21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    watchOS 2 FAQ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ερχόμενο λογισμικό του Apple Watch

    watchos-2-photo-face-hero_0

    Μιας και πλησιάζουμε στην παρουσίαση του νέου iPhone και στην κυκλοφορία του iOS 9 και ίσως και του watchOS 2, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού για το ρολόι. Στο WWDC του 2015, η Apple έκανε ένα ολοκληρωτικό preview όλων των λογισμικών των συσκευών της, συμπεριλαμβανομένου και του watchOS 2. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέχρι τώρα η Apple, το νέο λογισμικό του ρολογιού θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.

    Πάμε λοιπόν να παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που δεχθήκαμε κατά καιρούς από διάφορους αναγνώστες μας, καθώς επίσης και την παρουσίαση των δικών μας απαντήσεων σε αυτές.

    Ερώτηση 1η: Τι είναι το watchOS;

    Όπως το OS X είναι για τους Mac υπολογιστές και το iOS είναι για το iPhone και το iPad, έτσι και το watchOS είναι για το Apple Watch. Είναι το λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι προσαρμοσμένο για το Apple Watch. Είναι αυτό το οποίο είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση των clock face, για την εμφάνιση των ειδοποιήσεων, για το άνοιγμα και την χρήση των εφαρμογών και γενικότερα είναι το λογισμικό το οποίο κάνει το ρολόι που φοράμε στον καρπό μας, να είναι λειτουργικό και να μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

    Ερώτηση 2η: Γιατί η ονομασία του συγκεκριμένου λογισμικού για το ρολόι ξεκινάει με μικρά γράμματα και δεν έχει κάποιο κενό μεταξύ του watch και του OS;

    Είναι μια ερώτηση την οποία δεν μπορούμε με σιγουριά να απαντήσουμε. Είναι κάτι το οποίο και εμείς οι ίδιοι αναρωτηθήκαμε όταν είδαμε για πρώτη φορά την ονομασία του λογισμικού. Ωστόσο, συγκεκριμένη απάντηση δεν μπορούμε να έχουμε για αυτό, καθώς δεν έχει δώσει μέχρι τώρα η Apple κάποια συγκεκριμένη αιτία -και δεν νομίζω πως θα δώσει. Βέβαια, και το λογισμικό iOS ξεκινάει πάλι με μικρότερο γράμμα.

    Ερώτηση 3η: Η έκδοση θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημέρα κυκλοφορίας της έκδοσης;

    Η Apple είναι Apple και θα έλεγε κανείς πως κάποιες φορές “ντρέπεται” να παρουσιάσει κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας των λογισμικών συστημάτων για τις συσκευές της. Το επόμενο event είναι στις 9 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αν η Apple ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτή για το iOS -και σκεπτόμενοι πως το watchOS είναι άμεσα συνδεδεμένο με το iOS- τότε το πιο πιθανό είναι να δούμε μια Gold Master (GM) έκδοση για τους developers στις 9 του Σεπτέμβρη και την τελική έκδοση για όλους τους χρήστες, μια εβδομάδα μετά. Επομένως, το πιο πιθανό είναι πως στις 9 Σεπτέμβρη θα έρθει και το watchOS μαζί με το iOS 9.

    Ερώτηση 4η: Συνήθως με τις νέες εκδόσεις του iOS, παρουσιάζονται και νέες συσκευές iPhone. Θα έχουμε ένα νέο Apple Watch μαζί με την κυκλοφορία του watchOS 2;

    Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μία και μοναδική: ΟΧΙ. Η Apple πολύ σπάνια κυκλοφορεί κάποια καινούρια έκδοση συσκευής, δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Μία από τις εξαιρέσεις είναι το πέρασμα από το 3ης στο 4ης γενιάς iPad, αλλά όπως αναφέραμε μόλις, είναι η μοναδική εξαίρεση και ίσως να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου θα διαπιστωθούν πολλά παράπονα ή δυσλειτουργίες με κάποια συσκευή. Αλλά και πάλι, το πιο πιθανό είναι πως η Apple θα προτιμήσει να στείλει τους πελάτες στα Apple Stores και να τους δώσει μία νέα συσκευή, στην οποία θα έχουν διορθώσει το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί (βλέπε την πρόσφατη ανακοίνωση για την αλλαγή της iSight κάμερας του iPhone 6 Plus, όπου η Apple έστειλε πολλούς από τους πελάτες στα Apple Stores, όπου και τους έκανε πλήρη αντικατάσταση της συσκευής με καινούρια).

