Από το AirPower σε ένα μεγαλύτερο iPhone: Τι περιμένουμε από την Apple φέτος

1194

Πλέον είμαστε δυο μήνες στο 2018 και ίσως αυτό το μήνα να έχουμε ακόμη και ένα event από την Apple. Οι φήμες είναι πολλές στον τομέα του hardware και έτσι αναμένουμε να δούμε από νέα iPhones, και αναβαθμισμένα iPads μέχρι και καινούργια προϊόντα από την εταιρεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επόμενοι μήνες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη…

iPhone

iPhone X 2, iPhone X Medium, και iPhone X Plus

Με βάση τις προβλέψεις του γνωστού και πολύ αξιόπιστου αναλυτή Ming-Chi Kuo αλλά και από το Bloomberg φέτος περιμένουμε η Apple να παρουσιάσει στο κοινό 3 νέα iPhones.

  • Ένα νέο 5.8 ιντσών OLED iPhone που θα αντικαταστήσει το iPhone X στην αγορά
  • Ένα μεσαίου μεγέθους 6.1 ιντσών LCD iPhone που θα αντικαταστήσει τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus
  • Ένα 6.5 ιντσών OLED iPhone που ουσιαστικά θα είναι η Plus έκδοση του αντικαταστάτη του iPhone X

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά για τα μοντέλα αυτά αλλά το σίγουρο είναι πως ειδικά για τα 6.1 ιντσών και 6.5 ιντσών επερχόμενα iPhones η ανυπομονησία για πολλούς ήδη είναι μεγάλη.

Αντικαθιστώντας τα 4.7 ιντσών LCD και 5.5 ιντσών LCD iPhone 8 και iPhone 8 Plus με ένα μεγαλύτερο 6.1 ιντσών μοντέλο που θα κρατήσει την παλαιότερη τεχνολογία στην οθόνη του αλλά θα φέρει τον σχεδιασμού του iPhone X σίγουρα είναι μια έξυπνη κίνηση από την Apple. Μάλιστα η εταιρεία για να κάνει αυτό το μοντέλο πιο οικονομικό αναμένεται ότι θα ενσωματώσει μόνο μια κάμερα στο πίσω μέρος ενώ παράλληλα θα αφαιρέσει και τον 3D Touch αισθητήρα. Με βάση αυτό οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα κόστος του στην αγορά γύρω στα $700.

Όπως και να έχει αναμένεται το εν λόγω μοντέλο να έχει πολλούς fans μιας και η μεγαλύτερη οθόνη του, η οικονομικότερη τιμή, το iPhone X στιλ του αλλά και το Face ID θα το κάνουν μια πολύ δελεαστική επιλογή.

Σε ότι αφορά το μεγαλύτερο 6.5 ιντσών OLED iPhone μια νέα αναφορά αυτή την εβδομάδα υποστηρίζει πως θα έχει μια ανάλυση οθόνης στα 1242 x 2688 με την Apple να σκέφτεται ακόμη και την ενσωμάτωση μια DUAL SIM επιλογής.

Επίσης τόσο αυτό το μοντέλο όσο και το νεότερο 5.8 ιντσών OLED iPhone ίσως έρθουν και με έναν χρυσό χρωματισμό.

iPhone SE 2; 

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτή την άνοιξη παραμένει το γεγονός για το αν θα δούμε ένα δεύτερης γενιάς iPhone SE.

Η Apple παρουσίασε το τωρινό iPhone SE πριν δύο χρόνια και έκτοτε το αναβάθμισε με καλύτερο αποθηκευτικό χώρο κρατώντας κάθε χρόνο την ίδια τιμολόγηση.

Μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει σποραδικές φήμες που αναφέρουν πως μια τέτοια νέα συσκευή θα έρθει με ασύρματη φόρτιση και ένα νέο γυάλινο σασί. Άλλες φήμες με μεγαλύτερη βάση βέβαια αναφέρουν πως η Apple θα κρατήσει τον σχεδιασμό αναλλοίωτο και θα αναβαθμίσει σημαντικά το εσωτερικό της συσκευής.

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει την περίοδο της Άνοιξης για να παρουσιάσει προϊόντα πιο οικονομικά και έτσι η απάντηση για το παραπάνω θα έρθει μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

iPad

Γρηγορότερα και πιο οικονομικά σύντομα

Η Apple μπορεί να ετοιμάζει να ανανεώσει την γραμμή του iPad ακόμη και αυτό τον μήνα αλλά αν το κάνει θα δούμε αλλαγές μόνο στα βασικά μοντέλα. H Apple κυκλοφόρησε το $329 9.7 ιντσών iPad περίπου την ίδια εποχή πέρυσι χωρίς όμως να κάνει κάποιο event ή keynote.

Έτσι λοιπόν και με βάση ακόμη και εγγραφές προδιαγραφών που διέρρευσαν ίσως έχουμε μια νέα έκδοση του iPad ακόμη και τις επόμενες μέρες.

Αυτό που διαβάσαμε ήταν πως είχαμε εγγραφές για δυο νέα iPad μοντέλα – λογικά για την Wi-Fi και LTE έκδοση. Μια αναφορά κάνει λόγο πως η Apple στοχεύει με αυτό το μοντέλο μια ακόμη πιο οικονομική τιμή στα $259.

iPad Pro + Face ID

Στην Pro γραμμή των iPad αναμένουμε την Apple να κυκλοφορήσει δύο νέα iPad Pro μοντέλο αργότερα μέσα στον χρόνο. Τα νέα 10.5 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro μπορεί να έχουν έναν νέο σχεδιασμό με ακόμη λεπτότερα πλαίσια, όχι Home Button και να ενσωματώνουν το Face ID όπως είδαμε και στο iPhone X.

H Apple τελευταία φορά αναβάθμιση την iPad Pro γραμμή τον Ιούνιο του 2017 αλλά για τα παραπάνω νέα Pro μοντέλα αναμένουμε την εταιρεία να τα παρουσιάσει ακόμη πιο αργά μέσα στον χρόνο.

Η Apple επίσης ίσως ετοιμάζει και μια αναβάθμιση για το Apple Pencil της φέτος.

Apple Watch

Στο άμεσο διάστημα μάλλον περιμένουμε να δούμε νέα Apple Watch λουράκια αλλά όχι κάποιο νέο Apple Watch μοντέλο για μέσα στην άνοιξη.

Μια φήμη που κυκλοφόρησε αλλά δεν είχε συνέχεια έκανε λόγο για ένα νέο Apple Watch φέτος με νέο σχεδιασμό για πρώτη φορά.

Η Apple μπορεί να παρουσιάσει το Apple Watch Series 4 προς το τέλος του χρόνου και ναι εκεί ίσως το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του να είναι ένας νέος σχεδιασμός. Άλλα χαρακτηριστικά που θα μπορεί να φέρει είναι καλύτερη αυτονομία, μια always on λύση, καταγραφή ύπνου και βελτίωση του ηχείου του.

Mac

Τα μεγαλύτερα νέα που περιμένουμε στον χώρο του Mac είναι η παρουσίαση του νέου Mac Pro καθώς και της νέας Apple Οθόνης. H Apple περισσότερο από μια φορές έχει κάνει tease για ένα πανίσχυρο και εύκολα αναβαθμίσημο Mac Pro που θα έρθει ως συνεχιστής του 2013 Mac Pro. Η Apple δεν έχει δώσει ακόμη κάποια πιθανή ημερομηνία για αυτή την συσκευή.

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να δούμε κάποιο teaser στο WWDC 2018 τον Ιούνιο και μια κυκλοφορία του κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως.

Υπάρχουν επίσης φήμες για 3 νέα Macs με νέους συμπληρωματικούς επεξεργαστές, για ένα νέο 13 ιντσών MacBook και φυσικά αναβάθμιση των υπαρχόντων μοντέλων με νέο hardware στο εσωτερικό τους.

Η Apple λάνσαρε το iMac Pro τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ενώ είδαμε νέα MacBooks και MacBook Pros τον Ιουνίου και νέα iMacs τον Ιούλιο αντίστοιχα πέρυσι.

Το να αφαιρέσει από την οικογένεια των Mac η Apple το MacBook Air είναι μια πιθανότητα καθώς το Mac Mini παραμένει και αυτό ένα τεράστιο ερωτηματικό!

AirPower

Γνωρίζουμε πως το AirPower mat ασύρματης φόρτισης της Apple έρχεται κάποια στιγμή μέσα σε αυτό τον χρόνο. Η λύση αυτή της Apple θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση μέχρι και τριών συσκευών ταυτόχρονα – Για παράδειγμα ένα από τα iPhone 8/8 Plus/X, Apple Watch Series 3 και AirPods.

AirPods/AirPods 2

Η Apple επίσης ανακοίνωσε μια νέα θήκη για τα AirPods που θα επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση έτσι ώστε να δουλεύουν με το AirPower. Η τωρινή θήκη φορτίζει μόνο μέσω Lightning καλωδίου με την Apple να ανακοινώνει πως η νέα θήκη θα έρθει κάποια στιγμή φέτος.

Η δεύτερη γενιά των AirPods, AirPods 2, αναμένονται και αυτά κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους μάλλον και σύμφωνα με τις φήμες θα έχουν αναβαθμισμένο επεξεργαστή που θα τους δίνει χαρακτηριστικά όπως αυτά του “Hey Siri”

Apple TV

Δεν αναμένουμε κάποιο νέο hardware εδώ και μάλλον η Apple θα εστιάσει στο software φέτος τόσο για το Apple TV 4K όσο και για το Apple TV 4 και αν δούμε κάτι αυτό ίσως είναι μια διαφορετική πιο οικονομική τιμολόγηση για αυτές τις δύο συσκευές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΔείτε ένα πανέμορφο iPhone X Plus concept
Νεότερες ειδήσεις »Μεγαλύτεροι κύκλοι αναβάθμισης και μεταχειρισμένες συσκευές απειλούν την αγορά του iPhone
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.