21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μπορεί η Apple να κάνει το “λάθος” στο iPhone 8 λόγω έλλειψης εναλλακτικών;

    iphone-8-iphone-edition-21

    Την τελευταία φορά που είδαμε μια διαρροή που ήθελε την Apple να μεταφέρει τον Touch ID αισθητήρα στο πίσω μέρος του iPhone 8 θεωρήσαμε πως θα αυτή η ενέργεια θα ήταν τελείως άστοχη από πλευρά της.

    Έκτοτε είχαμε πολλές αναφορές που ήθελαν την Apple να ενσωματώνει τον Touch ID αισθητήρα στο εσωτερικό της οθόνης και μάλιστα έχουμε και κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που να δείχνουν κάτι τέτοιο.

    Η κίνηση μετακίνησης του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής σίγουρα θα ήταν ένα λάθος για την Apple και υπήρχαν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δύο λόγοι που έδειχναν πως η Apple δεν θα έκανε κάτι τέτοιο – πέρα από τις φήμες που περιγράφουμε στην δεύτερη παράγραφο.

    Πρώτον η ομάδα δημοσίων σχέσεων της Apple είναι μοναδική σε αυτό που κάνει. Αν υπήρχαν έντονες φήμες πως ένα επερχόμενο iPhone θα έφερνε μια καινοτόμο τεχνολογία – βλέπε ενσωμάτωση του Touch ID στο εσωτερικό της οθόνης – και η πραγματικότητα ήταν κάτι διαφορετικό, βαρετό, λύση ανάγκης και κάτι που έχουμε δει σε Android συσκευές τότε θα ήθελε ηρεμήσει το κοινό για να αποφύγει μια μεγάλη απογοήτευση εκ μέρους τους. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά λοιπόν που σιωπηλά η ομάδα αυτή θα διέρρεε η ίδια στοιχεία σε γνωστές πηγές έτσι ώστε να χαμηλώσουν αυτόματα και οι μεγάλες προσδοκίες των καταναλωτών. Μέχρι στιγμής ένα τέτοιο σημάδι δεν είχαμε.

    Δεύτερον η μετακίνηση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος δεν είναι ότι πιο χρηστικό. Σημαίνει πως πρέπει να σηκώνεις την συσκευή σου για να την ξεκλειδώσεις, θα πρέπει να κρατήσεις κάπως περίεργα την συσκευή σου, να αισθανθείς που είναι ο αισθητήρας και να τοποθετήσεις κατάλληλα το δάχτυλο σου. Οι θήκες εν συνεχεία για τέτοιες συσκευές δέχονται και αυτές τα δικά τους σχεδιαστικά και εργονομικά πλήγματα.

    Αυτή την εβδομάδα όμως είχαμε μια σειρά από αναφορές που έδειχναν πως η Apple ίσως να μην είχε άλλη επιλογή αυτή την χρονική στιγμή και να προχωρούσε εν γνώση της σε αυτό το “λάθος”.

    Αρχικά είχαμε έναν αναλυτή με καλή αξιοπιστία που ανέφερε πως η Apple αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την ενσωμάτωση του αισθητήρα μέσα στην ίδια την οθόνη.

    Σήμερα και όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο είχαμε την διαρροή σχεδιαγραμμάτων που δείχνουν το Touch ID να μπαίνει στο πίσω μέρος του iPhone 8.

    Κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα σχέδια που θεωρητικά έρχονται μέσα από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Foxconn.

    Ίσως οι διαρροές των τελευταίων ημερών να αφορούν ένα πρωτότυπο της Apple σε αρχικό στάδιο που η εταιρεία εγκατέλειψε στην συνέχεια. Ίσως…

    Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως όλα δείχνουν πως η Apple έχει ταυτιστεί φέτος σε έναν νέο σχεδιασμό χωρίς να υπάρχουν πρακτικά πλαίσια στην συσκευή.

    Η ενσωμάτωση του Touch ID στην νέα OLED οθόνη ίσως να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή αυτή την στιγμή – Είναι μια κίνηση που η Samsung δεν κατάφερε να κάνει με την πρόσφατη κυκλοφορία του S8 μιας και ο Κορεατικός κολοσσός αντιμετώπισε μάλλον τα ίδια προβλήματα – και έτσι η Apple ίσως αναγκαστεί να κάνει την λάθος κίνηση τουλάχιστον για φέτος φέρνοντας αυτό τον αισθητήρα στο πίσω μέρος της συσκευής…..

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles