Μεγαλύτεροι κύκλοι αναβαθμίσεις από τους χρήστες καθώς και η επιλογή πολλών να πάνε σε μια μεταχειρισμένη συσκευή είναι οι δύο βασικές απειλές για την αγορά των εταιρειών smartphones όπως η Apple και η Samsung.

Πίσω το 2014 o μέσος όρος αναβάθμισης μιας συσκευής ήταν οι 23 μήνες κάτι το οποίο σήμαινε πως βασικός καταναλωτής ανανέωνε τo smartphone του κάθε δύο χρόνια ενώ μικρότερο ήταν το ποσοστό που αναβάθμιζε κάθε χρόνο.

Ο κύκλος όμως μιας αναβάθμισης πλέον όμως έχει φτάσει ήδη τους 31 μήνες και συνεχίζει να έχει μια αυξητική πορεία σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας όπως η BayStreet Research.

Πιο συγκριμένα η WSJ αναφέρει πως την επόμενη χρονιά οι περισσότεροι χρήστες θα αναβαθμίζουν την συσκευή τους κατά μέσο όρο κάθε 33 μήνες.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένας αριθμός χρηστών που αυξάνεται και που προτιμάει να αγοράσει μια μεταχειρισμένη συσκευή αντί να δαπανήσει ένα πακτωλό χρημάτων για την νεότερη ναυαρχίδα κάθε εταιρείας.

“Οι refurbished συσκευές αποτελούν αυτή την στιγμή το μερίδιο της αγοράς που σημειώνει παγκοσμίως την μεγαλύτερη αύξηση και έτσι έχουμε 1 τέτοια συσκευή σε κάθε 10 πωλήσεις νέων smartphones.”

Μια εταιρεία ανάλυσης επίσης αναφέρει σήμερα πως αν και πάρα πολλοί καταναλωτές θέλουν ένα iPhone αυτό δεν σημαίνει πως θέλουν να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας.

“Τα smartphones αυτή την στιγμή μοιάζουν με την βιομηχανία των αυτοκινήτων. Η νοοτροπία είναι πως θέλω να οδηγήσω μια Mercedes αλλά θα περιμένω μερικά χρόνια έτσι ώστε να αγοράσω πιο οικονομικά ένα παλαιότερο μοντέλο.”