    Ερώτηση 5η: Άκουσα πως υπάρχουν κάποια καινούρια clock faces. Ισχύει κάτι τέτοιο;

    Πολύ σωστά! Στο watchOS 2 θα δούμε την επιστροφή των επιλογών για τα clock faces, τα οποία παρουσιάστηκαν σύντομα στο επίσημο event παρουσίασης του Apple Watch. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την τοποθέτηση clock face με Timelapse, φωτογραφίες από την συλλογή φωτογραφιών σας, καθώς επίσης και την παρουσίαση του Photo Album στην αρχική οθόνη του ρολογιού.

    Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει κάποιος περιορισμός στην εμφάνιση της ώρας. Αν θέλετε στην αρχική σας οθόνη να εμφανίζονται και άλλες πληροφορίες εκτός από την ώρα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα ήδη γνωστά clock face που χρησιμοποιούνται.

    apple-watch-faq-watch-faces-timelapse

     

    Η επιλογή Timelapse προσφέρει μία 24ωρη timelapse εικόνα από πέντε τοποθεσίες ανά τον κόσμο: Hong Kong-China, London-England, Mack Lake-Michigan, New York City-New York και Shanghai-China. Απλά επιλέγετε την timelapse λήψη που θέλετε και εκείνη εμφανίζεται όταν σηκώνετε τον καρπό σας ή ενεργοποιείτε το ρολόι.

    apple-watch-faq-watch-faces

    Η επιλογή φωτογραφιών για clock face, σας επιτρέπει να επιλέξετε κάποια εικόνα από την εφαρμογή Photos και η οποία θα εμφανίζεται κάθε φορά που θα ενεργοποιείτε το ρολόι, ενώ η επιλογή της χρήσης κάποιου Photo Album θα κάνει παρουσίαση όλων των εικόνων που έχονυ συγχρονιστεί με το ρολόι σας, ενώ θα βλέπετε διαφορετική εικόνα κάθε φορά που θα σηκώνετε τον καρπό σας.

    Ερώτηση 6η: Τι άλλο καινούριο θα υπάρχει ως επιλογή για τα clock faces;

    Δεν υπάρχουν μόνο νέα clock faces με τον ερχομό του watchOS 2, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσετε δικά σας third-party στοιχεία στα ήδη υπάρχοντα clock faces. Με αυτά τα στοιχεία θα είναι δυνατό να ελέγξετε, για παράδειγμα, τις θερμίδες που έχετε κάψει και τα βήματα που έχετε κάνει κατά την διάρκεια της ημέρας, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε κάποιο glance ή σε κάποια εφαρμογή.

    Αν το ρολόι φορτίζει είναι τοποθετιμήνο σε κάθετη θέση, τότε θα μεταβεί από μόνο του στην λειτουργία Nightstand με το watchOS 2. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να βάλετε κάποιο ξυπνητήρι ή να βάλετε σε σίγαση κάποιο, χωρίς να χρειάζετε να ανασηκώσετε το ρολόι σας από την κάθετη θέση που βρίσκεται.

    Και ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό το οποίο έχει φανεί πάρα πολύ χρήσιμο στους χρήστες που το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι το Time Travel το οποίο εμφανίζεται και στην αρχική οθόνη.

    Ερώτηση 7η: Δηλαδή για να καταλάβω, με το χαρακτηριστικό Time Travel θα μπορεί το ρολόι να “ταξιδέψει στο χρόνο” (κατά κάποιο τρόπο);

    apple-watch-faq-time-travel

    Χμ, κατά κάποιο τρόπο, ναι. Στο watchOS 1, μπορείτε να περιστρέψετε την ψηφιακή κορώνα όταν είναι ενεργοποιημένο το Solar ή Astronomy clock face και να περιηγηθείτε στις ημέρες, εβδομάδες και μήνες όπως φαίνονται από τον ήλιο, το φεγγάρι, τη γη και το ηλιακό σύστημα.

    Με το watchOS 2, η Apple έκανε αυτό το χαρακτηριστικό λίγο πιο λειτουργικό. Σε οποιοδήποτε clock face το οποίο υποστηρίζει την προσθήκη και άλλως χαρακτηριστικών, γυρίζοντας την ψηφιακή κορώνα, θα μπορείτε να κάνετε μία γρήγορη ανασκόπηση στο τι συνέβη τις προηγούμενες 48 ώρες ή να κάνετε ανασκόπηση για να δείτε τι θα συμβεί στις επόμενες 48 ώρες. Και φυσικά εννοούμε πως αν έχετε κάποιο ραντεβού το οποίο έχετε περάσει στο ημερολόγιο σας και έχει συγχρονιστεί με το Apple Watch, τότε περιστρέφοντας την κορώνα με την φορά του ρολογιού ή με αντίθετη φορά, τότε θα δείτε το συγκεκριμένο ραντεβού που έγινε πριν 2 ημέρες ή θα γίνει στις επόμενες 2, αντίστοιχα.

    Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, Time Travel, θα δουλεύει και με third-party στοιχεία της αρχικής σας οθόνης, όπως για παράδειγμα, θα μπορείτε να βλέπετε αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας θα έχει φορτίσει την ώρα που θα φύγετε για το αεροδρόμειο, για να προλάβετε μια πτήση. Γυρνώντας λοιπόν την κορώνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ή με αντίθετη φορά, θα μπορείτε να κάνετε μια ανασκόπηση των όσων χάσατε κάποιες ώρες που ίσως δεν είχατε παρατηρήσει το ρολόι σας. Για παράδειγμα, πολλές φορές προσπαθώ να υπολογίσω ποια στιγμή ήταν εκείνη που ξεκίνησα το τρέξιμο, προκειμένου να μπορώ να κρατάω κάποια συγκεκριμένη ώρα στο ρολόι μου, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να το υπολογίσω με ακρίβεια. Πλέον με αυτό το χαρακτηριστικό, αρκετοί χρήστες του ρολογιού θα μπορούν να δουν διάφορα γεγονότα που συνέβησαν κάποια συγκεκριμένη ώρα.

    Ωστόσο, για τους φίλους μας που παρακολουθούν διάφορες μετοχές, το Time Travel δεν θα είναι δυνατό να τους παρουσιάσει τα στοιχεία των τελευταίων 48 ωρών για ευνόητους λόγους.

    Ερώτηση 8η: Τι είδους στοιχεία, γνωστά και ως app complication, μπορώ να δω στην αρχική οθόνη του ρολογιού;

    Η αλήθεια είναι πως η Apple, έδωσε όλων των ειδών τα παραδείγματα, κατά την διάρκεια του WWDC keynote, όπως επίσης και στο επίσημο website της. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν την εμφάνιση της ώρας φόρτισης κάποιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την κατάσταση της πτήσης σας, την ενεργοποίηση κάποιας από τις συσκευές HomeKit, τα σκορ από κάποια αθλητικά παιχνίδια και άλλα πολλά.

    Οι third-party developers, θα έχουν πρόσβαση σε πέντε διαφορετικά μεγέθη και στιλ αυτών των στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων τα οποία θα παρουσιάζουν τα οποία θα εμφανίζουν μόνο κάποιο κείμενο, εικόνα ή συνδυασμό και των δύο.

