Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για Apple Watch με κυκλική πρόσοψη που ίσως δούμε στην αγορά;

610

Στην Apple σήμερα κατοχυρώθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την χρήση μιας συσκευής με κυκλική πρόσοψη. Η εν λόγω πατέντα συγκεκριμένα αναφέρει ως εφαρμογή αυτής ένα ρολόι χειρός κάτι που φαίνεται και από τα σχέδια που την συνοδεύουν.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για την προσέγγιση ενός τέτοιου εγχειρήματος και τις δυσκολίες που έχουν οι κυκλικές οθόνες.

“Pixel arrays often have rectangular shapes. However, rectangular pixel arrays will not fit efficiently within a device having a circular shape. Circular displays can have bottleneck regions in which signal lines become crowded, leading to inefficient use of display area. It would therefore be desirable to be able to provide improved displays such as circular displays or other displays with curved edges.”

Γενικότερα πρόκειται για ένα κείμενο με πολλούς τεχνικούς όρους. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν η εταιρεία έχει σκοπό και στόχο να κυκλοφορήσει στο μέλλον ένα Apple Watch με μια τέτοια οθόνη.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η Apple έχει μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία όμως δεν υλοποιούνται πάντα σε κάποιο τελικό προϊόν. Οι περισσότερες πατέντες είναι ιδέες που η εταιρεία έχει δοκιμάσει, θα δοκιμάσει και τις περισσότερες φορές δεν θα υλοποιήσει….

Για αυτή την πατέντα όμως το Patently Apple αναφέρει πως ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά:

“Αν αναλογιστούμε πως η Apple έκανε αίτηση για αυτή την πατέντα 8 μήνες μετά το ντεμπούτο του Apple Watch στην αγορά και χρόνια μετέπειτα από τις πρώτες πατέντες για το Apple Watch, όλα δείχνουν πως η διαχείριση της Apple έδωσε στους μηχανικούς της αυτό το project για να δουλέψουν ενεργά. Έτσι λοιπόν δεν μιλάμε για κάποια ιδέα που απορρίφθηκε στην πορεία αλλά για μια εναλλακτική λύση για ένα Apple Watch με στρογγυλή οθόνη που μπορεί να δούμε αργά ή γρήγορα στην αγορά.”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςiPhone X Plus με διαστάσεις iPhone 8 Plus και Face ID σε οριζόντια διάταξη;
Νεότερες ειδήσεις »H διαφήμιση “Barbers” της Apple βραβεύτηκε στα ADC Awards
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.