18.6 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ασταμάτητη | H Apple στα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2020 σημείωσε έσοδα $58.3 δις εν μέσω πανδημίας

    Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα τα οικονομικά αποτελέσματα της για το 2ο τρίμηνο του 2020 και εν μέσω της πανδημίας. Η εταιρεία δεν πέτυχε όπως αναμενόταν βέβαια τους στόχους που είχε οριοθετήσει στην αρχή της χρονιάς για αυτό τρίμηνο.

    Πόσο όμως η πανδημία επηρέασε την Apple αυτό το τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους $58.3 δις και καθαρά κέρδη $11.25 δις. Αυτό συγκρίνεται μετά $58 δις σε έσοδα και $11.56 δις καθαρών κερδών που είχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Ο Apple CEO Tim Cook ανέφερε χαρακτηριστικά:

    “Παρά τις επιπτώσεις του COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε υπερήφανοι να αναφέρουμε πως η Apple αναπτύχθηκε για αυτό το τρίμηνο με οδηγό το ρεκόρ που σημείωσαν οι υπηρεσίες μας καθώς και η κατηγορία των wearbales. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο οι χρήστες βασίζονται στα Apple προϊόντα έτσι ώστε να μείνουν συνδεμένοι, να ενημερώνονται και να είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί. Εμπνεόμαστε από αυτή την ανάγκη των ανθρώπων και καινοτομούμε για αυτό τον σκοπό. Παράλληλα δίνουμε πίσω και στην παγκόσμια κοινότητα από εκατομμύρια μάσκες προστασίας που προωθήσαμε στις υπηρεσίες υγείας σε εκατομμύρια δολάρια που έχουμε δώσει σε διάφορες ενέργειες υποστήριξης και κοινωφελής σκοπούς και ενέργειες εν μέσω της πανδημίας.”

    Η Apple ως είθισται πλέον δεν ανέλυσε τις πωλήσεις ανά γραμμή συσκευών αλλά παρουσίασε τα έσοδα ανά κατηγορία για το 2ο τρίμηνο του 2020 που είναι ως εξής:

    • $28.96 δις: iPhone
    • $13.35 δις: Services
    • $5.35 δις: Mac
    • $6.28 δις: Wearables, Home, και Accessories
    • $4.37 δις: iPad

    Η Apple ανέφερε πως τα $13.3 δις σε έσοδα από τις υπηρεσίες της είναι ένα νέο ρεκόρ.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles