Ο Jimmy Iovine του Apple Music αποχωρεί αιφνιδίως από την Apple

667

Τόσο το Billboard όσο και το Bloomberg αναφέρουν σήμερα πως ο Jimmy Iovine θα αποχωρήσει φέτος από την Apple και κατά πάσα πιθανότητα τον Αύγουστο. Ο Iovine αρχικά είχε ενταχθεί στην Apple όταν η εταιρεία εξαγόρασε πίσω το 2014 την Beats.

O Iovine δούλεψε πολύ κοντά στην Apple Music υπηρεσία της Apple και στο Beats 1.

Χρονικά η αποχώρηση του Iovine συμπίπτει και με την πλήρη εξαργύρωση και καταβολή του ποσού που του αναλογεί από την εξαγορά της Beats κάνοντας αυτή την κίνηση του και αν και εφόσον επαληθευτεί κάπως ιδιαίτερη και ίσως περίεργη.

Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει τις αιτίες πίσω από αυτή την αποχώρηση αυτή την στιγμή με την Apple να μην έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Πριν μερικούς μήνες ο Iovine που ποτέ δεν μασούσε τα λόγια του είχε πει δημόσια πως η βιομηχανία της Streaming μουσική δεν είναι καθόλου καλή για μια επιχείρηση μιας και δύσκολα κάποιος μπορεί να βγάλει κέρδος από αυτό.

Όλο αυτό τον καιρό κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλος ήταν ο ρόλος του Iovine στην Apple. Ποτέ δεν του δόθηκε ένας επίσης τίτλος παρά το γεγονός πως οι διασυνδέσεις του με την βιομηχανία της μουσικής βοήθησαν την Apple να κλείσει συμφωνίες με καλλιτέχνες.

Από την στιγμή της επίσημης έλευσης του στην Apple αποτέλεσε πολλές φορές το δημόσιο πρόσωπο της Apple Music υπηρεσίες. Έδωσε πάρα πολλές συνεντεύξεις εκπροσωπώντας την Apple στον χώρο αυτό.

Ο ίδιος είναι γνωστό πως δεν συγκρατεί σε καμιά περίπτωση τα λόγια του και δύσκολα κάποιος θα του υποδείξει τι θα πει δημόσια. Αυτό σίγουρα ήταν κάτι που τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple δεν το είδαν ποτέ με καλό μάτι.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόσφατα:

“Είμαι 64 χρονών. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω μετά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην μουσική βιομηχανία που χρειάζεται κάποια λύση – θέλω λοιπόν να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή”


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςDJI Spark: Αποκτήστε το σε super τιμή από την Tomtop!!
Νεότερες ειδήσεις »“Animus – Stand Alone” – To Dark Souls των Mobile συσκευών
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.