Η Zhor Tech παρουσιάζει έξυπνους πάτους παπουτσιών [CES 2018]

627

Η Zhor Tech, η εταιρία που κρύβεται πίσω από τα παπούτσια που δένονται μόνα τους μέσω εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, έφερε το νέο της δημιούργημα στη CES 2018.

Πρόκειται για τους Safety Insole, τους έξυπνους πάτους όπου μέσω ενός ορμαθού αισθητήρων καταμετρούν τα βήματα, αναλύουν τη στάση του σώματος, ανακαλύπτουν τα επίπεδα κοπώσεως και ανιχνεύουν δυνατούς κραδασμούς στο περιβάλλον γύρω μας. Σύμφωνα με την ίδια, το εν λόγω προϊόν έχει σχεδιαστεί με στόχο τους ανθρώπους που εργάζονται σε κατασκευαστικές εταιρίες (ή κάποιο παρεμφερές επάγγελμα), βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα την ενασχόλησή τους.

Σε συνεργασία με ένα κινητό ή κάποια “αρμόδια αρχή” (βλ. Κεντρικός Υπολογιστής Εταιρίας) η Safety Insole θα μπορούσε ειδοποιήσει τον επόπτη σε περιστατικά όπου κάποιος εργάτης γλίστρησε για παράδειγμα εν ώρα εργασίας. Αν και η παρούσα τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα ίδια τα παπούτσια, η Zhor Tech δηλώνει πως για την ώρα στο πλάνο της περιλαμβάνεται μόνο η πώληση του προϊόντος της σε εταιρίες που δημιουργούν υποδήματα ασφαλείας, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έναντι $149 δολαρίων.