17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει ένα 5.8-ιντσών iPhone με AMOLED οθόνη;

    iPhone-5se-iPhone-7-concept-Curved-image-007

    To DigiTimes επανέρχεται σήμερα στον χώρο των φημών γύρω από επερχόμενα μοντέλα iPhones και έτσι σε άρθρο του με αναφορές σε πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple κάνει λόγο για το ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα τεράστιο 5.8 ιντσών iPhone με AMOLED οθόνη.

    “H Apple σχεδιάζει ένα 5.8 ιντσών iPhone που θα ενσωματώσει μια AMOLED οθόνη για πρώτη φορά και που μπορεί να γίνει διαθέσιμο το 2018 ή ακόμη και το 2017” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Αυτή την στιγμή η iPhone 6/6S σειρά μας έρχεται με δύο μοντέλα στις 4.7 και 5.5 ίντσες ενώ σύντομα μάλλον θα δούμε και το iPhone SE με 4 ίντσες.

    Η Samsung Display είναι η πρώτη υποψήφια εταιρεία που μπορεί να παράγει για την Apple AMOLED οθόνες ενώ ακολουθούν οι LG Display καθώς και η Japan Display. Και οι τρεις εταιρείες με διαφορετικά ποσοστά φημολογείται ότι θα δώσουν τέτοια AMOLED πάνελ στην Apple.

    Αυτή την στιγμή τόσο η LG Display όσο και η Samsung Display είναι έτοιμες να παράγουν μαζικά τέτοιες οθόνες και πιο συγκεκριμένα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Η China Display είναι η μόνη εταιρεία από της τρεις που δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο πριν το 2018.

    Το Digitimes υπολογίζει πως η Apple θα λανσάρει 50 εκατομμύρια AMOLED iPhones την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του.

    Η AMOLED οθόνες προσφέρουν καλύτερες αποκρίσεις στο μαύρο χρώμα με πιο βαθιά αίσθηση του χρώματος, γενικότερα έχουν πιο ζωντανά χρώματα ενώ είναι και ενεργειακά πιο οικονομικές από τα LCD IPS πάνελ που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί η Apple στις iOS συσκευές της.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles