19.5 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Η Apple ετοιμάζει να κυκλοφορήσει ένα iOS Public Beta πρόγραμμα τον επόμενο μήνα

    iOS-8-teaser-001

    Σύμφωνα με τον Mark Gurman του 9to5Mac “πολλαπλοί άνθρωποι κοντά σε αυτό το σχέδιο” ανέφεραν πως η Apple μπορεί σύντομα να ξεκινήσει το λανσάρισμα ενός προγράμματος public beta για το iOS λογισμικό της σε μια προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει δραματικά τα bugs που υπάρχουν σε κάθε νέα κυκλοφορία ενός λογισμικού – κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανή με την κυκλοφορία του iOS 8.

    O Tim Cook και η ομάδα του φημολογείται πως θα κυκλοφορήσουν την επερχόμενη έκδοση του iOS 8.3 με την κωδική ονομασία Stowe στο κοινό με την μορφή beta και μέσω του AppleSeed προγράμματος στα μέσα Μαρτίου. Μια έκδοση που θα είναι ίδια με αυτή που θα δοθεί και στους προγραμματιστές της Apple την ίδια εβδομάδα.

    “Η Apple αναμένετε να κάνει το ντεμπούτο της iOS 9 έκδοσης τον Ιούνιο στο WWDC συνέδριο, με την public beta και για αυτή την έκδοση να είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι και με τελική διάθεση προς το τέλος του χρόνου” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Gurman.

    Όλες αυτές οι beta που θα δοθούν στο κοινό θα περιλαμβάνουν ένα εργαλείο για αναφορά bugs από τους χρήστες.

    Ο Gurman επίσης τόνισε πως το iOS Public Beta πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε μόνο 100.000 ανθρώπους έτσι ώστε να παραμείνει ένα υψηλό επίπεδο αποκλειστικότητας του λογισμικού.

    Τέλος ο Gurman αναφέρει πως “Η Apple δουλεύει ήδη και στο iOS 8.4 που έχει την κωδική ονομασία Copper και που θα περιλαμβάνει την νέα μουσική streaming υπηρεσία της Apple”

    H Apple τυπικά κάνει διάφορα εσωτερικά τεστ για μερικές εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει κάποια έκδοση του λογισμικού της. Το σίγουρο είναι πως η έκδοση του iOS 8 ήρθε με πάρα πολλά bugs και έτσι η Apple ήδη κάνει εκδόσεις του διαθέσιμες στους υπαλλήλους των καταστημάτων της για τεστ αυτών των εκδόσεων. Ένα μέτρο που είναι σε ισχύ ήδη από τον Ιανουάριο.

    Η εταιρεία με την κυκλοφορία του OS X Yosemite πέρυσι είχε ξεκινήσει ένα OS X Public Beta δίνοντας στο πρώτο ένα εκατομμύριο ανθρώπων που κάναν εγγραφή online την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις Yosemite betas πριν αυτές κυκλοφορήσουν επίσημα.

    Αν επιβεβαιωθούν τα όσα γράφει σήμερα ο Gurman τότε μπορεί να δούμε κάτι ανάλογο σε μικρότερη όμως κλίμακα και για τις μελλοντικές εκδόσεις του iOS.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles