20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Άποψη: Οι AirPods 3 φήμες δείχνουν πως η Apple θα επιλέξει έναν AirPods Pro σχεδιασμό, γιατί θεωρούμε αυτό κάτι όχι τόσο καλό

    Μάλλον σύντομα και σύμφωνα πάντα με τις φήμες τα AirPods 3 θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά. Οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο πως τα AirPods αυτά 3ης γενιάς θα γίνουν περισσότερο Pro σε ότι αφορά τον σχεδιασμό τους. Η Apple φαίνεται πως θα φέρει την in-ear σχεδίαση σε αυτά όπως έκανε και στα AirPods Pro και αν και αυτό εκ πρώτης όψης είναι κάτι θετικό τελικά ίσως και να μην είναι….

    Όταν λανσαρίστηκαν το 2016 τα AirPods έγιναν τεράστια επιτυχία και ήταν σχεδόν αδύνατο κάποιος να τα βρει κάπου διαθέσιμα για παραλαβή. Χρειάστηκαν μήνες για να ολοκληρωθούν οι πρώτες παραδόσεις για αυτούς που τα είχαν παραγγείλει online και όταν έκαναν την εμφάνιση τους και στα καταστήματα μέσα σε λίγες ώρες είχαν εξαφανιστεί.

    Η $159 τιμολόγηση τους θεωρούνταν ακριβή εκείνη την περίοδο αλλά μόνο τα AirPods προσφέρανε άμεση σύνδεση, ζευγοποίηση με όλες τις συσκευές στο ίδιο Apple ID, αυτονομία περίπου μιας μέρας και έναν γενικά ικανοποιητικό ήχο.

    Μπορεί κάποιοι να κορόιδεψαν και να κοροϊδεύουν ακόμη την σχεδίαση τους αλλά αυτό δεν τα εμπόδισε να γίνουν ανάρπαστα. Το γεγονός μάλιστα πως έχουν ένα φανταστικό μικρόφωνο για κλήσεις και online συναντήσεις την περίοδο ειδικά της πανδημίας τους έδωσε ακόμη μια ώθηση.

    Το 2019 όταν η Apple λανσάρισε τα AirPods Pro η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν θετικά. Με το χαρακτηριστικό της ακύρωσης θορύβου και το Transparency Mode άμεσα είχαμε μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης. Με τον νέο τους σχεδιασμό η Apple παρουσίασε 3 τύπους tips και έτσι περισσότεροι χρήστες μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. Βέβαια κάποιοι βρήκαν αυτόν τον in-ear σχεδιασμό όχι τόσο βολικό. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους στο γιατί η Apple με τα AirPods 3 θα ήταν καλύτερο να μην ακολουθήσει την σχεδίαση των AirPods Pro.

    Τι αναφέρουν οι φήμες για τα AirPods 3

    AirPods Pro

    Τα AirPods 3 φημολογείται πως θα έχουν μικρότερη προέκταση, in-ear σχεδιασμό και μια νέα θήκη φόρτισης κάτι το οποίο σημαίνει πως τα AirPods 3 θα μοιάζουν περισσότερο με τα AirPods Pro. Η τιμής τους φημολογείται πως θα είναι τα $199 ενώ πλέον η θήκη φόρτισης τους θα υποστηρίζει αποκλειστικά ασύρματη φόρτιση.

    Γιατί η Apple θα έπρεπε να κρατήσει τον ίδιο σχεδιασμό με τα AirPods 3

    AirPods wireless charging

    Είναι γνωστό πως τα ασύρματα ακουστικά και ο σχεδιασμός τους δεν ταιριάζουν πάντα σε όλους τους τύπου αυτιών αλλά το να υπάρχουν δύο διαφορετικά μοντέλα σημαίνει πως έρχεσαι πιο κοντά σε μια λύση για όλους. Αν η Apple πουλήσει δύο διαφορετικά μοντέλα αλλά με τον ίδιο σχεδιασμό οι χρήστες θα κάνουν παράπονα όπως κάνουν και σήμερα.

    Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι καταναλωτές είναι 50% υπέρ των AirPods και ένα άλλο 50% υπέρ των AirPods Pro.

    Προσωπικά στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε τόσο τα AirPods όσο και τα AirPods Pro με κάθε ένα από αυτά να έχει για εμάς την καλύτερη στιγμή για χρήση.

    AirPods:

    • Κλήσεις – Βίντεο διασκέψεις;
    • Έξοδο για ψώνια
    • Άθληση όταν θέλουμε να έχουμε εγρήγορση για το περιβάλλον που βρισκόμαστε

    AirPods Pro

    • Όταν ταξιδεύουμε
    • Όταν είμαστε στο κρεβάτι και αναπαράγουμε περιεχόμενο
    • Όταν αθλούμαστε αλλά δεν μας ενδιαφέρει να ακούμε ήχους από το περιβάλλον που βρισκόμαστε
    • Όταν κάνουμε χρήση του spatial ήχου στην Apple TV+
    • Όταν ακούμε μουσική

    Αν τώρα η Apple φέρει έναν in-ear σχεδιασμό στα AirPods 3 είναι οι δύο οι τομείς που πρέπει να σταθεί για να βοηθήσει σε αυτή την μετάβαση:

    • Βελτίωση στην αυτονομία μιας και οι περισσότεροι ανταγωνιστές δίνουν 6 με 9 ώρες χρήσης με μια μόλις φόρτιση
    • Taptic έλεγχος όπως έχουμε στα AirPods Pro

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.