15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οικονομικά αποτελέσματα Q2 2016: Μεγάλα νούμερα με δόση ανησυχίας

    Earnings_Call_2-780x521

    Η Apple παρουσίασε πριν από λίγο τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2ο οικονομικό τρίμηνο του 2016. Οι φήμες επαληθεύτηκαν και έτσι ήταν η πρώτη έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων όπου είδαμε μια πτώση στις πωλήσεις των iPhone αλλά και στα έσοδα της εταιρείας.

    Ποιο αναλυτικά είχαμε:

    • Κέρδη: $50.6 δις σε σύγκριση με τα $58 δις το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι
    • iPhones: 51.2 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 61.2 εκατομμύρια  το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι
    • iPads: 10.2 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 12.62 εκατομμύρια το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι
    • Macs: 4 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 4.56 εκατομμύρια το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι

    Ο CEO Tim Cook και ο CFO Luca Maestri σχολιάσαν:

    “Η ομάδα μας τα πήγε πολύ καλά σε μια περίοδο με ασταθή στοιχεία στην μακροοικονομία. Είμαστε χαρούμενοι με την συνεχή ανάπτυξη κερδών από τις υπηρεσίες μας και αυτό έχει να κάνει στην απίστευτη δυναμική του οικοσυστήματος της εταιρείας και την βάση των περισσότερων από 1 δις συσκευών μας.”

    Screen-Shot-2016-04-26-at-3.46.53-PM-1024x786

    Αν αναλογιστούμε πως η Apple είχε προειδοποιήσει τους μετόχους στην προηγούμενη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πως θα ερχόταν μια πτώση στις πωλήσεις τα παραπάνω νούμερα δεν αποτελούν μια ιδιαίτερη έκπληξη. Σίγουρα όμως δημιουργούν μια ανησυχία μιας και η Apple έχει ακόμη 2 οικονομικά τρίμηνα μέχρι να παρουσιάσει ένα νέο iPhone μοντέλο και ακόμη και τότε οι πρώτες προβλέψεις και αναλύσεις δείχνουν πως η “βελόνα” δεν θα κινηθεί πολύ προς τα πάνω.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles