Πατέντα της Apple για πλήκτρα που δεν επιτρέπουν την είσοδο της σκόνης

789

Η Apple κατοχύρωσε το 2016 πατέντα σύμφωνα με την οποία τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου αποτρέπουν την είσοδο σκόνης αλλά και γενικά υλικών τα οποία μπορούν εν καιρώ να προκαλέσουν ζημιά. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αυτό θα βρει εφαρμογή σε κάποιο επερχόμενο μοντέλο MacBook.

Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα που παρουσίασε η Apple στοχεύει στο να κάνει τα πληκτρολόγιά της, τα οποία στηρίζονται στο μηχανισμό “πεταλούδα” όπως τον ονομάζεται, και σύμφωνα με τον οποίο, κάθε είδος σκόνης αλλά και υλικών όπως ψίχουλα, ζάχαρη και κάθε τι που μπορεί να μπει κάτω από τα πλήκτρα ενώ πληκτρολογούμε, να μη μπορεί πλέον να εισχωρήσει.

Είναι αλήθεια πως όλοι μας συνηθίζουμε να γευματίζουμε και να πίνουμε κάποιο ρόφημα ενώ εργαζόμαστε ή κάνουμε την οποιαδήποτε ασχολία στον προσωπικό μας υπολογιστή. Συμβαίνει κατα την πληκτρολόγηση να ακούγονται τριξίματα και θόρυβοι κάτω από τα πλήκτρα καθώς τα πατάμε, και η Apple θέλει να δώσει λύση σε αυτό. Δεν είναι μόνο ενοχλητικό κάτι τέτοιο αλλά και κακό για τα ηλεκτρονικά μέρη του πληκτρολογίου που βρίσκονται κάτω από τα πλήκτρα αλλά και τα ίδια τα πλήκτρα.

Η εταιρεία προτείνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μεμβράνες, καλύμματα ακόμα και μικρά “βουρτσάκια” γύρω από τα πλήκτρα έτσι ώστε να αποτρέπουν κάθε είσοδο ξένου υλικού κάτω απο τα πλήκτρα. Ήδη υπάρχουν χρήστες των MacBook και MacBook Pro που παραπονιούνται ότι τα πλήκτρα κολλάνε πολλές φορές και δε λειτουργούν. Η Apple τα αντικαθιστά χωρίς κόστος όταν βρίσκονται εντός εγγύησης αλλά όταν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κάλυψης τότε το κόστος αντικατάστασης είναι μεγάλο.

Είναι άγνωστο το πότε και αν μια τέτοια ευρεσιτεχνία θα γίνει πραγματικότητα, αλλά θα ήταν επίσης κάτι το οποίο θα ικανοποιούσε όσους εργάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα ήθελαν να μην επηρεάζεται το πληκτρολόγιό τους από τέτοια γεγονότα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΟι iPhone χρήστες λατρεύουν τα έξυπνα ηχεία!
Νεότερες ειδήσεις »Τα AirPods 2 έρχονται στις αρχές του 2019;
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.