14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Meta δέχθηκε μήνυση για παρακολούθηση χρηστών iPhone παρά τις δυνατότητες απορρήτου της Apple

    Η Meta αντιμετωπίζει μια νέα προτεινόμενη ομαδική αγωγή που την κατηγορεί για παρακολούθηση και συλλογή προσωπικών δεδομένων χρηστών iPhone, παρά τις λειτουργίες και τις πολιτικές που εφαρμόζει η Apple που έχουν σκοπό να σταματήσουν αυτόν τον ίδιο τύπο παρακολούθησης.

    Τον Αύγουστο, αποκαλύφθηκε ότι με τις εφαρμογές Facebook και Instagram, η Meta μπορεί να παρακολουθεί όλα τα πλήκτρα ενός χρήστη, τις εισαγωγές πληκτρολογίου και πολλά άλλα, όταν χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο στο Instagram, για παράδειγμα, η Meta μπορεί να παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις του, τις επιλογές κειμένου, ακόμη και την εισαγωγή κειμένου, όπως κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία ιδιωτικής πιστωτικής κάρτας σε αυτόν τον ιστότοπο.

    Αυτή η πρακτική παρακολούθησης χρηστών αποτελεί άμεση παραβίαση της πολιτικής της Apple για τη διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών (ATT), η οποία απαιτεί από τις εφαρμογές να ζητούν τη συναίνεση του χρήστη πριν τους παρακολουθήσουν σε εφαρμογές και ιστότοπους που ανήκουν σε άλλες εταιρείες.

    Κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, μια νέα αγωγή κατηγορεί την εταιρεία για αυτή την παραβίαση, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατηγορεί τη Meta για παραβίαση του πλαισίου ATT της Apple και των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων συλλέγοντας δεδομένα χρηστών χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών στις εφαρμογές Facebook και Instagram.

    Από πλευράς της η Meta απάντησε με επίσημη δήλωση της:

    Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα περιήγησής μας εντός εφαρμογής ώστε να σέβεται τις επιλογές απορρήτου των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χρήσης των δεδομένων για διαφημίσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.