Ακόμη καλύτερα παιχνίδια στο τομέα των γραφικών έρχονται στο Mac & iOS μέσω της υποστήριξης Vulkan

515

Οι χρήστες Mac, iPhone και iPad σύντομα θα πρέπει να δουν μια σειρά από νέα παιχνίδια με πάρα πολύ βελτιωμένα γραφικά χάρη στην υποστήριξη που θα φέρει ένα πανίσχυρο API γραφικών με την ονομασία Vulkan.

To Vulkan είναι ένα ανοιχτού λογισμικού, cross-platform GPU API που ήδη υποστηρίζει Android συσκευές, Windows, Linux, κονσόλες παιχνιδιών, VR Kit και πολλά ακόμη. Μπορεί και χρησιμοποιεί chips γραφικών από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές όπως η Intel, Nvidia, AMD και ARM.

Το Khronos Group – ένα consortium που δημιουργεί ανοιχτά πρωτόκολλα για την βιομηχανιών των γραφικών – έκανε το MoltenVK διαθέσιμο και για το macOS και iOS. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν εύκολα να κάνουν port τα Windows και Android παιχνίδια τους σε Macs και iOS συσκευές.

Όπως αναφέρει το Arstechnica, η Valve ήδη κάνει τεστ με μια macOS έκδοση του Dota 2 και τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και εντυπωσιακά!!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςVivo APEX: Δείτε το εντυπωσιακό super bezel-less concept της Vivo [MWC 2018]
Νεότερες ειδήσεις »5 Samsung Galaxy S9 χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να δούμε στο iPhone
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.