18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τέλος εποχής για την Pebble με την Fitbit να εξαγοράζει τα δικαιώματα λογισμικού

    pebble2_1

    Μετά από πολλές αναφορές τις προηγούμενες ημέρες από κοινού Pebble και Fitbit επίσημα ανακοίνωσαν πως η δεύτερη θα εξαγοράσει όλα τα δικαιώματα λογισμικού της Pebble η οποία παύει την λειτουργία της.

    Η εξαγορά δεν συμπεριλαμβάνει το hardware της Pebble.

    Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχουν αναφέρει περισσότερα στοιχεία για αυτή την εξαγορά αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για $40 εκατομμύρια.

    Για την Fitbit αυτή η κίνηση σημαίνει πως θα φέρει στο δυναμικό της ταλαντούχους προγραμματιστές και έτσι θα βελτιώσει κατά πολύ το δικό της λογισμικό.

    Όσο αφορά την Pebble τώρα αυτή η κίνηση σημαίνει ουσιαστικό το κλείσιμο της εταιρείας. Ο CEO της εταιρείας και ιδρυτής της Eric Migicovsky ανέφερε σήμερα πως για διάφορους παράγοντες η Pebble δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ανεξάρτητα πλέον.

    Οι προγραμματιστές της Pebble θα πάνε στο τμήμα λογισμικού της Fitbit ενώ το hardware της Pebble θα σταματήσει.

    %cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-07-8-11-19-%ce%bc%ce%bc

    Οι υπάρχουσες Pebble συσκευές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Fitbit αλλά η μελλοντική λειτουργικότητα τους και υποστήριξη θα μειωθεί στο μέλλον. Επίσης η εγγύηση αυτών των συσκευών πλέον δεν υφίσταται.

    Τέλος τα Pebble Time 2 και Pebble Core ακυρώθηκαν και όσοι τα είχαν χρηματοδοτήσει μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω μέσα στις επόμενες 4-8 εβδομάδες.

    Όποιος έκανε προ παραγγελία το Pebble 2 και δεν του έγινε χρέωση η παραγγελία του αυτόματα θα ακυρωθεί.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles