Το HomePod έφτασε τις 3 εκατομμύρια πωλήσεις και έχει το 6% της αντίστοιχης αγοράς

402

Τα έξυπνα ηχεία είναι πλέον μια κατηγορία που αποκτάει καθημερινά όλο και περισσότερους χρήστες από όλο τον κόσμο. Στην Αμερική τα Amazon Echo, Google Home, και HomePod μεταξύ άλλων, συγκεντρωτικά έφτασαν τις 50 εκατομμύρια συσκευές σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Consumer Intelligence Research Partners.

Η CIRP υπολογίζει ότι το HomePod αύξησε το μερίδιο της αγοράς του και έφτασε το 6% το δεύτερο τρίμηνο του 2018 που τελείωσε στις 30 Ιουνίου κάτι το οποίο σημαίνει πως οι πωλήσεις του στην Αμερική ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια συσκευές.

Ως μέτρο σύγκρισης το Amazon Echo έχει το 70% της αγοράς στην Αμερική με το Google Home να λαμβάνει το 24%. Έτσι λοιπόν η πρόταση της Apple με το HomePod, που αν μη τι άλλο έφτασε κάπως καθυστερημένα στην αγορά, έχει αρκετό δρόμο να καλύψει.

Αυτή την στιγμή βέβαια που μιλάμε επίσημα το HomePod είναι διαθέσιμο στην Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Καναδά και Γερμανία. Ανεπίσημα έχει έρθει και σημειώνει καλές πωλήσεις και σε άλλες χώρες μέσα σε αυτή και η δική μας. Εμείς ως κάτοχοι ενός HomePod εδώ και 4 περίπου μήνες οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είμαστε άκρως ικανοποιημένοι σε περισσότερους από 1 τομείς μαζί του.

Αν σκέφτεσαι την αγορά του ρίξτε και μια ματιά στο αναλυτικό unboxing και βίντεο review που πραγματοποιήσαμε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο!

Apple HomePod Review: Τελικά αξίζει η αγορά του στην Ελλάδα;