Wednesday, July 24, 2024

Η Apple μόλις διέρρευσε 3 ολοκαίνουργια iPad, συμπεριλαμβανομένων του iPad mini 7 και ενός M5 iPad Pro

Με το ολοκαίνουργιο M4 iPad Pro της Apple να πρακτικά να κυκλοφορεί πριν λίγες εβδομάδες, μόλις είδαμε μια διαρροή που επιβεβαιώνει ότι η Apple σχεδιάζει ήδη μια αναβάθμιση M5 για το καλύτερο iPad της, μαζί με μεγάλες αναβαθμίσεις chip για το iPad mini 7 της και ένα νέο iPad 11ης γενιάς .

Νέα αναγνωριστικά συσκευών που αποκαλύφθηκαν στο backend του λογισμικού της Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσαν ότι το iPhone 16 θα φτάσει σε τέσσερα διαφορετικά μοντέλα με τσιπ A18, τώρα η ίδια πηγή φαίνεται να επισημαίνει τρεις συναρπαστικές μελλοντικές αναβαθμίσεις iPad και δύο ακυρωμένα έργα.

Η Apple μόλις διέρρευσε 3 ολοκαίνουργια iPad, συμπεριλαμβανομένων του iPad mini 7 και ενός M5 iPad Pro

Όπως δημοσιεύτηκε στο X από τον @aaronp613, τα αναγνωριστικά αποκαλύπτουν τρία νέα επερχόμενα iPad: το iPad mini 7, το iPad 11 και ένα ολοκαίνουργιο M5 iPad Pro. Ίσω αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το M5 iPad Pro, δεδομένου ότι το μοντέλο M4 της Apple είναι μόλις τριών μηνών. Η διαρροή θα μπορούσε να υποδηλώνει τη μετάβαση της Apple σε έναν πιο τακτικό, ετήσιο κύκλο αναβάθμισης για το iPad, ο οποίος αντανακλά το τρέχον πρόγραμμα iPhone και τα σχέδιά της για τη σειρά Mac επίσης.

Τα iPad, που αναφέρονται ως 17.1 έως 17.4, παραπέμπουν σε μοντέλα 11 ιντσών και 13 ιντσών, και τα δύο διαθέσιμα σε διαμορφώσεις Wi-Fi ή Cellular, όπως ακριβώς και η τρέχουσα έκδοση.

Τα αναγνωριστικά που διέρρευσαν υποδεικνύουν επίσης ότι η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει ένα νέο iPad 11ης γενιάς τόσο σε μοντέλα Wi-Fi όσο και σε μοντέλα cellular, τα οποία προσδιορίζονται ως 15.7 και 15.8. Σύμφωνα με τη διαρροή, το iPad θα κυκλοφορήσει με το τσιπ A16 που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro το 2022. Αυτό μπορεί να το κάνει τσιπ δύο ετών, αλλά ο επεξεργαστής μόνο αδύναμος δεν είναι και περισσότερο από αρκετός για να τροφοδοτήσει το βασικό μοντέλο iPad της Apple. Επιπλέον, είναι ένα τεράστιο άλμα στο τσιπ A14 Bionic του iPad 10.

Περισσότερες πληροφορίες από τη διαρροή δείχνουν ότι το iPad mini 7 έρχεται επίσης σε διαμορφώσεις Wi-Fi και Cellular με το τσιπ A17. Είτε αυτό είναι το A17 Pro από το iPhone 15 Pro ή ένα ελαφρώς παραμετροποιήσιμο A17, μένει να το δούμε, αλλά η συσσώρευση όλης αυτής της δύναμης σε ένα τόσο μικροσκοπικό tablet θα αποκομίσει τεράστια οφέλη για την επεξεργασία και την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών.

Ίσως το πιο σημαντικό, θα προσφέρει τεράστια απόδοση και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, διατηρώντας πιθανότατα το στέμμα ως το καλύτερο iPad για ανάγνωση. Θα περιμέναμε και τα δύο αυτά tablet να κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το νέο έτος.

Η διαρροή αποκαλύπτει επίσης δύο ενδιαφέροντα προϊόντα που ακυρώθηκαν. Το πρώτο είναι ένα iPad A14. Με αυτό το τσιπ που υπάρχει ήδη στο προαναφερθέν iPad 10 και το iPad Air τέταρτης γενιάς, είναι δύσκολο να πούμε ποια ακυρωμένη συσκευή θα μπορούσε να είναι αυτή, εκτός ίσως από ένα διαφορετικό μέγεθος του βασικού μοντέλου iPad που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Πολύ πιο προφανής είναι η αναφορά σε ένα iPad 15.3 έως 15.6, το οποίο φαίνεται να είναι ένα ακυρωμένο M3 iPad Pro. Το M2 iPad Pro της Apple κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022, επομένως αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Apple σχεδίαζε να κυκλοφορήσει μια αντικατάσταση του M3 στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά παρέλειψε το M3 για να προωθήσει νωρίς το M4.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα γιατί η Apple πήρε αυτή την απόφαση, αλλά ένα πιθανό στοίχημα είναι η αυξανόμενη παρουσία ισχυρών τσιπ AI στην αγορά. Είναι πιθανό η Apple να ανέφερε το χρονοδιάγραμμα του M4 για να αποδείξει ότι διαθέτει ισχυρό υλικό τεχνητής νοημοσύνης στα σκαριά, μια κίνηση που θα εξηγούσε επίσης γιατί το τσιπ έκανε το ντεμπούτο του σε ένα iPad και όχι σε ένα από τα νέα MacBook της Apple.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.