Θέλετε να φωτογραφίσετε ένα θέμα με σκίαση που βρίσκεται κόντρα στον ηλιόλουστο ουρανό; Στις συμβατικές κάμερες πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του πολύ φωτεινού ουρανού ή ενός θέματος που χάνεται στο σκοτάδι. Με τη λειτουργία HDR, μπορείτε να επιτύχετε και τα δύο.

Τι είναι το HDR;

Το HDR σημαίνει «High Dynamic Range» (Υψηλό δυναμικό εύρος). Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία HDR, η Κάμερα του iPhone, του iPad και του iPod touch συνδυάζει αυτόματα τα καλύτερα τμήματα τριών φωτογραφιών που έχουν ληφθεί γρήγορα με διαφορετική έκθεση – ένα τμήμα με κανονική έκθεση και κατόπιν ένα από τα φωτεινότερα και ένα από τα σκοτεινότερα τμήματα της σκηνής. Το αποτέλεσμα είναι μία φωτογραφία με καλύτερο χρώμα και υψηλή λεπτομέρεια.

Υποέκθεση

Μια έκθεση ισορροπημένη για τη λήψη του ουρανού έχει ως αποτέλεσμα το θέμα να αποτυπώνεται με υποέκθεση ή πολύ σκοτεινό.

Υπερέκθεση

Μια έκθεση ισορροπημένη για το θέμα έχει ως αποτέλεσμα το θέμα να αποτυπώνεται με υπερέκθεση ή πολύ φωτεινό.

Με HDR

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία HDR, επιτυγχάνετε τη λήψη μιας φωτογραφίας με όμορφο φωτισμό και λεπτομέρεια.

 

     

Λήψη φωτογραφίας HDR

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone, iPad ή iPod touch.
  2. Πατήστε «HDR» και βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί σε «Αυτόματο» ή «Ναι».
  3. Καδράρετε τη φωτογραφία.
  4. Πατήστε το .

Αν τραβήξετε μια φωτογραφία HDR, η συσκευή σας αποθηκεύει δύο εκδόσεις της εικόνας στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Μία με HDR και μία χωρίς. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συγκρίνετε τις δύο φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσετε εκείνη που σας αρέσει περισσότερο. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και να αποθηκεύσετε μόνο την έκδοση HDR στη βιβλιοθήκη σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα > Διατήρηση κανονικής φωτό και σαρώστε για να την απενεργοποιήσετε.

Αν ορίσετε τη λειτουργία HDR σε «Ναι», η συσκευή σας θα κάνει λήψη μιας φωτογραφίας HDR κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία. Αν ορίσετε τη λειτουργία HDR σε «Αυτόματο», η συσκευή σας θα καθορίζει για κάθε φωτογραφία αν θα φαινόταν καλύτερη με ή χωρίς HDR.