    Ερώτηση 9η: Πως δουλεύει η λειτουργία Nightstand;

    Εάν δεν έχετε κάποια βάση φόρτισης για το Apple Watch και απλά προτιμάτε να το αφήνετε δίπλα σας το βράδυ όσο το φορτίζετε, η Apple δημιούργησε ένα νέο clock face συγκεκριμένα για αυτό το σκόπο.

    apple-watch-faq-nightstand-mode

     

    Με το watchOS 2, όταν φορτίζετε το ρολόι σας και το έχετε αφήσει σε πλάγια θέση δίπλα σας, τότε η λειτουργία Nightstand θα ενεργοποιείται. Η οθόνη θα περιστρέφεται αυτόματα και θα εμφανίζει όλες τις πληροφορίες οριζοντίως, όταν θα πατάτε πάνω στην οθόνη του, την ψηφιακή κορώνα ή το πλαινό κουμπί. Όταν η οθόνη ενεργοποιηθεί, θα δείτε την ώρα, την ημέρα και οποιοδήποτε ξυπνητήρι έχετε θέσει.

    Και αν κάποιο ξυπνητήρι αρχίσει να χτυπάει, τότε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε πατώντας το πλαινό κουμπί ή να πατήσετε την ψηφιακή κορώνα για να κάνετε αναβολή για 10 λεπτά.

    Ερώτηση 10η: Είναι αλήθεια πως θα υπάρχουν πραγματικές εφαρμογές για το Apple Watch;

    Με το watchOS 2, οι διάφορες επεκτάσεις των εφαρμογών δεν θα “κατοικούν” πλέον κατά το ήμισυ στο iPhone σας, αλλά θα αποθηκεύονται εξολοκλήρου στο Apple Watch. Οι εφαρμογές που θα είναι αποθηκευμένες στο ρολόι σας, θα συνεχίσουν να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες στο iPhone για την αξιοποίηση κάποιων πληροφοριών, αλλά θα μπορούν να λειτουργούν κατάλληλα πλέον και να είναι περισσότερο αξιοποιήσημες.

    Ερώτηση 11η: Επομένως ποια είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των native εφαρμογών και των επεκτάσεων για το Apple Watch;

    Προς το παρόν, οι third-party εφαρμογές είναι χωρισμένες στα δύο. Το interface της εφαρμογής, βρίσκεται στο Apple Watch, ενώ η λογική που ενεργοποιεί το συγκεκριμένο interface βρίσκεται στο iPhone. Επομένως, κάθε φορά που ανοίγετε μία εφαρμογή, το iPhone θα πρέπει να κάνει push στο Apple Watch, όχι μόνο τα δεδομένα της εφαρμογής, αλλά όλα τα στοιχεία της εφαρμογής, προκειμένου να μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε. Για αυτό πολλές φορές μπορεί κάποιες από τις εφαρμογές να αργούν να ανοίξουν ή να μην μπορούν να ανοίξουν καθόλου σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι με το iPhone.

    apple-watch-faq-apple-pay-taptic

     

    Στο watchOS 2, η λογική για το app extension μεταφέρεται εξολοκλήρου και ενσωματώνεται στο interface του Apple Watch. Με αυτό τον τρόπο, οι third-party εφαρμογές θα μπορούν να ανοίγουν πιο εύκολα και γρήγορα και έτσι θα χρειάζεται μόνο να κάνουν refresh κάποια δεδομένα από το iPhone ή το iCloud, όταν το Apple Watch συνδέεται με το iPhone σας.

    Οι native εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση και στους διάφορους αισθητήρες και κουμπιά του ρολογιού, ένα χαρακτηριστικό το οποίο έλειπε από την αρχική έκδοση του WatchKit. Από το αυτό το φθινόπωρο, οι third-party εφαρμογές θα μπορούν να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες της ψηφιακής κορώνας, του accelerometer, του αισθητήρα μέτρησης καριακών παλμών, καθώς και του μηχανισμού Taptic. Θα είναι επίσης δυνατό να παρουσιάσουν εικόνα και ήχο, να ηχογραφήσουν και να αναπαράγουν τον ηχογραφημένο ήχο. Επίσης, θα είναι δυνατό να αναπαράγουν διάφορα animations.

    Ερώτηση 12η: Άρα οι developers θα μπορούν να βλέπουν τα διάφορα δεδομένα από τους καρδιακούς παλμούς ενός χρήστη;

    Η απάντηση είναι, ναι, αλλά εφόσον ο ίδιος ο χρήστης δώσει την κατάλληλη πρόσβαση μέσω της εφαρμογής. Είναι ακριβώς το ίδιο με τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχουμε στο iPhone μας, όπου κάποιες μπορεί να ζητούν την άδεια σας για να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο, για να μπορούν να δεχτούν ήχο. Κάτι τέτοιο, θα ωφελήσει αρκετούς χρήστες οι οποίοι, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές για fitness tracking, αντί της εφαρμογής της ίδιας της Apple.

    Ερώτηση 13η: Δηλαδή οι developers θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στο μηχανισμό Taptic και να δέχομαι συνέχεια μικροδονήσεις για οποιοδήποτε στοιχείο της εφαρμογής;

    Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο, προφανώς εξαρτάται και από την εφαρμογή, αλλά το πιο πιθανό είναι πως οι developers θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση και σε αυτόν τον μηχανισμό, προκειμένου να μπορούν να στέλνουν κάποιο σύνολο δονήσεων για κάποιες συγκεκριμένες διεργασίες. Και στο κάτω-κάτω, αν κάποια εφαρμογή σας ενοχλεί με τις διάφορες μικροδονήσεις, τότε σίγουρα θα μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ή να την διαγράψετε.

    Ερώτηση 14η: Η οθόνη το Apple Watch είναι αρκετά μικρή. Πως θα είναι αλήθεια η αναπαραγωγή ενός video σε μια τέτοια οθόνη;

    Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά μικρή η οθόνη. Αλλά, το πιο πιθανό είναι πως θα είναι αρκετά καλό, παρά το μέγεθος της οθόνης. Το video στο Apple Watch θα αναπαράγεται με ανάλυση 280×260 pixels (σε πλήρη οθόνη) ή 320×180 (σε κανονική οθόνη). Επίσης, ο ήχος θα έχει ποιότητα 32kbps AAC.

    Με άλλα λόγια, υπήρχε λόγος όπου η Apple παρουσίασε το Vine, με σκοπό να δείξει πως θα είναι η αναπαραγωγή video.

    Ερώτηση 15η: Θα επηρεάσουν την μπαταρία του ρολογιού όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα έρθουν με το watchOS 2;

    Για να είμαστε ξεκάθαροι, κάποια animations, διάφορα γραφικά, taptics και χρήση του αισθητήρα για την μέτρηση των καρδιακών παλμών, ήδη χρησιμοποιούν αρκετή από την μπαταρία του Apple Watch ακόμη και τώρα. Με τις third-party εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε όλους τους αισθητήρες, ίσως να διαπιστώσετε, από αυτό το φθινόπωρο, πως η μπαταρία του Apple Watch τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε. Αλλά ίσως και να μην τελείωνει τόσο γρήγορα, καθώς εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από το πως η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί και τι θέλετε να κάνετε χρησιμοποιώντας το ρόλοι με αυτές τις εφαρμογές.

    Ερώτηση 16η: Τι νέα χαρακτηριστικά έρχονται στις εφαρμογές της Apple με το watchOS 2;

    Υπάρχουν σίγουρα κάποιες αναβαθμίσεις που έρχονται στις native εφαρμογές της Apple. Η εφαρμογή Mail, θα ανήκει πλέον εξολοκλήρου στο Apple Watch και θα ενσωματώσει την επιλογή “Reply to Email”, τόσο στα notifications της εφαρμογής, όσο και στην ίδια την εφαρμογή. Η οθόνη απάντησης των Email, είναι σχεδό ίδια με αυτή των μηνυμάτων, προσφέρωντας δυνατότητα υπαγόρευσης κάποιου μηνύματος, χρήση emoji και χρήση προκαθορισμένων απαντήσεων.

    Η χρήση των πληροφοριών μεταφοράς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μπορεί επίσης να γίνει από το Apple Watch, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν τους χάρτες από το μετρό, τα δρομολόγια από τα λεωφορεία, καθώς επίσης και πληροφορίες για πεζούς, για το ποιους δρόμους μπορούν να χρησιμοποιήσουν (το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ από τους χρήστες της Αμερικής).

    Ερώτηση 17η: Είναι αλήθεια πως θα μπορώ να στείλω σχέδια σε περισσότερους από 12 χρήστες πλέον;

    Ναι, είναι αλήθεια! Η Apple παρουσιάζει την χρήση πολλαπλών οθονών με τους Φίλους σας στο καινούριο interface του watchOS 2, δίνοντας την δυνατότητα να μετονομάσετε όπως θέλετε την κάθε οθόνη και να προσθέσετε 12 διαφορετικούς φίλους σε κάθε οθόνη. Θα μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε φίλους κατευθείαν από το ρολόι, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή του Apple Watch στο iPhone σας.

    apple-watch-faq-drawing

     

    Όταν, λοιπόν, προσθέσετε αυτούς τους φίλους σας, θα είναι δυνατό να κάνετε ακόμη περισσότερα με το Apple Digital Touch χαρακτηριστικό σχεδίασης. Η εταιρεία έδωσε την δυνατότητα χρήσης νέων χρωμάτων, για την αποστολή κάποιου sketch με διάφορα χρώματα.

    Ερώτηση 18η: Τι καινούριο υπάρχει για το Apple Pay για την χρήση του με το Apple Watch;

    Από αυτό το φθινόπωρο, οι χρήστες του Apple Pay, θα μπορούν να προσθέσουν και διάφορες εκπτωτικές κάρτες μέσω της εφαρμογής Wallet και κατ’ επέκταση θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και από το Apple Watch, όπως τις χρεωστικές, πιστωτικές και άλλου είδους κάρτες. Ωστόσο, δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα την συγκεκριμένη υπηρεσία στην Ελλάδα, όχι μόνο της οικονομικής κατάστασης, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν πάρα πολλοί καταναλωτές που χρησιμοποιούν κάρτες στην Ελλάδα.

    Ερώτηση 19η: Θα είναι δυνατό η Siri να καταλάβει περισσότερες εντολές;

    Ευτυχώς, ναι! Κάποια από τα προβλήματα με την χρήση του Handoff εξαφανίζονται με το watchOS 2, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κάποια παραπάνω πράγματα από το ρολόι τους. Θα μπορείτε να αρχίσετε κάποια άσκηση εκγύμνασης, να ανοίξετε τα glances, να λάβετε πληροφορίες καθοδήγησης για τα ΜΜΜ, να βρείτε κάποιες λέξεις στο λεξικό, να κάνετε αριθμητικούς υπολογισμούς, να ενεργοποιήσετε κάποια συσκευή με υποστήριξη HomeKit και άλλα πολλά, με απλές εντολές στη Siri.

    Ερώτηση 20η: Ισχύσει πως το Activation Lock θα εφαρμοστεί και στα Apple Watch;

    Όταν η Apple έβγαλε για πρώτη φορά το Apple Watch στην αγορά, δεν είχε έρθει με ενσωματωμένο το χαρακτηριστικό Activation Lock -το χαρακτηριστικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την μεγαλύτερη ασφάλεια του iPhone, το οποίο χρησιμοποιεί το Apple ID σας και τον κωδικό σας, όταν προσπαθείτε να διαγράψετε τα δεδομένα από την συσκευή σας, να την κάνετε εκ νέου ενεργοποίηση ή να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό της συσκευής. Με το watchOS 2, το Apple Watch θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον ίδιο τρόπο κλειδώματος της συσκευής για την μεγαλύτερη προστασία, κάνοντάς το έτσι άχρηστο για τους κλέφτες ή τους μη εγκεκριμένους χρήστες που θα το πουλήσουν ή θα θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

    Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, μην διστάσετε να μας κάνετε τα σχόλια σας στο φόρουμ του AppleWorldHellas και να σας βοηθήσουμε!

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles