15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Προειδοποίηση ασφαλείας από την Facebook για 1 εκατομμύριο χρήστες: Κακόβουλες εφαρμογές έκλεψαν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης χρηστών

    Η Meta εξέδωσε μια προειδοποίηση ασφαλείας στο Facebook σε περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες ότι τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους μπορεί να έχουν κλαπεί από εφαρμογές απάτης.

    Ενώ οι περισσότερες από τις εφαρμογές ήταν Android, 47 από αυτές ήταν εφαρμογές iOS που βρέθηκαν στο App Store της Apple…

    Πολλές εφαρμογές και ιστότοποι προσφέρουν επιλογές σύνδεσης τρίτων, με τις πιο συνηθισμένες να είναι:

    • Login με έναν Facebook λογαριασμό
    • Login με ένα Google λογαριασμό
    • Login με έναν Apple λογαριασμό

    Η πρόθεση πίσω από αυτές τις μεθόδους σύνδεσης είναι να γίνει πιο γρήγορη και ευκολότερη η έναρξη χρήσης μιας εφαρμογής, παρακάμπτοντας την ανάγκη εγγραφής ενός λογαριασμού. Ωστόσο, μια κακόβουλη ενέργεια μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει αυτήν την προσέγγιση για να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας.

    Το Engadget αναφέρει ότι αυτό έχει κάνει μια ολόκληρη σειρά εφαρμογών απάτης με την επιλογή «Σύνδεση με Facebook».

    Η Meta προειδοποιεί 1 εκατομμύριο χρήστες του Facebook ότι οι πληροφορίες του λογαριασμού τους ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί από εφαρμογές τρίτων από την Apple ή τα καταστήματα της Google. Σε μια νέα έκθεση, οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας λένε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν εντοπίσει περισσότερες από 400 εφαρμογές που είχαν ένα τέτοιο σκοπό και που έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού Facebook των χρηστών.

    Εάν έχετε χρησιμοποιήσει μία από τις γνωστές εφαρμογές απάτης, η Meta θα σας στείλει ένα μήνυμα στην εφαρμογή Facebook.

    Αυτή η τελευταία αποκάλυψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρέχει αρνητικά και στις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά, δεκάδες εφαρμογές απάτης πέτυχαν να ξεπεράσουν τον έλεγχο εφαρμογών παρά το γεγονός ότι (α) έκλεβαν διαπιστευτήρια και (β) δύσκολα δούλευαν. Από την άλλη, υπήρχαν πολύ λιγότερες από αυτές τις εφαρμογές στο App Store από ό,τι στο Play Store της Google.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.