21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μπορεί το iPhone XS Max να αντικαταστήσει το iPad Μini σας;

    H Apple σταμάτησε την αναβάθμιση του iPad Mini ουσιαστικά πριν από μερικά χρόνια και αυτό εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων που είδε καθώς και της έλευσης στην αγορά των Plus μοντέλων. Η αγορά έδειξε ότι αρκετός κόσμος προτιμάει ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο παρά ένα μικρότερο tablet.

    Με την έλευση του iPhone Xs Max του μεγαλύτερου iPhone μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν η χρήση του και η εμπειρία που προσφέρει θα ήταν αρκετή για να αντικαταστήσει το iPad Mini 4.

    Μεταξύ των δύο συσκευών η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι φυσικά το μέγεθος τους. Το iPhone XS Max είναι ένα μεγάλο τηλέφωνο αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο το iPad Mini 4.

    iPhone XS Max: 6.20 x 3.05 x 0.30 inches, 208 grams

    iPad Mini (4th generation): 8.0 x 5.31 x 0.24 inches, 299 grams

    Τα νούμερα όμως δεν λένε ολόκληρη την ιστορία. Αν και το iPhone Xs Max είναι μικρότερο είναι ικανοποιητικά μεγάλο για ότι και αν του αναθέσετε να κάνει. Ρεαλιστικά η 6.5 ιντσών οθόνη του δίνει την ίδια ικανοποίηση διαβάσματος ενός e-book όσο και η 7.9 ιντσών οθόνη του iPad Mini.

    Με την ίδια άνεση που έχουμε στο iPad Mini 4 κάποιος και στο iPhone Xs Max μπορεί να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο ή να ασχοληθεί με τα κοινωνικά του δίκτυα.

    Εκεί μάλιστα που ξεχωρίζει το Xs Max είναι η OLED oθόνη του που είναι ιδανική για ανάγνωση σε εξωτερικά περιβάλλοντα ακόμη και με έντονο ήλιο – κάτι που δεν μπορεί να το πει κάποιος για την παραδοσιακή LCD οθόνη του iPad Mini.

    Ίσως το αδύναμο σημείο του iPhone Xs Max σε αυτή την σύγκριση είναι τα παιχνίδια. Είναι ιδανικό για τυπικούς τίτλους αλλά σίγουρα για τίτλους όπως το Fortnite οι χρήστες θα προτιμούσαν ακόμη μεγαλύτερη οθόνη. Βέβαια μπορεί η οθόνη του iPad Mini λόγω μεγέθους να είναι ικανοποιητική και ναι τίτλοι σαν το Fortnite να δείχνουν πολύ καλύτεροι σε ένα iPad αλλά αυτό το tablet της Apple οριακά και λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών μπορεί να αντεπεξέλθει σε μοντέρνα παιχνίδια.

    Η Apple έχει μια παράδοση στο να κρατάει για μεγάλο διάστημα τις συσκευές της ανταγωνιστικές στην αγορά αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το iPad Mini 4 ήρθε το 2015 και στο εσωτερικό του συναντάμε τον 1.5 GHz, dual-core A8 επεξεργαστή με τα 2GB RAM.

    Σε σύγκριση με τον απίστευτα γρήγορο 2.49 GHz hexa-core A12 Bionic επεξεργαστή με τα 4GB RAM iPhone XS Max έχουμε ουσιαστικά την μέρα με την νύχτα.

    Αυτό φαίνεται και στα Geekbench τεστ όπου στο Primate Labs’ Geekbench 4 σε απόδοση πολλαπλών πυρήνων το iPad Mini 4 έχει σκορ 2,849 ενώ το iPhone Xs Max 11,157. Στο τεστ γραφικών το iPad Mini 4 έφερε 4,842 ενώ το iPhone XS Max έφερε σκορ 21,777.

    Τέλος να αναφέρουμε πως είναι μια τυπική ενέργεια των χρηστών να κάνουν κάτι στο iPhone αλλά μετά να μετακινούνται σε μια μεγαλύτερη συσκευή για να ολοκληρώσουν την ενέργεια τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει συχνά στο iPhone Xs Max μιας και πολύ δύσκολα κάποιος θα αισθανθεί πως η οθόνη του είναι περιοριστική για το περιεχόμενο που αναπαράγει εκείνη την στιγμή.

    Ας μην ξεχνάμε εξάλλου και το παλαιό ρητό που αναφέρει ότι ο καλύτερος υπολογιστής είναι αυτός που πάντα έχεις μαζί σου. Το iPhone λοιπόν είναι πάντα εκεί μαζί σου ενώ το iPad Mini είναι κάτι επιπλέον που πρέπει πάντα να θυμάσαι να φέρεις.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles