17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το 2020

    apple-car-concept-2

    Το Bloomberg αναφέρει σήμερα πως η Apple δουλεύει εντατικά έτσι ώστε να μπορεί να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2020 και να ανταγωνιστεί την Tesla αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας στον χώρο αυτό.

    Η παραπάνω είδηση συμπληρώνει τα όσα είχαν αναφερθεί χθες για κάτι παρόμοιο από τις Wall Street Journal, Financial Times που και αυτές με τις σειρά τους έκαναν λόγω για σοβαρά πλάνα πλέον της Apple για την δημιουργία ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

    Η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple αρχικά δεν έχει στόχο να λανσάρει αυτό το όχημα στην αγορά άμεσα αλλά να έχει πρωτότυπο για δικούς της λόγους σε κυκλοφορία στο Cupertino.

    Αν τελικά η Apple μπει σε αυτό τον χώρο θα είναι τρία χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό αν η General Motors και Tesla πραγματοποιήσουν τους στόχους τους που θέλουν το 2017 να κυκλοφορούν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την ικανότητα να ταξιδεύουν μέχρι και 200 μίλια με μια μόνη φόρτιση και να έχουν κόστος κάτω από $40.000.

    Μιας και διανύουμε τις πρώτες μέρες που έγινε γνωστό αυτό το project της Apple ακόμη δεν έχουμε πληροφορίες για το Apple Car. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι πως η Apple ήδη έχει εντάξει στο δυναμικό της μεγάλες προσωπικότητες του χώρου που δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτό όπως ο David Nelson που πρόσφατα εγκατέλειψε την Tesla για χάρη της Apple.

    H εταιρεία επίσης φημολογείται πως έχει περίπου άλλους 100 υπαλλήλους της που δουλεύουν πάνω σε αυτό το project μέχρι στιγμής.

    Οι φήμες για ένα Apple Car ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα όταν περίεργα minivans που είχαν νοικιαστεί από την Apple έκαναν την εμφάνιση τους στο Cupertino και οπού στην οροφή τους είχαν μια σειρά από κάμερες και κεραίες.

    Την Πέμπτη όπως σας αναφέραμε ο κατασκευαστής μπαταριών A123 Systems έκανε μήνυση στην Apple γιατί διάφοροι υπάλληλοι της φάνηκε να προσεγγίζονται από την Apple.

    Σε 5 λοιπόν χρόνια από τώρα ίσως έχουμε το πρώτο Apple Car!!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles