To iPhone Xs Max πλέον έχει κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του στην Ελληνική αγορά. Μια κατηγορία χρηστών που σκέφτονται για αναβάθμιση και που ίσως προβληματιστούν λίγο περισσότερο φέτος είναι αυτοί που είναι κάτοχοι του iPhone 8 Plus.

Αξίζει λοιπόν μια τέτοια αναβάθμιση; Αν θυμάστε πέρυσι είχαμε γράψει πως προτιμήσαμε τελικά το iPhone 8 Plus. To τότε άρθρο μας είχε κλείσει ως εξής:

“Να θυμάστε ότι αν φέτος αγοράσετε το iPhone X ουσιαστικά επενδύετε στο όραμα της Apple για τα μελλοντικά iPhones. Αν αγοράσετε το iPhone 8 Plus από την άλλη ουσιαστικά επενδύετε στην καλύτερη έκδοση της συσκευής στο παρών.”

Ένα χρόνο μετά όμως τι ισχύει;

Το iPhone Xs Max και όπως υποδηλώνει και το όνομα του είναι ένα μεγάλο τηλέφωνο. Για την ακρίβεια το μεγαλύτερο από τα 3 νέα iPhones που παρουσίασε η Apple πριν λίγο καιρό και έτσι αυτόματα γίνεται ο διάδοχος του iPhone 8 Plus παρά το γεγονός πως στο DNA του υπάρχει αυτό του iPhone X.

iPhone XS Max vs iPhone 8 Plus Σχεδιασμός

Το iPhone Xs Max είναι ένα τελείως διαφορετικό εμφανισιακά μοντέλα από το iPhone 8 Plus. Έτσι το Xs Max έρχεται με notch στην εμπρόσθια οθόνη του και πρακτικά μηδαμινά πλαίσια. Στην αντίπερα όχθη το iPhone 8 Plus έχει μεγάλα πλαίσια πάνω και κάτω όπου και συναντάμε το Home Button με το Touch ID.

Στο iPhone Xs Max το Home Button και το Touch ID αφήνουν την θέση του στην νέα τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης και ασφάλειας αυτής του Face ID.

To μόνο κοινό που μοιράζονται οι δύο συσκευές είναι πως στο πίσω μέρος συναντούμε μια γυάλινη επιφάνεια και μεταλλικό σασί. Βέβαια οι τοποθέτηση των δύο συστημάτων φακών της κάμερας είναι και αυτή διαφορετική.

Στις διαστάσεις οι διαφορές είναι μικρές. Το μεν iPhone Xs Max έρχεται στα iPhone XS Max is 157.5 x 77.4 x 7.7mm και με βάρος 208g, ενώ το iPhone 8 Plus στα 158.4 x 78.1 x 7.5mm και με βάρος 202g. Στην πράξη όμως και μακριά από του αριθμούς οι κάτοχοι του iPhone 8 Plus θα κρατήσουν μια γνώριμη σε διαστάσεις συσκευή αλλά και σε βάρος όταν πιάσουν στα χέρια τους το iPhone Xs Max.

Στους χρωματικούς συνδυασμούς έχουμε και εκεί διαφοροποιήσεις μιας και το iPhone Xs Max έρχεται σε space gray, gold και silver ενώ το iPhone 8 Plus έχει όλους αυτούς και επιπλέον τον red χρωματισμό.

Η ουσία είναι:

 • To iPhone Xs Max έχει πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό από το iPhone 8 Plus
 • Το σασί από ανοξείδωτο ατσάλι του iPhone Xs Max δίνει μια πιο premium αίσθηση τόσο στο μάτι όσο και στο χέρι από το αλουμινένιο σασί του iPhone 8 Plus
 • Στους χρήστες που δεν είχαν θέμα με το iPhone 8 Plus λόγω μεγέθους το iPhone Xs Max παρά την μεγαλύτερη οθόνη δεν θα τους προβληματίσει μιας και είναι πρακτικά ίδια σε διαστάσεις και βάρος
 • Το χρώμα που μας κέρδισε και φέτος στο iPhone Xs Max είναι αυτό του Space Gray.

iPhone XS Max vs iPhone 8 Plus Οθόνη

Και οι δύο αυτές συσκευές έχουν μια μεγάλη οθόνη. Την μεγαλύτερη την έχει το iPhone Xs Max στις 6.5 ίντσες ενώ το iPhone 8 Plus έρχεται στις 5.5 ίντσες.

Η οθόνη του iPhone Xs Max τεχνολογίας OLED έρχεται με μια ανάλυση στα 1242 x 2688 και 458 pixels per inch (την μεγαλύτερη που έδωσε ποτέ η Apple σε μια iOS συσκευή) ενώ στην αντίπερα όχθη το iPhone 8 Plus έρχεται με μια οθόνη τεχνολογίας LCD και ανάλυση στα 1080 x 1920, με 401ppi.

Η ουσία είναι:

 • H οθόνη του iPhone Xs Max θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά κυριολεκτικά. Είναι ίσως η καλύτερη OLED oθόνη σε smartphone στην αγορά. Οι αντιθέσεις των χρωμάτων, η καθαρότητα της και τα ζωντανά χρώματα είναι ένας παράδεισος για τα μάτια σας.
 • Όπως είπαμε και πέρυσι το iPhone 8 Plus έχει μια από τις καλύτερες LCD τεχνολογίες οθόνη αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αγγίξει σε αποδόσεις αυτή του iPhone Xs Max
 • To notch στο πάνω μέρος του iPhone Xs Max ναι θα ξενίσει τους κατόχους του iPhone 8 Plus στην αρχή αλλά μέσα σε ώρες θα το έχετε συνηθίσει και δεν σας προβληματίζει κατά την αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

iPhone XS Max vs iPhone 8 Plus ισχύς

Μια νέα χρονιά σημαίνει και νέο επεξεργαστή και ειδικά αν έχουμε μια S χρονιά για το iPhone όπως φέτος αυτό σημαίνει πως η Apple επένδυσε πολλά πάνω στο νέο chip. Το A12 Bionic chip του iPhone Xs Max με την αρχιτεκτονική των 7nm είναι αντικειμενικά ο καλύτερος επεξεργαστής που υπάρχει σε ένα smartphone στην αγορά με επιδόσεις και αποδόσεις που αφήνουν πολύ πίσω ακόμη και τις τελευταίες Android ναυαρχίδες. Η Apple μάλιστα πρόσθεσε 4 GB RAM φέτος δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο αέρα στις πολυεργασίες με την συσκευή.

Το iPhone 8 Plus με τον A11 Bionic επεξεργαστή και τα 3 GB RAM είναι επίσης πολύ ισχυρό και θα παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα μπορεί να χάνει σε αποδόσεις από το νεότερο chip της Apple αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως έχουμε να κάνουμε με έναν επεξεργαστή που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί άψογα σε ότι εργασία και αν του βάλετε.

Η ουσία είναι:

 • Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο νέος επεξεργαστής που χτυπάει στα iPhone Xs είναι απίστευτα ισχυρός. Στην πράξη το iPhone Xs Max, και αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που θα σας αφήσει, πάει απίστευτα γρήγορα στα πάντα.
 • Το iPhone 8 Plus με το επίσης αξιόλογο A11 Bionic chip και το iOS 12 είναι επίσης πολύ γρήγορο, ίσως όχι τόσο όσο το iPhone Xs Max αλλά η διαφορά στην καθημερινή χρήση δεν είναι μεγάλη

iPhone XS Max vs iPhone 8 Plus κάμερα και μπαταρία

Τόσο το iPhone XS Max όσο και το iPhone 8 Plus έχουν ένα σύστημα διπλών φακών στην πίσω κάμερα με χαρακτηριστικά όπως οπτικό ζουμ και portrait mode αλλά το iPhone XS Max έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και στους δύο φακούς ενώ το 8 Plus μόνο σε έναν.

Το iPhone XS Max έρχεται με βελτιωμένα όμως χαρακτηριστικά από πέρυσι στα Portrait mode στην εμπρόσθια κάμερα, Portrait Lighting, Animoji, Dynamic HDR, καθώς και επεξεργασία του βάθους μιας λήψης.

Η ουσία είναι:

 • Αν είστε από τους χρήστες που θέλουν να κάνουν καλές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο αλλά δεν θα αναλωθούν πολύ σε στοιχεία όπως ποιότητα, δυναμικό εύρος, βάθος πεδίου κλπ τότε το iPhone 8 Plus θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας και με το παραπάνω.
 • Αν είστε από τους χρήστες που η φωτογραφία σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή λήψη τότε οι αλλαγές, προσθήκες και βελτιώσεις που έχει κάνει η Apple στις κάμερες του iPhone Xs Max θα σας κερδίσουν από το πρώτο κλικ

Στον τομέα της αυτονομίας και οι δύο συσκευές τα πάνε πολύ καλά για τα δεδομένα της Apple. Το iPhone Xs Max έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία και χάρη και στον νέο επεξεργαστή κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας που χρειάζεται η συσκευή.

Η ουσία είναι:

 • Με το iPhone Xs Max θα κερδίσετε κάποιες ώρες περισσότερες αυτονομίας καθημερινά από ότι με το iPhone 8 Plus αν κάνετε ακριβώς την ίδια χρήση
 • Και οι δύο συσκευές προσφέρουν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης

Συμπέρασμα

To iPhone Xs Max θα αποτελέσει μια μεγάλη αναβάθμιση για τον κάτοχο του iPhone 8 Plus. Το δεύτερο όμως παραμένει μια πάρα πολύ αξιόλογη συσκευή που δείχνει τα δόντια της και φέτος αλλά και του χρόνου και με άνεση.

Το iPhone Xs Max είναι η καλύτερη iPhone συσκευή της Apple μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι έχουμε έναν S χρόνο για τον κάτοχο του iPhone 8 Plus οι αλλαγές στον σχεδιασμό, την οθόνη και την κάμερα που φέρνει το νέο μοντέλο της Apple θα τον κερδίσουν με την πρώτη επαφή του με αυτή.

“Το iPhone 8 Plus αποτελεί πλέον το κύκνειο άσμα της Apple αλλά και αρτιότερο μιας λογικής και σχεδιαστικής σκέψης τόσο καλής που το κάνει να έχει λόγο ύπαρξης και για τα επόμενα χρόνια. To iPhone Xs Max χτίζει με στιβαρά πλέον βήματα το αύριο της Apple στον χώρο των iPhones και αποτελεί αν όχι την καλύτερη μια από τις καλύτερες συσκευές του 2018 -2019.”

iPhone XS Max iPhone 8 Plus
iOS iOS 12 iOS 11 upgradable to iOS 12
Colours Gold, Silver, Space Grey Silver, Space Grey, Gold
Display 6.5in Super Retina Display (2688×1242, 458ppi) OLED 5.5in Retina HD Display (1920×1080, 401ppi) LCD
Processor Apple A12 Bionic Apple A11 Bionic
Storage 64GB/256GB/512GB 64GB/256GB
Rear camera 12Mp wide-angle, f/1.8, OIS + 12Mp telephoto, f/2.4, OIS, optical zoom, 10x digital zoom, Portrait Lighting, Portrait Mode, quad-LED flash 12Mp wide-angle, f/1.8, OIS + 12Mp telephoto, f/2.8, OIS, optical zoom, 10x digital zoom, Portrait Lighting, Portrait Mode, quad-LED flash
Front camera 7Mp FaceTime HD, f/2.2, 1080p video 7Mp FaceTime HD, f/2.2, 1080p video
Video recording 4K at 24/30/60fps, 1080p slo-mo at 240fps 4K at 24/30/60fps, 1080p slo-mo at 240fps
Biometric security Face ID Touch ID
Wireless charging? Yes Yes
Waterproofing IP68 IP67
Dimensions 157.5 x 77.4 x 7.7mm 158.4 x 78.1 x 7.5mm
Weight 208g 202g