηριστικό που θα αντικαθιστούσε πρακτικά τα functions πλήκτρα πάνω από το πληκτρολόγιο.

    “Πρέπει να σκεφτείς πως θα δημιουργήσεις και θα παράγεις αυτή την ιδέα και προχωρήσεις στην ανάλυση της έτσι ώστε να υλοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Το να το κάνεις αυτό λοιπόν στο MacBook Pro ενώ παράλληλα προσπαθείς να το κάνεις λεπτότερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό είναι κάτι που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και προσπάθεια.”

    Γιατί δεν είχαμε ένα Mac με οθόνη αφής 

    “Όταν κάναμε ανάλυση της ιδέα αφής και του γενικότερου multitouch πριν πολλά χρόνια προσπαθήσαμε να καταλάβουμε την κατάλληλη εφαρμογή και τις ευκαιρίας που θα προκύπταν από αυτή. Δεν αισθανθήκαμε σε κανένα σημείο ότι το Mac ήταν το προϊόν για κάτι τέτοιο…Δεν θεωρήσαμε πως μια τέτοια προσθήκη θα ήταν χρήσιμη. Οι λόγοι ήταν πολλοί στο τέλος και δύσκολο να στους αναφέρω χωρίς να αποκαλύψω και πράγματα πάνω στα οποία δουλεύουμε μελλοντικά. Δεν θέλω ειλικρινά να πω κάτι άλλο για αυτό”

    Ο Ive κατέληξε λέγοντας:

    “Κάνοντας κάτι το οποίο είναι διαφορετικό είναι βασικά εύκολο και γρήγορο. Δεν βάζουμε περιορισμούς στους εαυτούς μας στο πόσο πίεση θα ασκήσουμε αν είναι να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο. Αυτό που σίγουρα δεν κάνουμε είναι κάτι διαφορετικό που όμως δεν είναι καλύτερο από κάτι που ήδη έχουμε”

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles