21.1 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Η Apple χαιρετίζει τη νέα νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο για gay ζευγάρια!

    30d258a32e0c82a72f39009239e1904387db27039bb111aefc6e874294c971fa

     

    Σε μια ιστορική απόφαση για τα δεδομένα μιας “συντηρητικής” κοινωνίας όπως αυτής των ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με ψήφους 5 υπέρ – 4 κατά, αποφάσισε και πέρασε νόμο με τον οποίον κατοχυρώνεται το δικαίωμα γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Και μ’αρέσει που εμείς οι Ευρωπαίοι τους κατηγορούμε για οπισθοδρομισμό αλλά η αλήθεια είναι ότι σε πάρα πολλά θέματα η Αμερικανική κοινωνία μας έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

    Την απόφαση λοιπόν αγκάλιασαν με ενθουσιασμό πολλά στελέχη των κορυφαίων εταιρειών όπως ο Jack Dorsey CEO της Square, ο Sundar Pichai της Google, o Satya Nadella της Microsoft και ο John Legere της T-Mobile. Αυτός όμως που ιδιαίτερα χειροκρότησε αυτή την απόφαση είναι ο Tim Cook, ο οποίος δεν δίστασε – αν και βρίσκεται στο τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο- τον περασμένο Οκτώβρη να αποκαλύψει δημοσίως ότι και ο ίδιος είναι gay.

    Η Apple είναι μια εταιρεία η οποία δίνει πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία και αγώνες ώστε να καταργηθούν πολιτικές διακρίσεων που υφίστανται στην αμερικανική κοινωνία και αφορούν χρώμα, φυλή και σεξουαλικές προτιμήσεις. Πολλές φορές τόσο η εταιρεία όσο και ο CEO της έχουν βγει μπροστά για να καταδικάσουν αποφάσεις που ενισχύουν τις διακρίσεις ή να επικροτήσουν άλλες που εξελίσσουν τον κόσμο. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα έχει βάλει ως στόχο – που πραγματώνεται μέρα με την μέρα- ώστε οι εργαζόμενοι της να είναι σε αριθμούς τόσο γυναίκες όσο και άνδρες.

    Σε μια κίνηση λοιπόν χαιρετισμού του σημαντικού αυτού νομοθετήματος, η Apple ύψωσε σημαία στα κεντρικά της γραφεία με τα χρώματα των GLBT.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles