25 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Η Apple τιμά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά και εργαλεία για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

    Σε αναγνώριση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου, η Apple μοιράζεται ισχυρά εργαλεία και πόρους για να ενδυναμώσει τις οικογένειες και να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο. Ως μακροχρόνιος ηγέτης σε θέματα απορρήτου και ασφάλειας, η Apple συνεχίζει να καινοτομεί, να δημιουργεί και να αναβαθμίζει εργαλεία φιλικά προς την οικογένεια που προάγουν την ασφάλεια και το απόρρητο των παιδιών — μαζί με γονικούς ελέγχους που βοηθούν τις οικογένειες να κατανοούν, να παρακολουθούν και να θέτουν περιορισμούς στον χρόνο οθόνης των παιδιών τους.

    «Στην Apple, στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους τεχνολογία που όχι μόνο βελτιώνει και εμπλουτίζει τη ζωή τους, αλλά τους βοηθά επίσης να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Erik Neuenschwander, διευθυντής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Χρηστών της Apple. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε επίσημος υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη — και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε καθημερινά για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατεύουν τις οικογένειές τους στο διαδίκτυο».

    Οι πόροι που μοιράζεται η Apple για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου περιλαμβάνουν δωρεάν εκπαιδευτικές συνεδρίες — διαδικτυακά και σε τοποθεσίες του Apple Store — για να βοηθήσουν τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους δασκάλους και τους υποστηρικτές της ασφάλειας των παιδιών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα φιλικά προς την οικογένεια εργαλεία ασφάλειας σε όλες τις συσκευές Apple. Και στο App Store, η Apple θα επισημάνει εφαρμογές που δημιουργούν ακόμη περισσότερους τρόπους για την προώθηση της ασφάλειας των παιδιών, του απορρήτου και του γονικού ελέγχου.

    Στον ιστότοπο της Apple, μια ειδική σελίδα για οικογένειες παρουσιάζει μια σειρά εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους γονείς να διαχειρίζονται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν τις συσκευές Apple:

    • Το iOS 16 προσφέρει βελτιωμένη ρύθμιση παιδικού λογαριασμού ως μέρος της Οικογενειακής κοινής χρήσης — η οποία βοηθά τους γονείς και τους κηδεμόνες να θέσουν σε εφαρμογή τους γονικούς ελέγχους από την αρχή. Η νέα Λίστα ελέγχου οικογένειας κοινοποιεί χρήσιμες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων υπενθυμίσεων για την ενημέρωση των ρυθμίσεων ενός παιδιού καθώς μεγαλώνει.
    • Με το Screen Time, οι οικογένειες μπορούν να λαμβάνουν εβδομαδιαίες αναφορές για τη δραστηριότητα των παιδιών τους και να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν στη συσκευή ή σε ορισμένες εφαρμογές. Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας επιτρέπει στις οικογένειες να αποκλείουν εφαρμογές και ειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και το Communication Limits τις βοηθά να επιλέξουν με ποιους μπορούν να επικοινωνούν τα παιδιά τους.
    • Μέσω των περιορισμών περιεχομένου και απορρήτου στον χρόνο οθόνης, οι γονικοί έλεγχοι μπορούν να αποκλείσουν ή να περιορίσουν συγκεκριμένες εφαρμογές και λειτουργίες στη συσκευή ενός παιδιού — περιορίζοντας τις ρυθμίσεις για ακατάλληλο περιεχόμενο, αγορές, λήψεις και απόρρητο.
    • Στο App Store, οι γονείς μπορούν να περιορίσουν τις λήψεις σε εφαρμογές κατάλληλες για την ηλικία τους και να χρησιμοποιήσουν το Ask to Buy για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αγορές και λήψεις. Και στην ενότητα Made for Kids, η Apple επιβάλλει αυστηρά πρότυπα που απαιτούν από κάθε εφαρμογή να προστατεύει τα δεδομένα των παιδιών και να αποτρέπει διαφημίσεις ακατάλληλες για την ηλικία.
    • Οι γονείς μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν την Ασφάλεια επικοινωνίας για την εφαρμογή Messages για να παρέχουν προειδοποιήσεις και πόρους στη συσκευή του παιδιού τους εάν λάβουν ή επιχειρήσουν να στείλουν φωτογραφίες που περιέχουν γυμνό. Χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή, το Messages εντοπίζει και θολώνει την εικόνα και προσφέρει καθοδήγηση κατάλληλη για την ηλικία. Σε συνεργασία με τοπικούς ειδικούς, η Apple επεκτείνει τη δυνατότητα σε περισσότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

    Για να μοιραστεί εργαλεία και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, η Apple συνεργάζεται επίσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προσεγγίσει άτομα σε όλο το δίκτυο των Κέντρων Ασφαλέστερου Διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη. Και η Apple συνεργάζεται με αρκετούς μη κερδοσκοπικούς εταίρους – συμπεριλαμβανομένων των Internet Sans Crainte στη Γαλλία, klicksafe στη Γερμανία, Webwise στην Ιρλανδία και Childnet στο Ηνωμένο Βασίλειο – για να βοηθήσει στην προστασία των οικογενειών και των παιδιών.

    «Καθημερινά στη δουλειά μας, βλέπουμε την ανάγκη να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης γύρω από την ψηφιακή ζωή των νέων», δήλωσε η Axelle Desaint, διευθύντρια του Internet Sans Crainte. «Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε φωνή στους νέους και είναι στο χέρι μας να τους ακούσουμε και να τους δείξουμε ότι μπορούν να βασίζονται στους ενήλικες γύρω τους για να εξασφαλίσουν την προστασία τους στο Διαδίκτυο. Για εμάς, η υποστήριξη ενός σημαντικού παίκτη όπως η Apple είναι ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

    «Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει την καλύτερη ευκαιρία μέσα στο έτος για την προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας», δήλωσε ο Will Gardner, διευθυντής του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η επιτυχία της ημέρας έγκειται στην τεράστια συνεργασία που πραγματοποιείται, με χιλιάδες οργανισμούς να συμμετέχουν για την προώθηση βασικών μηνυμάτων και την παροχή πληροφοριών και πόρων. Η υποστήριξη εταιρειών όπως η Apple είναι σημαντική για αυτό, καθώς πόροι όπως ο διαδικτυακός κόμβος για οικογένειες βοηθούν στην παροχή πληροφοριών και εργαλείων για την υποστήριξη της ασφάλειας των παιδιών και των νέων στο διαδίκτυο».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.