Monday, November 23, 2020

Η πανδημία ωθεί τους καταναλωτές στις ανέπαφες πληρωμές

Η δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέγουν οι καταναλωτές τις επιχειρήσεις από όπου θα κάνουν τις αγορές τους σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Με τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19 να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, αυτοί επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που κάνουν το ίδιο. Έτσι η διάθεση νέων μέσων πληρωμών θεωρείται, μετά από την υγειονομική κρίση του νέου κορωνοϊού, απαραίτητη για την επιβίωση των καταστημάτων.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των καταναλωτών θα στραφούν στις επιχειρήσεις που δίνουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμώνΣχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των καταναλωτών θα στραφούν στις επιχειρήσεις που δίνουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών. Για σχεδόν τους μισούς καταναλωτές παγκοσμίως (46%) η δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να διαθέτουν τα καταστήματα.

Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί (48%) καταναλωτές δεν ψωνίζουν σε καταστήματα, που προσφέρουν μόνο μεθόδους πληρωμής, οι οποίες απαιτούν επαφή με το ταμείο ή με κοινόχρηστη συσκευή. Ήδη, σχεδόν οκτώ στους 10 καταναλωτές παγκοσμίως (78%) άλλαξαν τον τρόπο πληρωμής τους προκειμένου να μειώσουν τις επαφές.

Την παραπάνω εικόνα περιγράφει η έρευνα «Visa Back to Business», που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη και τα ΗΑΕ. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, σχεδόν τέσσερις στους πέντε (78%) καταναλωτές έχουν αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για τις αγορές τους, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών αγορών: το 48% χρησιμοποιεί ανέπαφες πληρωμές, ενώ το 46% απαντά ότι δεν χρησιμοποιεί συχνά μετρητά.

Για πρώτη φορά

Από την έρευνα προκύπτει ότι η πλειοψηφία (70%) των καταναλωτών έχει χρησιμοποιήσει μια νέα μέθοδο πληρωμής για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένου ενός 26% που έχει πληρώσει ανέπαφα για αγορές σε κατάστημα: για είδη παντοπωλείου ή είδη οικιακής χρήσης (34%), για παραλαβή γεύματος από εστιατόριο (28%), για αγορά στο διαδίκτυο με παραλαβή στη συνέχεια από το κατάστημα (25%).

Σύμφωνα με τα ευρήματά μελέτης, οι επιχειρήσεις κινούνται και αυτές στην ψηφιακή οδό προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών τους. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των μικρομεσαίων εταιρειών (67%) έχουν δοκιμάσει νέους τρόπους- είτε πρόκειται για τη δημιουργία ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου είτε για αλλαγή της τεχνολογίας POS – για να διατηρήσουν την καλή λειτουργία της επιχείρησή τους.

Ψηφιακή πραγματικότητα

Στο μεταξύ, πάνω από το ένα τέταρτο των μικρομεσαίων εταιρειών (28%) έχει χρησιμοποιήσει στοχευμένες διαφημίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διέθεσαν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο (27%).  Επιπλέον ένα 20% έχει υιοθετήσει τις ανέπαφες συναλλαγές.

Επίσης, το ένα τρίτο (33%) των επιχειρήσεων αναφέρει ότι δέχεται λιγότερα ή σταμάτησε να δέχεται μετρητά εξαιτίας του COVID-19. Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, οι οποίοι ανήκουν στη γενιά των millennials (γεννημένοι μεταξύ 1981-1996) είναι πολύ πιο πιθανό να δέχονται λιγότερο ή να σταμάτησαν να δέχονται μετρητά (41%), σε σύγκριση με το (31%) της γενιάς Gen X (γεννημένοι μεταξύ 1965-1980) και του (21%) των Boomers (γεννημένοι 1946-1964).

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερες από τις μισές (53%) επιχειρήσεις είναι πιθανό να προμηθευτούν εφαρμογές αντιμετώπισης απάτης, για να προστατεύσουν την  επιχείρησής τους λόγω της μετάβασης τους στο ψηφιακό εμπόριο. 

Νέες προσεγγίσεις

Σε γεωγραφική βάση, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το 44% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – σε σύγκριση με το 20% παγκοσμίως – επέτρεψε για πρώτη φορά τις ανέπαφες πληρωμές λόγω της πανδημίας του COVID-19. Σχεδόν το 94% των ΜΜΕ στα ΗΑΕ, έχει μεταστραφεί για να διατηρήσει την επιχείρησή σε λειτουργία, σε σύγκριση με το 67% παγκοσμίως.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βραζιλία (84%) και το Χονγκ Κονγκ (87%) δοκιμάζουν επίσης νέες προσεγγίσεις σε μεγάλο ποσοστό, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων μέσω Διαδικτύου (50% στη Βραζιλία σε σύγκριση με 27% παγκοσμίως).

Στο μεταξύ, τα δύο τρίτα (67%) των καταναλωτών δηλώνουν ότι λαμβάνουν κάποιο μέτρο για να διατηρήσουν τις κάρτες πληρωμής τους καθαρές, ενώ το 33% δηλώνει ότι τις απολυμαίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία σε ΗΑΕ (89%) και Βραζιλία (87%) λαμβάνουν μέτρα για να διατηρήσουν την κάρτα τους καθαρή, ενώ οι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης (50%), οι Γερμανοί (53%), οι Καναδοί (60%) και οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ (65% ) βρίσκονται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 HomePod mini ως stereo Mac ηχεία και αυτό είναι...

Τώρα που το HomePod mini έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά μπορεί να σκέφτεστε κάτι πολύ απλό όπως και εμείς - Θα αποτελούσαν...

Φήμη: H Apple δεν θα κάνει συμβατά τα iPhone 6s και το πρώτο iPhone...

Μια νέα αναφορά θέλει την Apple να σταματάει την υποστήριξη λογισμικού για τα iPhone SE, iPhone 6s και iPhone 6s Plus του χρόνου όταν...

O Craig Federighi αναφέρει πως τα Windows μπορούν να τρέξουν κανονικά στα M1 Macs...

Αν και η αρχική μετάβαση στο Apple Silicon είναι εντυπωσιακά ομαλή για τα πρώτα M1 Macs, ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και έχει να κάνει...

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple αναφέρουν πως το AR έχει μια τεράστια δυναμική στις...

Η Apple συνέχισε να εστιάζει και φέτος στην επαυξημένη πραγματικότητα προσθέτοντας τους LiDAR scanners στα iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max και iPad...

Για πρώτη φορά το HomePod έγινε jailbroken με το checkra1n εργαλείο

Όταν οι περισσότεροι χρήστες σκέφτονται ένα jailbreak εργαλείο όπως το checkra1n, σίγουρα έρχονται στο μυαλό τους συσκευές όπως τα iPhones, iPod Touch, iPads και Apple...

Διανομέας κούριερ αποφάσισε να το σκάσει με 14 iPhone 12 Pro Max αξίας 23.000...

Μια μοναδική ιστορία μας έρχεται σήμερα από την Κίνα όπου διανομέας αποφάσισε να κρατήσει για τον εαυτό του 14 iPhone 12 Pro Max συσκευές...