21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα στελέχη της Apple συζητούν για τον επεξεργαστή M2, παιχνίδια σε Mac, Intel και άλλα

    Μετά την κυκλοφορία του Mac mini και του MacBook Pro με τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max, ο αντιπρόεδρος της αρχιτεκτονικής πλατφόρμας της Apple Tim Millet και ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ προϊόντων Bob Borchers έκαναν μια συνέντευξη με τον Matthew Panzarino του TechCrunch για να συζητήσουν τη νέα τεχνολογία, τη μετάβαση από την Intel το μέλλον του gaming στο Mac και πολλά άλλα.

    Με τη συνέχεια στη γραμμή τσιπ M1, ο Millet είπε ότι η Apple δεν ήθελε να δημιουργήσει μια βελτίωση με μερικές ποσοστιαίες μονάδες με κάθε νέα γενιά τσιπ. Αντίθετα, η εταιρεία είχε ως στόχο να πιέσει στα όρια της τεχνολογίας όσο περισσότερο μπορούσε.

    “Η οικογένεια M2 ήταν πραγματικά τώρα για να διατηρήσει αυτή την ηγετική θέση πιέζοντας, ξανά, στα όρια της τεχνολογίας. Δεν αφήνουμε τα πράγματα στο τραπέζι”, λέει ο Millet. “Δεν κάνουμε ένα χτύπημα στην καινοτομία ας πούμε της τάξης του 20% και δεν καταλαβαίνουμε πώς να το κατανείμουμε σε τρία χρόνια…να καταλάβουμε πώς να επιτύχουμε σταδιακά κέρδη. Τα λαμβάνουμε όλα σε ένα χρόνο, απλώς τα χτυπάμε πολύ δυνατά. Δεν είναι αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο κλάδο ή ιστορικά».

    Ο Borchers είπε ότι μεταφέροντας τη σχεδίαση τσιπ για Mac από την ίδια την εταιρεία, η Apple είναι σε θέση να ενώσει πυρίτιο, λογισμικό και υλικό χωρίς να βασίζεται σε εξωτερικούς προμηθευτές. Η δυνατότητα συνεργασίας με τους σχεδιαστές, την ομάδα υλικού και την ομάδα λογισμικού “κάνει όλη τη διαφορά” στην ικανότητα της Apple να “στοχεύει πραγματικά” και να προσθέτει “πράγματα που έχουν σημασία” στους Mac.

    Σχετικά με το θέμα της πρώην συνεργασίας της Apple με την Intel, οι Millet και Borchers επαίνεσαν την προθυμία της εταιρείας να καλύψει τις ανάγκες της Apple, με τον Millet να προτείνει επίσης ότι η σχέση μεταξύ Apple και Intel ωφέλησε τελικά τους ανταγωνιστές της Apple.

    “Η Intel ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια όπου στέλναμε τα μηχανήματα Intel. Ήταν πολύ ανταποκρινόμενα. Στην πραγματικότητα εμπνεύστηκαν από την κατεύθυνση που τους ώθησε η Apple. Και νομίζω ότι τα προϊόντα μας επωφελήθηκαν από αυτή την αλληλεπίδραση. Φυσικά, οι ανταγωνιστές επωφελήθηκαν από αυτή την αλληλεπίδραση μερικές φορές», σημειώνει ο Millet.

    Όσον αφορά τα παιχνίδια στο Mac, ο Borchers λέει ότι η Apple πιστεύει ότι τα παιχνίδια βελτιώνονται με κάθε έκδοση chip της σειράς M. Είπε ότι η Apple προσθέτει νέα API και επεκτείνει το Metal με το Metal 3, άρα υπάρχουν «τεράστιες ευκαιρίες» για τους κατασκευαστές παιχνιδιών.

    Η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να εξετάζει τις διαμορφώσεις και τα εξαρτήματα των τσιπ μέσω και μιας σκέψης για gaming και ο Millet είπε ότι ενώ η Apple έχει μια «μακροσκελή άποψη» για τη μετατροπή του Mac σε πλατφόρμα παιχνιδιών, οι εργασίες ξεκίνησαν με τις πρώτες ημέρες της μετάβασης του πυριτίου της Apple.

    “Η ιστορία ξεκινά πριν από πολλά χρόνια, όταν φανταζόμασταν αυτή τη μετάβαση. Οι gamers είναι μια σοβαρή παρέα. Και δεν νομίζω ότι θα ξεγελάσουμε κανέναν λέγοντας ότι εν μία νυκτί θα κάνουμε το Mac μια εξαιρετική πλατφόρμα gaming. Θα έχουμε μια μακρά πορεία για αυτό».

    Σύμφωνα με τον Millet, η Apple εργάζεται για να δημιουργήσει μια εγκατεστημένη βάση ισχυρών GPU. Η Apple θέλει η πλήρης σειρά Mac να έχει “πολύ ικανές GPU”, από το MacBook Air έως το Mac Studio με το M1 Ultra. Πιστεύει επίσης ότι οι προγραμματιστές δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στα τσιπ της σειράς M. «Οι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν έχουν δει ποτέ 96 gigabyte μνήμης γραφικών στη διάθεσή τους τώρα, στο M2‌ Max», είπε ο Miller. Νομίζω ότι προσπαθούν να το ξεπεράσουν, γιατί οι πιθανότητες είναι ασυνήθιστες».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.