Και η Samsung θα φέρει το iPhone X “notch” στις ναυαρχίδες της

670

Η Samsung είναι από τους κατασκευαστές που δεν έχουν ακόμη “υιοθετήσει” τη σχεδίαση με notch, φαίνεται όμως ότι …το σκέφτεται. Κι αυτό γιατί, όπως αποκαλύφθηκε, η κορεατική εταιρεία, έχει ήδη κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μία σχεδίαση που διαθέτει οθόνη με notch.

Σε πατέντα που κατέθεσε η Samsung το Μάιο και τον Αύγουστο του 2017 δείχνει τα σχέδιά της για κατασκευή smartphone που θα έχουν οθόνες με notch σχεδόν ίδιο με αυτόν του iPhone X αλλά και διαφορετικές θέσεις για τη διπλή κύρια κάμερα των συσκευών.

α σχέδια που αναρτήθηκαν στις πατέντες που έχει καταθέσει αποκαλύπτουν σχεδιασμό notch σχεδόν παρόμοιο με του iPhone X, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε έναν σχεδιασμό που δείχνει smartphone που η μπροστινή πλευρά αποτελείται μόνο από οθόνη.

Σύμφωνα με τα ίδια σχέδια, βλέπουμε ακόμα και τη θέση του ακουστικού, της κάμερας και του αισθητήρα εγγύτητας, με την οθόνη να εκτείνεται στο υπόλοιπο της συσκευής αφήνοντας ελάχιστα bezel. Η πίσω πλευρά της συσκευής όμως, δείχνει τοποθέτηση της διπλής κάμερας σε διάφορα σημεία, θυμίζοντας σε ορισμένα σχέδια την αντίστοιχη θέση της διπλής κάμερας του iPhone X.

Υπάρχει, όμως, και μία σχεδίαση με αναλογία screen-to-body 100%, χωρίς καθόλου bezelsδηλαδή, δημιουργώντας την εύλογη απορία τι ακριβώς θα συμβεί με το ακουστικό και την κάμερα.

Η πατέντα μπορεί να αφορά τη δημιουργία ενός νέου τύπου προστασίας της οθόνης κατασκευής της Samsung, κάτι που θα σημαίνει τον τερματισμό της συνεργασίας της εταιρείας με την Corning και το Gorilla Glass, αλλά όπως αναφέραμε, αυτές είναι απλά εικασίες χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση.